Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 9, 2010

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ Α.Τ.Ι.Α. ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1980.

Το περιστατικό που ακολουθεί παρόλο που έγινε το 1980 κατέστη ευρύτερα γνωστό από ένα άρθρο του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε στο γνωστό περιοδικό «Ταχυδρόμος», στο τεύχος 21 του 1990. Σε αυτό το άρθρο του ο παραπάνω δημοσιογράφος αναφέρει τα εξής: «Εκείνη τη παγωμένη νύχτα του Φεβρουαρίου με το βοριά που λυσσομανούσε στη κορυφή της Πάρνηθας, το προσωπικό που καθόταν μπροστά στις οθόνες των ραντάρ απολάμβανε το ζεστό καφέ και οι ώρες δεν έλεγαν να περάσουν. Όμως και η ατμόσφαιρα, ψυχρά επιχειρησιακή μέσα στην επιτελική αίθουσα ALFA της 3ης Μοίρας Ελέγχου και Παρακολουθήσεων της Αεροπορίας με τα ραντάρ το ένα δίπολα στο άλλο, δεν προκαλούσε καμία ανησυχία στους ανθρώπους που εκείνο το βράδυ είχαν αναλάβει τον έλεγχο του εναερίου χώρου. Οι ελεγκτές αεράμυνας με τα μάτια στυλωμένα στις οθόνες παρακολουθούσαν τις πτήσεις των αεροσκαφών που διέσχιζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Οι πτήσεις της Ολυμπιακής και των ξένων εταιριών πραγματοποιούνταν σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς διατάξεις. Τα σ

ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Α.Τ.Ι.Α. ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, 1959.

Την Άνοιξη του 1959, ο αντισμήναρχος Ω., απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη, για να κάνει αναγνώριση ενός αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου. Η τύχη του ήταν τραγική. Επίσημα ανακοινώθηκε πως το μόνο που βρέθηκε από αυτόν και το αεροσκάφος του ήταν το πηλήκιο του στη θάλασσα, αν και δεν φορούσε πηλήκιο αλλά κράνος. Την επόμενη μέρα κηδεύτηκε σε ειδικό σφραγισμένο φέρετρο(!). Το περιστατικό ερεύνησε ο γνωστός συγγραφέας και ερευνητής Γιώργος Μπαλάνος. Όσο όμως κι αν έψαξε στάθηκε αδύνατον να μάθει κάτι περισσότερο. (Πηγή: Περιοδικό Ανεξήγητο)

ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΩΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ, 21/8/1959.

Εικόνα
Το απόγευμα της 21ης Αυγούστου του 1959, το φορτηγό πλοίο «Αναστάσιος» έπλεε στα ανοιχτά της Ρόδου. Το πλήρωμα του πλοίου αντιλήφθηκε στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο περιγράφτηκε ως «φωτεινό», να πετάει πάνω από το νότιο τμήμα του νησιού με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Η σύντομη αυτή είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 22/08/1959.