ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, 16/2/2022.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στις 16 Φεβρουαρίου του 2023, ανασκεύασε τις αρχικές του δηλώσεις για τα απροσδιόριστα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθησαν μετά το κινεζικό μπαλόνι, και ανακοίνωσε πως επικρατέστερο σενάριο για τα τρία ιπτάμενα αντικείμενα δεν ήταν «ακόμα τρία κατασκοπευτικά κινεζικά μπαλόνια» όπως αρχικά είχε δηλώσει, αλλά «μπαλόνια που σχετίζονταν με ιδιωτικές εταιρίες, ψυχαγωγικά ή ερευνητικά ιδρύματα». Η δήλωση αυτή, κατά κάποιο τρόπο έγινε για να κλείσει η όλη υπόθεση που κατέστρεψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Κίνα και χαρακτηρίστηκε ως «αναπόδεικτη» αφού κανένα στοιχείο δεν υπήρχε για τα συμπεράσματα αυτά. Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Μπάιντεν επισήμανε πως δεν σκοπεύει να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του (πρώτου) Κινεζικού μπαλονιού, ενώ το Πεκίνο απάντησε πως «θα συνεχίσει μέχρι το τέλος» αν «οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν να εκμεταλλεύονται το θέμα».

Από τις σχετικές δηλώσεις δε γινόταν να λείπει και ο Elon Musk, ο οποίος ως γνωστόν έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια για το διάστημα, όντας ο ιδρυτής της SpaceX που τα τελευταία χρόνια έχει καινοτομήσει στον τομέα της. Μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter που είναι και ιδιοκτήτης του, είπε με χιούμορ καθησυχάζοντας τους ακολούθους του να «μην ανησυχούν» για αυτά τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα μιας και είναι «φίλοι του που απλά πέρασαν μια βόλτα». Να θυμηθούμε εδώ, πως το Twitter του Elon Musk υπήρξε το μόνο μέσο που έβγαλε μία φωτογραφία που έδειχνε το αντικείμενο (μια κάψουλα στο χιόνι) στην Αλάσκα. Καμία άλλη φωτογραφία δεν βγήκε ή δεν δόθηκε επίσημα στη δημοσιότητα για τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν.


Προβληματισμό επίσης προκάλεσε και η απόφαση των ΗΠΑ, να μην ανακτηθούν τελικά τα συντρίμμια των τριών αγνώστων αντικειμένων σε Αλάσκα, Γιουκόν και Χιούρον, παρά ότι υπήρξε ζήτημα εθνικής ασφαλείας και στις τρεις ανεξιχνίαστες περιπτώσεις. Αεροπλάνα με ειδικά ραντάρ που μπορούν να δουν μέσα από τον πάγο χρησιμοποιήθηκαν για να αναζητήσουν το σκάφος που καταρρίφθηκε στην Αλάσκα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, έγραψαν οι New York Times. «Λόγω του σημείου του βυθού όπου βρίσκονται τα συντρίμμια στη λίμνη Χιούρον, θα πρέπει όλοι να δεχτούμε την πιθανότητα ότι ίσως δεν μπορέσουμε να τα ανασύρουμε», είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι για το αντικείμενο που καταρρίφθηκε στο Μίσιγκαν. Ενώ, ο Καναδάς εξέδωσε απόφαση πως σταματά τις επιχειρήσεις για την ανάκτηση των συντριμμιών στις αχανείς εκτάσεις του Γιουκόν, αφού ήδη τα συντρίμμια θα έχουν καλυφθεί από το χιόνι. Όλες οι παραπάνω δηλώσεις επιβεβαιώνουν τις θεωρίες συνωμοσίας που υποστήριζαν προ ημερών ότι τα συντρίμμια έχουν ήδη ανακτηθεί και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν θέλουν να αποκαλύψουν τι ήταν. 

Τέλος, δεν φαίνεται το μυστήριο των αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων να είναι κάτι άγνωστο στα επιτελεία του αμερικανικού στρατού τα τελευταία χρόνια. Σε έκθεση του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικής Πληροφορίας (ODNI) σχετικά με τις θεάσεις UFO στις ΗΠΑ το 2021-2022, συλλέχθηκαν 366 αναφορές για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, οι εμφανίσεις UFO αυξήθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2021 και Αυγούστου 2022, αφού κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου αναφέρθηκαν 247 θεάσεις αντικειμένων από πιλότους και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. «Περισσότερα από τα μισά είχαν ασυνήθιστα χαρακτηριστικά», ανέφεραν στην έκθεση, ενώ από τις 195 περιπτώσεις, οι 163 έχουν χαρακτηριστεί ως μπαλόνια, οι 26 ως drones και οι υπόλοιπες ως πτηνά, μετεωρολογικά φαινόμενα, αερομεταφερόμενα συντρίμμια, αλλά και 6 πλαστικές σακούλες. Ωστόσο, σε 171 θεάσεις η προέλευση τους δεν έχει βρεθεί ακόμα. Στις παραπάνω θεάσεις προσθέτουμε ακόμα τρεις, σε Αλάσκα, Γιουκόν και Χιούρον, αν και το όλο θέμα θέμα τελικά χαρακτηρίζεται ως μέσο παραπλάνησης των ΗΠΑ για νασυγκαλύψει την σοβαρότητα ενός καταστροφικού γεγονότος που συνέβη εκείνες τις μέρες, τον εκτροχιασμό του τρένου στο Οχάιο με τα επικίνδυνα υλικά, που ακολούθησαν ακόμα δύο εκτροχιασμοί σε Τέξας και Νότια Καρολίνα. Οι δημοσιογράφοι που έβγαλαν το θέμα του εκτροχιασμού στη δημοσιότητα, στην κυριολεξία κυνηγηθήκαν από τις αμερικανικές αρχές, μιλούν για «το δικό τους Τσέρνομπιλ», και αναφέρουν χιλιάδες κατοίκους στα νοσοκομεία από το τοξικό καπνό που κάλυψε τον ουρανό της πόλης «Ανατολική Παλαιστίνη», όπως και για χιλιάδες νεκρά ψάρια, βατράχια, πουλερικά και βόδια, σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων από το σημείο του εκτροχιασμού.

Εικόνες από την Ελληνική τηλεόραση για το θέμα των καταρρίψεων των τριών ΑΤΙΑ:



...και το τοξικό νέφος από τον μυστήριο εκτροχιασμό που πέρασε σαν απλή είδηση στις ΗΠΑ: