ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Α.Τ.Ι.Α. ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ, 3-4 & 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008.

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου του 2008, στη πόλη της Λεμεσού, στο νησί της Κύπρου, από τις 21:30 έως τις 22:00 το βράδυ, εμφανίστηκε ένα παράξενο φαινόμενο πάνω από τη θάλασσα και μακριά από την ακτή. Ήταν ένα λαμπερό και όχι τόσο έντονο φως, που εμφανίστηκε να έχει αργή και ανοδική πορεία, που πραγματοποιούσε με οριζόντιες κινήσεις προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Λίγα λεπτά μετά εξαφανίστηκε από τον ουρανό και εμφανίστηκαν άλλα δύο με παρόμοιες κινήσεις, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Μετά από ένα λεπτό εξαφανίστηκαν κι αυτά και στη θέση τους εμφανίστηκε ένα τέταρτο με παρόμοια ανοδική κίνηση. Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε (στο Cyprus UFO forum) από δύο μάρτυρες.
Την επόμενη μέρα (Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου του 2008), στις 22:30 το βράδυ, κάποια φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα έκαναν ξανά περίεργες φιγούρες στον ουρανό της Λεμεσού. Όπως δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας: «Δύο πορτοκαλί δίσκοι που γίνονταν ένας και μετά πάλι δύο, εμφανίστηκαν ξαφνικά στον ουρανό για λίγα λεπτά και εξαφανίστηκαν μετά από λίγο πίσω στα βουνά. Την επόμενη μέρα (5 Σεπτεμβρίου), είδαμε ξανά τα UFO στις 9μισι και στις μία το βράδυ, πάνω από το βουνό Τρόοδος.»


Το φαινόμενο εθεάθη από δεκάδες άτομα, αλλά οι ελληνοκυπριακές εφημερίδες δεν έγραψαν τίποτα για το περιστατικό. Η εφημερίδα «Kibris» στα κατεχόμενα, ήταν η μόνη που ανέφερε το γεγονός, στο δισέλιδο άρθρο που αφιέρωσε με φωτογραφίες αλλά και μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων. Την επόμενη μέρα αστρονόμος που ρωτήθηκε από το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι «S», απέκλεισε τη θεωρία των UFOs και ισχυρίστηκε πως τα αντικείμενα που έδειχνε η εφημερίδα ήταν... εισερχόμενα διαστημικά σκουπίδια.