ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ NASA ΓΙΑ ΤΑ UFO: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΤΑ UFO!

Η πρώτη έκθεση της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της NASA για τα άγνωστης προέλευσης ανώμαλα φαινόμενα (UAP) ολοκληρώθηκε χθες 14 Σεπτεμβρίου του 2023 στην Ουάσιγκτον, για να συμπεράνει για ακόμα μια φορά πως σίγουρα υπάρχει εξωγήινη ζωή κάπου στο σύμπαν, αλλά τα UFO δεν έχουν σχέση με εξωγήινους, ενώ ζητάει τη συλλογή περισσότερων και πιο αξιόπιστων δεδομένων για να μελετηθούν τα φαινόμενα αυτά.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Την εκδήλωση άνοιξε με τις δηλώσεις του ο Διοικητής της NSA και πρώην αστροναύτης, Μπιλ Νέλσον, λέγοντας: «Αν ρωτάτε, εάν υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν, τότε η απάντηση είναι ‘ναι’. Όμως είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με τη φύση των UAPs». Τόνισε την ανεξαρτησία της ομάδας που συγκρότησε η NASA και δήλωσε ότι οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του τηλεσκοπίου James Webb, το οποίο εκτοξεύτηκε το 2021, καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι θα βρούμε και άλλους πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη στο διάστημα.
Η αναπληρωτής διοικητής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA ανέφερε στη συνέχεια ότι η έλλειψη δεδομένων υψηλής ποιότητας οδηγεί στο μυστήριο. Οι πολυάριθμες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που συνδέονται με τα UAPs δεν είναι λεπτομερείς ή συνεπείς, οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση και την προέλευση των αντικειμένων αυτών.
Ο Dan Evans, βοηθός αναπληρωτή διοικητή για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικών Αποστολών της NASA λέει ότι: «η κατανόηση των UAPs είναι ζωτικής σημασίας για τη NASA για διάφορους λόγους. Ο πρώτος είναι ότι παρέχει μια "ευκαιρία" για τη NASA να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο γύρω μας. Στη NASA έχουμε δεσμευτεί να χαρτογραφούμε το αχαρτογράφητο και αυτή η εργασία ευθυγραμμίζεται με το ποιοι είμαστε».
Η επιτροπή κλήθηκε να σχολιάσει επίσης και τα δύο "μη ανθρώπινα" πτώματα στο Μεξικό. Οι μουμιοποιημένοι σοροί που εκτέθηκαν σε γυάλινες θήκες σε ακρόαση στο Κογκρέσο του Μεξικού στις 12/9, δεν ενθουσίασαν τους εδώ ειδικούς. Ο πρόεδρος της μελέτης David Spergel είπε ότι έχει δει μόνο αναφορές στο Twitter και «δεν γνωρίζουμε τη φύση αυτών των δειγμάτων». Προέτρεψε τη μεξικανική κυβέρνηση να διαθέσει τα δείγματα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για έλεγχο. Τόνισε επίσης πως οι εκθέσεις «δεν έχουν βρει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι τα UAP είναι εξωγήινης προέλευσης», λέγοντας ότι τα περισσότερα αναγνωρισμένα UAP ήταν τελικά αεροπλάνα, αερόστατα, drones, πουλιά ή κάτι το φυσιολογικό. 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης η πρώτη ερώτηση από τους δημοσιογράφους απευθύνθηκε στον Bill Nelson. Ερωτήθηκε: «Πώς μπορούμε να καθορίσουμε τι δεν είναι κάτι όταν δεν ξέρουμε τι είναι; Και, μετά από προσεκτική εξέταση των δεδομένων, αν διαπιστωθεί ότι κάποια UFO ή UAP προέρχονται από μια μη ανθρώπινη νοημοσύνη, ποιο είναι το σχέδιο για να το αποκαλύψουμε στο κοινό;».
