ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ SETI ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΗΜΑΤΑ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΣΕ 1.300 ΓΑΛΑΞΙΕΣ!

Συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού νοήμονος ζωής μακριά από τη Γη, αφού μία ομάδα αποτελούμενη από επιστήμονες του διάσημου οργανισμού αναζήτησης εξωγήινης ζωής SETI και της συστοιχίας ραδιοτηλεσκοπίων Murchison Widefield Array (MWA) στην Αυστραλία ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου του 2024 μια έρευνα αναζήτησης σημάτων στο Σύμπαν, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί από κάποιο προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό. 


Οι ερευνητές επικέντρωσαν την προσοχή τους στον αστερισμό των Ιστίων (νότιος αστερισμός και αμφιφανής στην Ελλάδα), στον οποίο βρίσκονται περίπου τρεις χιλιάδες γαλαξίες και εστίασαν σε 1300 εξ αυτών, αναζητώντας σήματα σε ραδιοσυχνότητες στην περιοχή 80–300 MHz. Οι χαμηλές συχνότητες είναι ένα ακόμη ανεξερεύνητο πεδίο. Στις αντίστοιχες έρευνες που έχουν κάνει στο παρελθόν, στο SETI, αναζητούσαν σήματα εξωγήινων πολιτισμών στη συχνότητα των 1.420 MHz. Το SETI εδώ και έξι δεκαετίες επικέντρωνε τις έρευνες του για εντοπισμό εξωγήινης ζωής στο γαλαξία μας, αλλά τώρα με τη βοήθεια και των νέων πιο προηγμένων τεχνολογικών εργαλείων διευρύνει τις έρευνες αυτές και σε άλλους "κοντινους" γαλαξίες. 
«Αυτή η εργασία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειές μας να ανιχνεύσουμε σήματα από προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς. Το μεγάλο οπτικό πεδίο και το εύρος χαμηλής συχνότητας του MWA το καθιστούν ιδανικό εργαλείο για αυτού του είδους την έρευνα και τα όρια που θέτουμε θα καθοδηγήσουν τις μελλοντικές έρευνες», αναφέρουν οι ερευνητές που δημοσιεύουν τη μέθοδο που ακολούθησαν και τα μέχρι τώρα ευρήματα τους στην επιθεώρηση «The Astrophysical Journal».