ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ''ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ'' ΤΗΣ 8ης,10ης & 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1946.

Οι ρουκέτες ‘’φάντασμα’’ 8 μέρες μετά την πρώτη τους εμφάνιση δεν έλεγαν να σταματήσουν τις πτήσεις τους στον Ελληνικό ουρανό.
Η εφημερίδα ‘’Βραδινή’’ της 9ης Σεπτεμβρίου του 1946 ανέφερε ότι την προηγούμενη μέρα (8 Σεπτεμβρίου), στις 5 το πρωί, ακόμα ένας μυστηριώδης πύραυλος πέρασε πάνω από τις πόλεις του κάτω Νευροκοπίου και του Δοξάτου, συνέχισε πάνω από τη Θάσο και χάθηκε στον ορίζοντα κατευθυνόμενος νότια. Η εφημερίδα μιλούσε και για ακόμα έναν πύραυλο εκείνη τη μέρα, που πέρασε στις 4:30πμ, πάνω από τη κωμόπολη των Φαρσάλων στη Λάρισα.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα ''Ακρόπολη'' ανέφερε ότι την προηγούμενη ημέρα στις 10:00μμ, τρεις ρουκέτες που άφηναν κόκκινο καπνό θεάθηκαν πάνω από την Θεσσαλονίκη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7:40μμ μια ακόμα φωτεινή βολίδα παρατηρήθηκε να κινείται νότια κοντά στο βουνό Παγγαίο της Ανατολικής Μακεδονίας.
Για ακόμα μία φορά, η εφημερίδα ''Ακρόπολη'' έγραψε ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου, θεάθηκαν πάνω από την Αθήνα και άλλοι παρόμοιοι πύραυλοι που έβγαζαν κόκκινο καπνό, και αυτοί με κίνηση από βορρά προς νότο.
Την συγκεκριμένη μέρα η εφημερίδα ''Εμπρός'' περιελάμβανε μία συνέντευξη ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού του στρατού (χωρίς να αναφέρει το όνομα του) που δήλωνε ότι υπάρχουν τρεις θεωρίες όσον αφορά την προέλευση των μυστηριωδών ρουκετών. Είτε ξεκίνησαν από κομμουνιστές αντάρτες που λάμβαναν στρατιωτική βοήθεια από τις γειτονικές χώρες, ή από στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στα ελληνικά σύνορα, ή από αεροσκάφη που πετούσαν σε μεγάλα υψόμετρα και δεν φαίνονταν με γυμνό μάτι. Χωρίς, βέβαια, σε καμία περίπτωση από τις παραπάνω να αναφέρεται και ο τελικός προορισμός.
Η 11η Σεπτεμβρίου, ήταν η τελευταία μέρα που εμφανίστηκαν οι ρουκέτες ‘’φάντασμα’’ πάνω από τη χώρα μας εκείνες της μέρες του 1946. Περιέργως, ποτέ δεν δόθηκε καμία επίσημη εξήγηση για αυτά τα περιστατικά, που τελικά δεν χαρακτηρίστηκαν ούτε ως εχθροπραξίες από τη γείτονα Γιουγκοσλαβία. Ίσως… γιατί οι ρουκέτες φάντασμα του 1946 δεν ήταν πραγματικές ρουκέτες, αλλά UFO σε μορφή πούρου.