ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ» ΜΟΥΜΙΕΣ!

Τη Τρίτη 7 Νοεμβρίου του 2023, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρία στο Μεξικανικό Κογκρέσο για τις αδιευκρίνιστες περουβιανές μούμιες που βρέθηκαν κοντά στις αρχαίες γραμμές Nazca, μία είδηση που πολύ δύσκολα θα μάθετε πέραν του Reuters όπου ήταν από τους λίγους που το δημοσίευσαν πέρα από τα σύνορα του Μεξικού. Σε αυτή τη δεύτερη Συνεδρία του Κογκρέσου του Μεξικού οι επιστήμονες που ανέλυσαν τα δείγματα που παρουσιάστηκαν τη πρώτη φορά, δήλωσαν επίσημα πως πρόκειται για αυθεντικά ταριχευμένα σώματα με τρία δάχτυλα και ως πιθανές αποδείξεις μη ανθρώπινων μορφών ζωής, ως τόσο αρνήθηκαν να πιστοποιήσουν ότι τα λείψανα ήταν εξωγήινα. 

Αναλυτικότερα... στη συνεδρία της Τρίτης, παρευρέθηκε για ακόμα μία φορά ο δημοσιογράφος και ερευνητής των UFO, Jaime Maussan, που επικεντρώθηκε περισσότερο στο να αποδείξει ότι τα πτώματα, που δεν εκτέθηκαν αυτή τη φορά, δεν ήταν πλαστά, εισάγοντας μια σειρά από γιατρούς που όλοι είπαν ότι τα πτώματα ήταν πραγματικών, κάποτε ζωντανών οργανισμών. Ωστόσο, άφησε περιθώρια για ερωτήσεις σχετικά με την προέλευσή τους: «Κανένας από τους επιστήμονες δεν γράφει στα αποτελέσματα της μελέτης ή δεν αποδεικνύει ότι είναι εξωγήινοι, αλλά προχωρώ παραπέρα», είπε ο Maussan, προτείνοντας ότι θα μπορούσαν να αποτελούν στοιχεία μη γήινων μορφών ζωής. 

Ο ανθρωπολόγος Roger Zuniga του Εθνικού Πανεπιστημίου San Luis Gonzaga στο Ica Peru είπε ότι οι ερευνητές είχαν μελετήσει πέντε παρόμοια δείγματα για τέσσερα χρόνια. «Είναι αληθινά», είπε ο Zuniga στο Reuters στο περιθώριο της συνεδρίασης. «Δεν υπήρξε καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση στον φυσικό και βιολογικό σχηματισμό αυτών των όντων», πρόσθεσε, λέγοντας ότι δεν γνώριζε την προέλευση των όντων. Ο Zuniga παρουσίασε επίσης μια επιστολή υπογεγραμμένη από 11 ερευνητές από το πανεπιστήμιο του, που δήλωναν το ίδιο. Η επιστολή κατέστησε σαφές, ωστόσο, ότι δεν υπονοούσε ότι τα πτώματα ήταν εξωγήινα. 

Η πρώτη παρουσίαση του Maussan επικρίθηκε από πολλούς ειδικούς, οι οποίοι την απέρριψαν ως κόλπο που είχε απομυθοποιηθεί εδώ και καιρό από την επιστημονική κοινότητα, επισημαίνοντας μελέτες σε παρόμοια υπολείμματα που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δείγματα τροποποιήθηκαν χρησιμοποιώντας οστά ζώων και ανθρώπων. Όταν ρωτήθηκε για αυτές τις μελέτες, ο Zuniga είπε ότι τα δείγματα που παρουσίαζαν εκείνοι ήταν πιθανώς πλαστά (για να απαξιωθεί το γεγονός), ενώ τα σώματα που κοίταξε ο ίδιος και οι άλλοι ερευνητές του πανεπιστημίου ήταν πραγματικά.

Στην υπόλοιπη Συνεδρία,ο βουλευτής Sergio Gutierrez, από το κυβερνών κόμμα Morena του προέδρου Andres Manuel Lopez Obrador, ζήτησε μια μεταρρύθμιση του νόμου του Μεξικού ώστε να δημοσιοποιούνται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα UFO, ενώ στη συνέχεια, ο Αργεντινός χειρουργός Celestino Adolfo Piotto είπε ότι πίστευε ότι, αφού εξέτασε τα αποτελέσματα των δοκιμών και τις εικόνες των σωμάτων, ήταν μια εξελιγμένη εκδοχή των σημερινών ανθρώπινων όντων, αποκαλώντας τους «απογόνους μας». Σε μια πιο πολύχρωμη στιγμή, ο Μεξικανός ράπερ Claudio Yarto, είπε ότι είχε δει προσωπικά UFO πριν τελειώσει την ομιλία του με μια ομοιοκαταληξία, προκαλώντας χειροκροτήματα από το πλήθος. 

Η Συνεδρία στο Μεξικανικό Κογκρέσο για ακόμα μία φορά έκλεισε με περισσότερες απορίες απ' ότι απαντήσεις, με το μυστήριο αν μας επισκέπτονται ή μας επισκέπτονταν στο παρελθόν εξωγήινοι να παραμένει πιο ζωντανό από ποτέ...