Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2022

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

TO ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ CHUPACABRA

Εικόνα
Το chupacabra (τσουπακάμπρα), υπήρξε βασικό στοιχείο στη λαογραφία σε όλο το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο και την νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και δεκαετίες. Λέγεται πως είναι ένα εργαστηριακό πλάσμα που δραπέτευσε ή ένας ξεμενεμένος εξωγήινος, που υποτίθεται ότι έχει το μέγεθος μιας μικρής αρκούδας, καλυμμένος με φολιδωτό δέρμα και με μια σειρά από αγκάθια κάτω από την πλάτη του. Το αιμοδιψή αυτό πλάσμα λέγεται ότι αποστραγγίζει το αίμα από κοτόπουλα, πρόβατα, κουνέλια, γάτες και σκύλους, για να επιβιώσει. Εκατοντάδες οικόσιτα ζώα κατέληγαν νεκρά και αναίμακτα, κι οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα γιατί. Το μυστηριώδες πλάσμα πήρε το όνομά του από τα πρώτα ζώα που σκότωσε και ρούφηξε το αίμα τους το 1995 στο Πουέρτο Ρίκο, αφού «chupacabra» στη κυριολεξία σημαίνει «κατσικό-ρουφήχτρα» στα ισπανικά. Με τα χρόνια, κι άλλοι αγρότες από άλλες χώρες άρχισαν να αποδίδουν παρόμοια περιστατικά αφαίμαξης στο chupacabra. Στο Πουέρτο Ρίκο προστέθηκαν, το Μεξικό, η Αργεντινή, η Χιλή, η Κολομβία και

ΓΙΟΥ ΕΦ ΌΟΥ #6: ΟΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Εικόνα
Στο έκτο επεισόδιο του Γιου Εφ Όου, ανακαλύπτονται οι δοξασίες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και έχουν να κάνουν με τους βρικόλακες. Κάτι που δεν ακούγεται αρκετά συχνά είναι ότι στη λαογραφία μας υπάρχουν αρκετές αναφορές σε αυτά τα πλάσματα που ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου, ρουφώντας το αίμα μας. Μη φανταστείτε τον Robert Pattinson και σκηνικά Twilight, τα δικά μας βαμπίρ είναι πολύ πιο σκοτεινά, ακόμα κι απ'τα Chupacabra ή τα όντα που αποστραγγίζουν τα βοοειδή στην αμερικανική ήπειρο... Στο επεισόδιο εμφανίζεται και η γνωστή youtuber Sossana, η οποία βρίσκεται πίσω από το κανάλι Sossana M., όπου δημοσιεύει βίντεο που έχουν να κάνουν κυρίως με τον χώρο του paranormal και του μυστηρίου, αλλά και στο true crime podcast, The Xaderfes Podcast! Ακούστε το επεισόδιο ΕΔΩ: ...ή από εδώ:

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ. ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ!

Εικόνα
Νωρίς το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου του 2022, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής Ρόμπερτ Γουίλιαμς σε ηλικία 73 ετών. Ο τραγουδιστής περνούσε δύσκολες στιγμές με την υγεία του το τελευταίο διάστημα, έχοντας δίπλα του την οικογενειά του και τους αγαπημένους του φίλους. Ο αγαπημένος πρώην τραγουδιστής, εκτός από τις επαγγελματικές του ασχολίες δεν έκρυβε και την αγάπη του για το ανεξήγητο, αφού στις περισσοτερες τηλεοπτικές εμφανίσεις του δεν παρέλειπε να μιλήσει για τις ανεξήγητες εμπειρίες που είχε στη ζωή του:  «Την πρώτη μου εμπειρία την είχα όταν ήμουν μόλις έξι ετών. Ήταν καλοκαίρι του 1956, γύρω στις 3 το μεσημέρι και φτιάχναμε μ' ένα φίλο μου σφεντόνες στην Κυψέλη (Αθήνα), που έμενα εκείνη την εποχή. Κάποια στιγμή που γύρισα το βλέμμα μου στον ουρανό είδα ένα μεταλλικό ασημί ΑΤΙΑ, που είχε το μέγεθος της Πανσελήνου. Γύρισα και είπα στο φίλο μου: "Πήγαινε να τηλεφωνήσεις αμέσως στην Αστυνομία, να τους πεις ότι υπάρχει ένας ιπτάμενος δίσκος στον ουρανό". Φυ

ΓΙΟΥ ΕΦ ΌΟΥ #5: H ΤΡΕΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΈΨΙΛΟΝ»

