ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΡΟΝΑΛΝΤ ΡΙΓΚΑΝ & UFOs!

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν, πρόεδρος στις ΗΠΑ από το 1981 μέχρι και το 1989, έκανε δηλώσεις για άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα 18 φορές όσο ήταν στην εξουσία και παραδέχτηκε ότι είχε δει UFO όταν ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Ήταν στο αεροπλάνο του κυβερνήτη με την γυναίκα του και το προσωπικό ασφαλείας του, και όταν το είδαν το περιέγραψαν ως ένα πράσινο λαμπερό UFO.
Επίσης, ο Ρόναλντ Ρίγκαν, φαίνεται ότι ανησυχούσε σοβαρά για μια πιθανή εισβολή από εξωγήινους στη Γη, κάτι που τον είχε οδηγήσει μάλιστα στο να ζητήσει την βοήθεια του τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει ο συγγραφέας David Clarke στο βιβλίο του «How UFOs conquered the world» (Μετάφραση: Πώς τα UFOs κατέκτησαν τον κόσμο), το οποίο κυκλοφόρησε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τον Μάιο του 2015. Σύμφωνα με το βιβλίο οι φόβοι του Ρίγκαν ότι ο πλανήτης μας κινδυνεύει από εισβολή των εξωγήινων τον οδήγησαν να ζητήσει, στη σύνοδο κορυφής στη Γενεύη το 1985, την βοήθεια του τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τον συγγραφέα, αρχικά ένιωσε αμηχανία και στη συνέχεια φρόντισε με ευγένεια να αλλάξει το θέμα της συζήτησης.
Στο βιβλίο του Clarke, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Ρίγκαν είχε καλέσει το 1982 στον Λευκό Οίκο ανώτατους δικαστές, αστροναύτες και άλλους VIP Αμερικανούς για να δουν σε ιδιωτική προβολή την ταινία του Σπίλμπεργκ «Στενές επαφές τρίτου τύπου», που αναφερόταν στους εξωγήινους ως φιλικά προς τους ανθρώπους όντα και ανέφερε προς το κοινό του ότι: «Κάποιοι σε αυτή την αίθουσα γνωρίζουν ότι τα πάντα σε αυτή την ταινία είναι αλήθεια»! Ο τότε αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, Colin Powell, είχε αναφέρει ότι ο Ρίγκαν σε επίσκεψή του σε σχολείο στο Μέριλαντ είχε υποστηρίξει στους μαθητές την ύπαρξη εξωγήινων και ο ίδιος αρκετές φορές είχε αναγκαστεί να διαγράψει από ομιλίες του προέδρου σχετικές «διαπλανητικές αναφορές». Ο Ρίγκαν είχε δεχθεί μεγάλη επιρροή από την ταινία του 1951 «The Day The Earth Stood Still», στην οποία μια διαπλανητική ειρηνευτική αποστολή καταφθάνει στη Γη και χρησιμοποιεί ένα γιγάντιο ρομπότ για να βοηθήσει τις αντιμαχόμενες πυρηνικές δυνάμεις να δώσουν τέλος στις διαφορές τους.