ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ NASA, ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ, 14/9/2023. 🎯 FACT CHECK

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου του 2023, παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο του Μεξικού, τα λείψανα δύο πιθανών «μη ανθρώπινων» όντων που ανασύρθηκαν από το Κούσκο του Περού το 2017, προκαλώντας τον ενθουσιασμό παγκοσμίως. Ο δημοσιογράφος και ερευνητής UFO Jaime Maussan έδειξε δύο μικροσκοπικά «σώματα» μέσα σε κουτιά, που είχαν τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι και επιμήκη κρανία, όπως και όλες τις εξετάσεις που είχε πραγματοποιήσει για την πιστοποίησή της αυθεντικότητάς τους. Παρότι δεκάδες επιστήμονες ''έτρεξαν'' να μειώσουν την αποκάλυψη με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο άλλα και στα ΜΜΕ, περί κατασκευασμένων σκελετών από ανθρώπινα οστά και κρανίων από Λάμα (δηλώσεις που δεν προέκυπταν σε καμία περίπτωση από επιτόπιες μελέτες τους στα ευρήματα), οι νέες εξετάσεις στις 18/9 δεν τους δικαίωσαν. Ο Jose de Jesus Zalce Benitez, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Επιστημών Υγείας του Υπουργείου Ναυτικού του Μεξικού που παρέλαβε από το Κογκρέσο τον έναν από τους δύο σορούς για να τον επανεξετάσει, παρουσία των ειδικών του Maussan, ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα σώματα ανήκουν σε έναν ενιαίο σκελετό και δεν υπάρχουν ενδείξεις συναρμολόγησης ή χειραγώγησης των κρανίων. Οι δηλώσεις αυτές δεν άφησαν άναυδους μόνο όσους είδαν με λογικό σκεπτικισμό την αποκάλυψη, αλλά και όλους αυτούς που έσπευσαν να προστρέξουν σε δηλώσεις της NASA που δεν έγιναν ποτέ!

Σε ένα fact check στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε ότι γράφτηκαν κάποια άρθρα για μία... «ανακοίνωση της NASA για τα υποτιθέμενα λείψανα εξωγήινων» που όμως δεν έγινε ποτέ στην πραγματικότητα και ειδικότερα δύο μέρες μετά από την ομάδα μελέτης UAP στην έκθεση της NASA, στις 14 Σεπτεμβρίου του 2023, όπως αναφερόταν. Αν και δημοσιεύσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας τι ακριβώς ειπώθηκε από τους ειδικούς της NASA εκείνη τη μέρα, το επαναλαμβάνουμε ξανά για να λυθεί η όποια παρερμήνευση:

 Η επιτροπή κλήθηκε να σχολιάσει επίσης και τα δύο "μη ανθρώπινα" πτώματα στο Μεξικό. Οι μουμιοποιημένοι σοροί που εκτέθηκαν σε γυάλινες θήκες σε ακρόαση στο Κογκρέσο του Μεξικού στις 12/9, δεν ενθουσίασαν τους εδώ ειδικούς. Ο πρόεδρος της μελέτης David Spergel είπε ότι έχει δει μόνο αναφορές στο Twitter και «δεν γνωρίζουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων». Προέτρεψε τη μεξικανική κυβέρνηση να διαθέσει τα δείγματα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για έλεγχο.

 
Διαβάστε επίσης: