ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μ.Μ.Ε. ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ NASA ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΒΑΚΤΥΡΙΑΚΗ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΙΤΑΝΑ, ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010.

Παρακολουθήστε βήμα βήμα, πώς τα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αντιμετώπισαν αρχικά την ανακοίνωση της συνέντευξης Τύπου από την NASA, στην συνέχεια την αποκάλυψη για την ξενική βακτηριακή μορφή ζωής σε συνθήκες που έως χθες θεωρούνταν ακατάλληλες και ανακαλύψτε πως η βιασύνη, δημιουργεί παραπληροφόρηση και ''σκοτώνει'' την ενημέρωση…
Την 1η Δεκεμβρίου 2010, τα μεγάλα Ελληνικά Μ.Μ.Ε. αρχίζουν να ενημερώνουν τον κόσμο για την συνέντευξη τύπου, κάνοντας βιαστικές υποθέσεις. Αρχικά, δειλά δημοσιεύματα μιλούσαν για ανακάλυψη εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες (συγκεκριμένα στον δορυφόρο Τιτάνα). Όμως καθώς βράδιαζε η παραπληροφόρηση μεγάλωνε και άρθρα του στιλ ''βρήκαν τον ΕΤ'', ''βρήκαν εξωγήινους;'' και ''η NASA παραδέχτηκε ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή'' έδιναν και έπαιρναν, σε blog, ιστοσελίδες, online εφημερίδες και web tv’s!
Στις 2 Δεκεμβρίου, δυόμιση ώρες πριν την ανακοίνωση, ο Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου και βραβευμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος αποκάλυψε πρώτος στην Ελλάδα, στο Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 18:30, την πραγματική είδηση για το βακτήριο, δίνοντας ένα πρώτο τέλος στην παραπληροφόρηση που είχε πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας.
Στις 19:00 το απόγευμα, οι δικτυακές σελίδες HUFORC, TO BHMA online, Πύλες και UFOs & ALIENS TRUTH (Greek community) είναι οι πρώτες που δημοσιεύουν τις σωστές πληροφορίες για την ανακοίνωση της NASA. To UFOs & ALIENS TRUTH (Greek community) περίμενε για ακόμα μια φορά τη σωστή στιγμή να ενημερώσει τους αναγνώστες του, χωρίς βιασύνες, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του με την ανακοίνωση του κ. Σιμόπουλου.
Στις 20:40 το βράδυ, τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων παρουσιάζουν το θέμα με πολύ φαντασία και βίντεο ιπτάμενων δίσκων, εκτός από το ΣΚΑΪ που το παρουσιάζει με σοβαρότητα. Να σημειώσουμε εδώ ότι το ΣΚΑΪ ήταν το μόνο Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι που είχε ανταποκριτή στη συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον και έκανε ζωντανές συνδέσεις. Δείτε το δελτίο:http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=208121 Δε, το Star Channel ήταν μακράν το χειρότερο τόσο με την παρουσίασή του, όσο και με το ρεπορτάζ του ''Η Πετρούλα και οι εξωγήινοι''(!)
Στις 21:00, την ώρα που ξεκίναγε το δελτίο Τύπου ζωντανά στο δικτυακό τόπο της NASA http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html, οι μόναδικές ελληνικές ιστοσελίδες που ενημέρωσαν και έδωσαν το link, ήταν η HUFORC, ο O.Ε.Α.Φ., οι Πύλες και το UFOs & ALIENS TRUTH (Greek community). Μετά την ανακοίνωση δεκάδες ιστοσελίδες ενημέρωσαν τους αναγνώστες αλλά λίγες είχαν τη πληρότητα των στοιχείων της ανακάλυψης.
Στις 3 Δεκεμβρίου, αρκετά συμπεράσματα αλλά και αρκετή απογοήτευση μοιράστηκε μέσα από τα forums. Αρκετοί αναγνώστες επηρεασμένοι από την παραφιλολογία των προηγούμενων μερών περίμεναν διαφορετικές αποκαλύψεις και δεν ικανοποιήθηκαν με τις συγκεκριμένες.
Όμως, επειδή το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, υπήρξαν και αυτοί που μίλησαν για προ-κανονισμένη ανακοίνωση που ήθελε να σιγάσει το ντόρο γύρο από την υπόθεση του Wikileaks και την παγκόσμια διαρροή απόρρητων εγγράφων και γεγονότων από αυτό. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που απλά μιλούν για μία σημαντική ανακοίνωση της NASA, που ίσως φέρει πίσω τις κομμένες χρηματοδοτήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.