Ο κ. Νέλσον είπε ότι «η NASA δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση, κι ακόμα δεν γνωρίζουμε τι είναι τα UAP. Η αποστολή της NASA είναι να ανακαλύπτει το άγνωστο. Έχω πει πολλές φορές στα σημερινά μου σχόλια ότι ασχολούμαστε ανοιχτά και θα είμαστε διαφανείς σε αυτό». Προσθέτει ότι υπάρχει "πολύ μεγάλη ανησυχία", ότι τα δεδομένα είναι απόρρητα και "κλειδωμένα" από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του ότι η NASA θα είναι ανοιχτή σχετικά με τα UAP.
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν επίσης αν η NASA ανησυχεί για τους πιθανούς κανονισμούς για την ΑΙ που θα τεθούν σε ισχύ. Ο κ. Νέλσον είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται "κάποια όρια", αλλά η NASA θα την αξιοποιήσει ως εργαλείο όσο αναζητά απαντήσεις για τα UAP. Επίσης, έγινε λόγος και γιατί αποκαλούν πια τα UFO ώς UAP, με τον Νέλσον να απαντά πως αυτό έγινε γιατί η NASA "μπήκε στην αρένα" για να εξετάσει το UAP από επιστημονική άποψη.
Τέλος, σημαντικό να αναφερθεί και τα όσο ακούστηκαν για το δορυφορικό σύστημα Starlink που ανήκει στην εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ, με την επιτροπή να διαπιστώνει ότι: «τέτοιοι σχηματισμοί θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα ισχυρό συμπλήρωμα για την ανίχνευση και τη μελέτη των UAP».

H ΕΚΘΕΣΗ
Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα της έρευνας μιας ανεξάρτητης επιτροπής, που απαρτίζεται από 16 επιστήμονες, αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων, με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel, και είχε την υποστήριξη της NASA από το 2022. Ο στόχος της ομάδας είναι να μελετήσει τα UFO με βάση την επιστήμη και να δημιουργήσει οδηγίες για το πώς να ενσωματώνουμε τα επιστημονικά εργαλεία και δεδομένα για τη μεγαλύτερη κατανόηση τους. Ο Daniel Evans, ανώτερος αξιωματούχος της NASA, επισήμανε προηγουμένως ότι η έκθεση θα διατίθεται δημοσίως σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και επιστημονικής ακεραιότητας του οργανισμού, ενθαρρύνοντας τον καθένα να την εξετάσει και να τη μελετήσει.
Όπως αναφέρει το BBC μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, με την πρώτη ματιά μάς λέει αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Ότι πρόσφατα, «πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες, συχνά στρατιωτικοί αεροπόροι, ανέφεραν ότι είδαν αντικείμενα που δεν αναγνώρισαν πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ». Λέει ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν από τότε εξηγηθεί «αλλά μια μικρή χούφτα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί άμεσα ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα». Αυτά τα γεγονότα αναφέρονται πλέον συλλογικά ως Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα ή UAP.

Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
«Συνιστούμε η NASA να διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει τα UAP, αξιοποιώντας την εκτεταμένη εμπειρογνωμοσύνη της για να συμβάλει σε μια ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη προσέγγιση που βασίζεται σε επιστημονικές μεθόδους.
Συστήνουμε συγκεκριμένα στη NASA να χρησιμοποιήσει τα υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα μέσα παρατήρησης της Γης για να διερευνήσει τις τοπικές περιβαλλοντικές συνθήκες που σχετίζονται με τα UAPs, οι οποίες ανιχνεύονται αρχικά με άλλα μέσα. Με τον τρόπο αυτό, η NASA μπορεί να διερευνήσει άμεσα κατά πόσον ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες συμπίπτουν με γνωστά UAP. Συνιστούμε επίσης στη NASA να διερευνήσει την ενίσχυση των συνεργασιών με την αμερικανική εμπορική βιομηχανία τηλεπισκόπησης, η οποία προσφέρει ισχυρούς τεχνητούς δορυφόρων υψηλής ανάλυσης για την παρατήρηση της Γης.
