ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

NASA: Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ UFO. 31/5/2023.

Η 16μελής επιτροπή της ΝΑΣΑ για τα UAP (ή όπως έγραφε η λεζάντα τους: για τα μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα) παρουσίασε τη Τετάρτη 31 Μαΐου του 2023 τα ευρήματα της στην πρώτη δημόσια συνάντησή της, και κατέληξε (μετά από μία συνεδρίαση ''πλυντήριο'' για την πιθανότητα να μιλάμε για εξωγήινη επισκεψιμότητα) πως θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα για να διευκρινιστεί η προέλευση των εκατοντάδων μυστηριωδών θεάσεων που έχουν στα χέρια τους.

Η συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε ώρες χθες, μεταδόθηκε απ’ ευθείας μέσω του Ίντερνετ και ένα τμήμα της ήταν αφιερωμένο στις ερωτήσεις του κοινού. Η Νίκολα Φοξ, στέλεχος της NASA, άνοιξε τη συνεδρίαση καταδικάζοντας την διαδικτυακή παρενόχληση που αντιμετωπίζουν τα μέλη της επιτροπής.«Είναι πραγματικά αποθαρρυντικό να ακούς για κακοποίηση που έχουν δεχθεί στο Διαδίκτυο μέλη της επιτροπής μας επειδή μελετούν αυτό το ζήτημα», ανέφερε και πρόσθεσε: «η κακοποίηση οδηγεί απλά σε περισσότερο στιγματισμό». Είναι γεγονός, ότι η ανεπάρκεια των μέχρι τώρα δεδομένων αλλά και το στίγμα που συνοδεύει την έρευνα για τα UFO αποτελούν βασικά εμπόδια στην εργασία των επιστημόνων.
«Τα τρέχοντα υπάρχοντα δεδομένα και οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων από μόνες τους δεν επαρκούν για να παράσχουν οριστικά στοιχεία», δήλωσε ο αστροφυσικός Ντέιβιντ Σπέργκελ, πρόεδρος της μελέτης. «Ένα από τα διδάγματα που αντλήσαμε είναι η ανάγκη για περισσότερα δεδομένα και δεδομένα υψηλής ποιότητας. Δηλαδή μετρημένα με καλά βαθμονομημένα όργανα, πολλαπλές παρατηρήσεις και την ανάγκη για υψηλότερης ποιότητας καταγραφές», πρόσθεσε. Επίσης, για τον Ντέιβιντ Σπέρτζελ, η δυσκολία να εξετασθεί το ζήτημα, έγκειται και στο ότι ορισμένοι «είναι πεπεισμένοι για την ύπαρξη των ATIA», όταν άλλοι, στο άλλο άκρο, βρίσκουν το θέμα «γελοίο».

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, υπογράμμισε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία: αφορά τόσο την εθνική ασφάλεια όσο και την ασφάλεια των αερομεταφορών. Όμως προκαλεί επίσης ισχυρό ενδιαφέρον εξαιτίας της λέξης UFO-ΑΤΙΑ, που δημιουργεί πολλούς συνειρμούς. «Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα σαφές δεδομένο να δείχνει πως υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στα άγνωστης ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα και την εξωγήινη ζωή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκρίνσπουν, ένας από τους επιστήμονες μέλη της επιτροπής. Ο Ντάνιελ Έβανς, ο βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στη Διεύθυνση Επιστημονικής Αποστολής της NASA, είπε ότι δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι οι αναφορές για UFO έχουν σχέση με εξωγήινους. Αν και δεν αποκλείεται η εξωγήινη προέλευση, η ανεξάρτητη ομάδα συγκλήθηκε για να αντιμετωπίσει ευρύτερες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, είπε.

Έχουν συγκεντρωθεί περίπου 800 εναέρια φαινόμενα, δήλωσε, ο Σον Κιρκπάτρικ, διευθυντής του γραφείου AARO που είναι αφιερωμένο στο ζήτημα αυτό στους κόλπους του υπουργείου Άμυνας. Όμως «ίσως μόνο 2% ως 5%» απ’ αυτά είναι «αληθινά μη ομαλά», είπε. Οι εργασίες της επιτροπής βασίζονται αποκλειστικά σε δημόσια δεδομένα, ώστε να μπορούν να συζητούνται ελεύθερα και να έχουν όλοι πρόσβαση σ’ αυτά, υπογράμμισε ο Ντάνιελ Έβανς, αρμόδιος στη NASA για το συντονισμό της μελέτης. Τι ελπίζουμε να ανακαλύψουμε; Στο μέλλον, οι παρατηρήσεις θα πρέπει να συγκεντρώνονται από συγκεκριμένα όργανα, πολλαπλά και καλά ρυθμισμένα, δήλωσε. Απέρριψε πάντως την ιδέα για ένα δορυφόρο που θα είναι αφιερωμένος σ’ αυτό. Τα δισεκατομμύρια των κινητών τηλεφώνων στη Γη μπορούν να παρέχουν χρήσιμα δεδομένα, κυρίως αν πολλές φωτογραφίες τραβιούνται ταυτοχρόνως.
Ο Μάικ Γκολντ, πρώην αξιωματούχος της NASA και μέλος της επιτροπής, ζήτησε από την πλευρά του να δημιουργηθεί ένα γραφείο στους κόλπους της διαστημικής υπηρεσίας που θα είναι αφιερωμένο στο θέμα αυτό. Τελικά όμως, τι ελπίζουμε να ανακαλύψουμε; Ίσως νέα φυσικά φαινόμενα, είπαν μερικοί ειδικοί. Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Γκρίνσπουν, «αν η NASA εφαρμόσει την ίδια μεθοδολογική αυστηρότητα στη μελέτη άγνωστης ταυτότητας ανώμαλων φαινομένων με αυτή που εφαρμόζει στη μελέτη για ενδεχόμενη εξωγήινη ζωή, τότε θα είμαστε σε θέση να μάθουμε κάτι καινούριο και ενδιαφέρον, όποια κι αν είναι η τελική εξήγηση».

Τα βίντεο που αναλύθηκαν: