ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

TO ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩN.

Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Βερμούδων, Φλόριντα και Πουέρτο Ρίκο αποκαλείται συχνά ως το «Τρίγωνο του Διαβόλου». Φυσικά είναι το γνωστό «Τρίγωνο των Βερμούδων» που εδώ και 70 και πλέον χρόνια συνοδεύεται απ μια πολύ αρνητική φήμη εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εξαφανίσεων πλοίων και αεροσκαφών, για τις οποίες δεν δόθηκαν επαρκείς και πειστικές απαντήσεις. Αναθυμιάσεις μεθανίου, χάσμα στον χωροχρόνο ή υπόγεια βάση ιπτάμενων δίσκων; Κανείς δεν ξέρει...!


Η κακή φήμη του Τριγώνου φαίνεται πως ξεκίνησε από τον Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος στις 8 Οκτωβρίου του 1492 έγραψε στο ημερολόγιό του ότι συμβαίνουν διάφορα περίεργα στην περιοχή, ιδίως με τις πυξίδες. Όμως, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 100 χρόνια για να βγει κάποιος δημόσια να αναφερθεί στο μυστήριο της περιοχής. Ο Εντουαρντ Βαν Γουίνκλ Τζόουνς σε άρθρο του στο Associated Press, το 1950, έγραψε για διάφορα περιστατικά μυστηριωδών εξαφανίσεων πλοίων και αεροπλάνων εκεί. Ο Τζόουνς αναφέρθηκε σε περίπου 135 ανθρώπους, που χάθηκαν στα νερά της περιοχής χωρίς να αφήσουν πίσω τους ούτε ένα ίχνος. Η αρχή έγινε κι ο μύθος -ή η πραγματικότητα;- άρχισε σταδιακά να γιγαντώνεται. Όσο για τον όρο «Τρίγωνο των Βερμούδων» μάλλον ανήκει στο περιοδικό Argosy Magazine, το οποίο χαρακτήρισε, το 1964, την περιοχή ως «The Deadly Bermuda Triangle».
Αρκετά είναι τα περιστατικά που θεωρείται πως σχετίζονται με το μυστήριο της περιοχής και χρονολογούνται από το μακρινό παρελθόν (η εξαφάνιση του γαλλικού πλοίου Rosalie το 1840 ή αυτή του δια μαγείας ερημωμένου πλοίου Cyclops το 1918), όμως το γεγονός που κατέστησε το Τρίγωνο των Βερμούδων ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου ήταν η διάσημη «πτήση 19» (Flight 19), για την ακρίβεια η εξαφάνισή της τον Δεκέμβριο του 1945. Τότε, πέντε τορπιλοφόρα του Αμερικανικού Ναυτικού με έμπειρους πιλότους, ξεκινούν από την Φλόριντα για μια περιπολία ρουτίνας. Λίγο πριν την επιστροφή τους στην βάση, ο πύργος ελέγχου λαμβάνει παράξενα μηνύματα από τους πιλότους (ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και οι πυξίδες πηγαίνουν σαν τρελές), οι οποίοι δείχνουν αποπροσανατολισμένοι. Κατά μία εκδοχή το τελευταίο μήνυμα τους ήταν: «Φαίνεται να μπαίνουμε σε άσπρα νερά.» Το τελευταίο μήνυμα αμφισβητείται αν έχει πράγματι καταγραφεί, ωστόσο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών δεν βρέθηκαν ίχνη ή συντρίμμια της Πτήσης 19. Περιστατικά που ακολούθησαν όπως η εξαφάνιση της πτήσης NC-16002 το 1948, του τάνκερ Sulphur Queen το 1963 ή του αεροσκάφους 680 το 1965 (σε μια ξάστερη νύχτα στο δρόμο για Μπαχάμες) εδραίωσαν τη φήμη της περιοχής και τη συνωνυμία της με τον όρο «Τρίγωνο του Διαβόλου».


Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι και από τις περιοχές του πλανήτη που έχουν αναφερθεί για τις πιο πλούσιες παρατηρήσεις εξωγήινης δραστηριότητας στη Γη. Δεν αποτελεί, λοιπόν, μυστήριο πως οι απαγωγές εξωγήινων έχουν προταθεί ως λύση για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις αυτών των αεροσκαφών και των πληρωμάτων των πλοίων που αγνοούνται μέχρι και σήμερα!