Επί του παρόντος, η ανίχνευση UAP είναι συχνά τυχαία, καταγράφεται από αισθητήρες που δεν έχουν σχεδιαστεί ή βαθμονομηθεί για το σκοπό αυτό και οι οποίοι δεν διαθέτουν ολοκληρωμένα μεταδεδομένα. Σε συνδυασμό με την ελλιπή αρχειοθέτηση και επιμέλεια των δεδομένων, αυτό σημαίνει ότι η προέλευση πολλών UAP παραμένει αβέβαιη. Η σημασία της ανίχνευσης UAPs με πολλαπλούς, καλά βαθμονομημένους αισθητήρες είναι επομένως υψίστης σημασίας και, κατά συνέπεια, συνιστούμε στη NASA να αξιοποιήσει τη σημαντική της τεχνογνωσία στον τομέα αυτό για να χρησιμοποιήσει ενδεχομένως πολυφασματικά ή υπερφασματικά δεδομένα στο πλαίσιο μιας αυστηρής εκστρατείας συλλογής δεδομένων.
Με τη σειρά της, η ομάδα διαπιστώνει ότι εξελιγμένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ανίχνευσης UAP, όταν συνδυάζονται με συστηματική συλλογή δεδομένων και ισχυρή επιμέλεια. Στο σημείο αυτό, συνιστούμε να συνεισφέρει η εμπειρογνωμοσύνη της NASA σε αυτούς τους βασικούς τομείς και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εντοπισμό ανώμαλων εναέριων φαινομένων.
Η ομάδα επίσης διαπιστώνει ότι η συμμετοχή του κοινού στην προσπάθεια για την καλήτερη κατανόηση των αγνώστου ταυτότητας ανώμαλων φαινομένων θα είναι ζωτικής σημασίας. Η NASA, δανείζοντας το όνομά της σε μελέτες UAP, συμβάλλει ήδη στη μείωση του στίγματος που συνδέεται με την αναφορά. Πέρα από αυτό, συνιστούμε στη NASA να διερευνήσει τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης ή της απόκτησης ενός συστήματος crowdsourcing, όπως οι εφαρμογές ανοικτού κώδικα για smartphone, για τη συλλογή δεδομένων απεικόνισης και άλλων δεδομένων από αισθητήρες smartphone από πολλούς παρατηρητές πολίτες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη συστηματικότερη συλλογή δημόσιων αναφορών UAP.
Τέλος, συνιστούμε να αξιοποιηθεί καλύτερα το σύστημα αναφοράς ασφάλειας της αεροπορίας (ASRS) για τις παράξενες αναφορές από τους πιλότους των εμπορικών πτήσεων, παρέχοντας μια κρίσιμη βάση δεδομένων για την προσπάθεια της κυβέρνησης να κατανοήσει τα UAPs. Θα πρέπει επίσης να αξιοποιηθεί η μακρά ιστορία συνεργασίας του οργανισμού με την FAA για τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προηγμένες τεχνικές ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο σε μελλοντικές γενιές συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας.
Εν κατακλείδι, η NASA είναι σε μοναδική θέση να συμβάλει σε μια ισχυρή και συστηματική προσέγγιση για τη μελέτη των αδιευκρίνιστων φαινομένων, προωθώντας την αποστολή της για την προώθηση της επιστημονικής γνώσης, της τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και της εξερεύνησης. Κατά την εξέταση των ανωτέρω συστάσεων, και σύμφωνα με τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, η NASA θα πρέπει να αξιοποιήσει τις βασικές ικανότητες και την εμπειρογνωμοσύνη της για να καθορίσει αν θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ή υποστηρικτικό ρόλο στην υλοποίηση μιας συγκεκριμένης σύστασης. Η τοποθέτηση του ρόλου της NASA θα πρέπει επιπλέον να εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσέγγισης του συνόλου της κυβέρνησης για την κατανόηση των ανώμαλων αυτών εναέριων φαινομένων».