ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

TR-3A BLACK MANTA : ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ USAF.

Το TR-3A Black Manta είναι το πρώτο άκρως απόρρητο μαύρο τριγωνικό αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού που χρηματοδοτήθηκε από τα μαύρα ταμεία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Υποτίθεται ότι είναι ένα κατασκοπευτικό πολεμικό αεροσκάφος αναγνώρισης, τύπου στελθ, για καθορισμό στόχου με λέιζερ. Εικάζεται ότι πρόκειται για την εξέλιξη των Lockheed F-117 Nighthawk και Lockheed Have Blue, που πιάνει τα 6 Mach, με ολόμαυρο τριγωνικό σχήμα με στρογγυλεμένες γωνίες, που μάλιστα εικάζεται πως πέταξε σε σχηματισμό με το F-117A κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου.



Η ιστορία του TR-3A Black Manta ξεκινά (με κάθε επιφύλαξη γιατί πρόκειται για ένα άκρως απόρρητο αεροσκάφος της USAF) στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέθεσε στην εταιρία Northrop το 1978 να μελετήσει ένα απόρρητο αεροσκάφος που κάλυπτε το πρόγραμμα πειραματικών αεροσκαφών επιτήρησης Battlefield Surveillance Aircraft (BSAX). Μέχρι το δεύτερο μισό του 1979, υπήρξαν αρκετές διαρροές στον Τύπο σχετικά με τις μυστηριώδεις εργασίες της Northrop πάνω στο αεροσκάφος, γεγονός που οδήγησε την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, το φθινόπωρο του 1979, να εξαφανίσει όλο το υλικό που υπήρχε για το TR-3 από τα επίσημα αρχεία της. Τα λίγα αποδεικτικά στοιχεία ότι υπήρξε ποτέ αυτό το αεροσκάφος, είναι η σελίδα 40 της "Flight Vehicle Technology for Aerospace Systems" 9η έκδοση, που εκδόθηκε από το τμήμα αεροναυτικών συστημάτων στην αεροπορική βάση Wright-Patterson. Βέβαια, αυτή η σελίδα δεν αναφέρει ένα TR-3 αλλά ένα πρωτότυπο αεροσκάφος THAP (Tactical High Altitude Penetrator) που για πολλούς ήταν το πρώτο σχεδιαστικό μοτίβο του τελικού τριγωνικού μοντέλου με τις στρογγυλεμένες γωνίες. Μάλιστα, χρόνια μετά, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 1991, στην "Εβδομάδα Αεροπορίας" αναφέρθηκε ότι αυτό ήταν το TR-3, ένα ταξινομημένο αεροσκάφος τακτικής επαναφοράς για προσδιορισμό στόχου λέιζερ.



Τα χρόνια που ακολούθησαν το TR-3A αναφέρθηκε από το περιοδικό Popular Science το 1993, αλλά και από τον Τύπο το 1995, όταν θεάθηκε 35 μίλια ανατολικά της λίμνης Γκρουμ στις 23 Νοεμβρίου του 1995.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως ένας πολύ σκοτεινότερος πιθανός ρόλος για το TR-3Α ήταν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η τρομοκρατία μετατρέπεται σε μεγάλη απειλή με τους Σοβιετικούς να χορηγούν, στους αντιπάλους του ΝΑΤΟ και σε όποιον άλλο χρειαζόταν, όπλα. Η CIA ξεκίνησε αρκετές μεγάλες αντιτρομοκρατικές προσπάθειες στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και το TR-3Α θα ήταν ένα εξαιρετικό αόρατο όπλο για την παρακολούθηση των τρομοκρατών και τη χειρουργική εξολόθρευσή τους.

Το TR-3A Black Manta, μετά την μερική κατανόηση της εξωγήινης τεχνολογίας που βρίσκεται στα υπόγεια της AREA 51 από το 1947, θεωρείται ο "προπομπός" των απόρρητων μαύρων τριγωνικών αεροσκαφών γήινης και εξωγήινης τεχνολογίας που πέταξαν λίγα χρόνια αργότερα από αυτό, με τις ονομασίες TR-3B Aurora, TR-3B Astra και TR-6 Telos...