Εικόνα
Στο πέμπτο επεισόδιο του Γιου Εφ Όου, ο Αντώνης Κωνσταντάρας και ο Μελέτης Παππάς καταπιάνονται με μια από τις πιο γνωστές ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας του παρελθόντος. Ο λόγος για την «Ομάδα Έψιλον». Είναι οι Έλληνες ένας εξωγήινος λαός; Άφησε πίσω του ο Αριστοτέλης τεχνολογικές γνώσεις που μας έχουν βοηθήσει να φτιάξουμε κρυφά υπερόπλα; Ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης μέλος της ομάδας; Μάλλον όχι, αλλά εμείς για καλό και για κακό ρίχνουμε μια ματιά σε αυτή την ιστορία που θυμίζει έπος επιστημονικής φαντασίας.  Στο επεισόδιο συμμετέχει και ο Γιώργος Τσαγκόζης από «τα Τρία Μούτρα», την επιτυχημένη σειρά podcast του LUBEN TV. Ακούστε το επεισόδιο ΕΔΩ: ...ή από εδώ:

ΓΙΟΥ ΕΦ ΌΟΥ #4: ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ‘83»

Εικόνα
Το τέταρτο επεισόδιο του Γιου Εφ Όου, ασχολείται με τα «πεφωτισμένα» παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1983. Μια αστρική συγκυρία που έφερε στη ζωή σύγχρονους ήρωες που θα σώσουν τον κόσμο, ένας ερευνητής ο οποίος θέλει να προστατεύσει τα συγκεκριμένα παιδιά από ανθελληνικές δυνάμεις και μια πολύ παράξενη έρευνα από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς δημόσιους φορείς. Με λίγα λόγια, το ελληνικό Stranger Things! Στο επεισόδιο μιλάμε με τον Δήμο και τον Γιώργο, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τα μικρόφωνα του Conspiracy Club, ενός εκ των πιο γνωστών podcast στον χώρο των θεωριών συνωμοσίας και του paranormal.   Ακούστε το επεισόδιο ΕΔΩ: ...ή από εδώ:

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ: «ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ & ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ»

Εικόνα
Την Κυριακή 7 Αυγούστου του 2022, ο Διονύσης Σιμόπουλος, ο εμβληματικός και επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, ένας άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της αστρονομίας και γενικότερα της επιστήμης στην Ελλάδα, απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.  Τον αποχαιρετούμε με την σειρά μας, δανειζόμενοι μία έκφρασή του από την τελευταία του συνέντευξη, τον Ιούλιο του 2022 στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα, στην οποία είπε: «Ίσως (οι εξωγήινοι) να έχουν ήδη έρθει εδώ κι εμείς να μην τους έχουμε πάρει καν χαμπάρι!», αποκαλύπτοντας όχι μόνο την ανικανότητα της επιστήμης να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει γύρω μας, αλλά και την παραδοχή ότι οι αποστάσεις είναι αρκετά μεγάλες μόνο για τα όρια της ανθρώπινης γνώσης. Την τελευταία συνέντευξη του Διονύση Σιμόπουλου στον Δημήτρη Δανίκα, μπορείτε να την βρείτε εδώ , ωστόσο παραθέτουμε παρακάτω μερικές ακόμα τελευταίες του δηλώσεις, που ανοίγουν νέους δρόμους σκέψης, τόσο στ

ΓΙΟΥ ΕΦ ΌΟΥ #3: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ

Εικόνα
Στο τρίτο επεισόδιο του Γιου Εφ Όου, επισκεπτόμαστε -νοητά- τη Σπηλιά του Νταβέλη. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές paranormal περιπτώσεις της Ελλάδας. Υπόγειες βάσεις, παράξενα πλάσματα, ο τραγοπόδαρος Θεός Πάνας και ένα σωρό ακόμη μυστήρια που έχουν χτίσει τον μύθο του σπηλαίου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Πεντέλη. Στο επεισόδιο μιλάμε με τον μουσικό και γνωστό YouTuber στον χώρο του paranormal και του χώρου των θεωριών συνωμοσίας, Weirdo. Αναλύουμε την ιστορία του σπηλαίου και συζητάμε για το εγχώριο μεταφυσικό και παραφυσικό κομμάτι και τις λανθασμένες αντιλήψεις που μπορεί να έχει ο κόσμος γι’ αυτό. Ακούστε το επεισόδιο ΕΔΩ: ...ή εδώ στο Spotify: