ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

---- ΨΕΥΤΙΚΑ UFO ----

Κάποια ufo που βλέπουμε στον ουρανό είναι κατασκευασμένα από ανθρώπους που θέλουν να μας παραπλανήσουν, να μας τρομάξουν, ή και να γελοιοποιήσουν το φαινόμενο. Βέβαια μην ξεχνάμε και τις κατασκευασμένες ιστορίες, φωτογραφίες και βίντεο για λόγους δημοσιότητας. Πολλές αναφορές για απαγωγές από εξωγήινους αποδείχθηκαν ψεύτικες, μετά από ύπνωση, μετά από λάθη σε περιγραφές σε ειδικούς ή μετά από ελέγχους από γιατρούς (χρήση παραισθησιογόνων) και ψυχολόγους (βεβαρημένα ιστορικά ψυχασθενειών).
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κατασκευαστούν ψεύτικες φωτογραφίες ufo, αλλά και άλλοι τόσοι για να ανιχνευτούν. Ο πρώτος και παλαιότερος τρόπος είναι να πετάξουμε στον ουρανό ένα καπάκι ντενεκέ ή ένα άλλο γυαλιστερό αντικείμενο και να το φωτογραφήσουμε. Το ufo ανιχνεύεται ψεύτικο, από την κοντινή του απόσταση και ορισμένες φορές από το υπερβολικό ίχνος που αφήνει πίσω του, το οποίο φαίνεται τόσο έντονο μόνο στις πολύ κοντινές αποστάσεις.

Άλλος ένας αρκετά παλιός τρόπος κατασκευής ψεύτικης ufo φωτογραφίας, είναι με οπτική απάτη. Καδράρουμε το τοπίο κρατώντας την φωτογραφική μηχανή με το ένα χέρι και βάζουμε την μινιατούρα ufo που κρατάμε στο άλλο χέρι μπροστά από τη μηχανή σε ένα σημείο του ουρανού, αρκεί να μην φαίνεται το χέρι μας ή το σκοινάκι από το οποίο κρέμεται η μινιατούρα. Αυτή τη τεχνική, την χρησιμοποιούσαν σε παλιές ασπρόμαυρες ταινίες για να μεγεθύνουν τα τέρατα. Το ufo ανιχνεύεται ψεύτικο, επειδή κάποια άκρη του είναι εκτός πλάνου (εκεί που το κρατάμε ή κρέμεται) ή μετά από μεγέθυνση για έλεγχο λεπτομερειών (οι λεπτομέρειες του αντικειμένου θα είναι περισσότερο εμφανείς και περισσότερες, από οποιουδήποτε άλλου σημείου της φωτογραφίας).


Όμως ο πιο εντυπωσιακός και παλιός τρόπος κατασκευής ψεύτικων ufo, είναι ο τρόπος με τα μικρά αερόστατα, τα λεγόμενα ‘’φανάρια’’. Στην τρύπα ενός λευκού κυλινδρικού πανιού, βάζουμε ένα χοντρό κερί και μόλις ο χώρος γεμίσει με καπνό, το φανάρι μας εκτός του ότι θα φέγγει, θα αρχίσει και να πετάει. Αυτός ο τρόπος έχει παραπλανήσει χιλιάδες ανθρώπους και ειδικά όταν χρησιμοποιείται μαζικά από κάποιους που θέλουν να δημιουργήσουν τη νύχτα σμήνη ufo πάνω από πόλεις. Τα ufo ανιχνεύονται εύκολα ψεύτικα, από το πορτοκαλί χρώμα που βγάζει η φλόγα, από το τρεμούλιασμα του φωτός λόγο του αέρα και επειδή το σμήνος θα κινείται σε σειρά προς την φορά του ανέμου και όχι ακανόνιστα.



Ένας πιο σύγχρονος τρόπος παραπλάνησης του κοινού, είναι με τεράστια μπαλόνια γεμάτα Ίλιο που έχουν σχήμα ιπτάμενων δίσκων ή μεγάλων μητρικών σκαφών (πούρα). Αυτά τα μπαλόνια έχουν την δυνατότητα να πετούν αρκετά ψηλά (ανάλογα το μέγεθός τους) και να παραπλανούν πιο εύκολα λόγο της απόστασής τους από τον μάρτυρα. Ανιχνεύονται ψεύτικα, αν γίνει ζουμ από βιντεοκάμερα, αν πέσουν σε δυνατά ρεύματα αέρα και αρχίσουν να αναποδογυρίζουν (οι ιπτάμενοι δίσκοι) ή να λυγίζουν (τα πούρα), ή αν βρεθούν ξεφούσκωτα μετά από την τελική πτώση τους.




Πιο σύγχρονος τρόπος είναι το μοντάζ. Παίρνουμε μια φωτογραφία και της προσθέτουμε ένα αντικείμενο από μια άλλη φωτογραφία. Στη προκειμένη περίπτωση, ένα ufo. Το ufo ανιχνεύεται ψεύτικο, αν οι φωτογραφίες έχουν διαφορετική ανάλυση (ή η φώτο ή το στοιχείο που προστέθηκε θα είναι πιο θολό) ή μετά από μεγέθυνση ανακαλύψουμε pixel γύρο από το σημείο της ένωσης των δυο φωτογραφιών.



Αλλά και τα ψηφιακά γραφικά ανιχνεύονται πολύ εύκολα. Άλλοτε με το μάτι λόγο των pixel τους που τα κάνει να ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη πραγματική φωτογραφία και άλλοτε μέσω ανάλυσης από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


Τέλος ο πιο μοντέρνος τρόπος παραπλάνησης με ψεύτικα ufo, είναι τα ιπτάμενα ελικοπτεράκια, σε παράξενα σχήματα και με πολύχρωμα φώτα. Είναι δύσκολο όταν τα εντοπίσουμε να τα καταλάβουμε και αυτό γίνετε ακόμα πιο δύσκολο σε φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης δύσκολα ανιχνεύονται σαν ψεύτικα, από τον ήχο που παράγουν, γιατί είτε είναι σιγανός , είτε είναι επίτηδες παράξενος. Εντοπίζονται και αυτά όμως ότι είναι ψεύτικα! Επειδή ξέρουμε τα σχέδια τους, ξέρουμε τα σχέδια των ufo, και είναι διαφορετικά. Επίσης ακόμα και αυτά, τα προδίδει το μικρό τους μέγεθος.


Για να αναγνωρίσεις την αυθεντικότητα ενός αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου στον ουρανό, πρέπει κυρίως να κάνει δύο βασικά πράγματα. Ή να κινείται ακανόνιστα και απίστευτα γρήγορα, ή να είναι εντελώς ακίνητο, τόσο ακίνητο που να μην μπορούν να το κουνήσουν ούτε εκατοστό, τα ρεύματα αέρα που υπάρχουν στον ουρανό.