ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΣΟΚ! H KINA ANΑΚΟΙΝΩΣΕ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΙΧΝΗ ΣΕ ΣΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ» ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, 14/06/2022.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, οι αστρονόμοι του Beijing Normal University ανακάλυψαν «αρκετές περιπτώσεις πιθανών τεχνολογικών ιχνών και εξωγήινων πολιτισμών εκτός της Γης», σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου του 2022 στην Science and Technology Daily, την επίσημη ηλεκτρονική εφημερίδα του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας. Τα σήματα ελήφθησαν από το σφαιρικό ραδιοτηλεσκόπιο FAST ή «Sky Eye» (το μάτι του ουρανού), που έχει διάμετρο 500 μέτρα και βρίσκεται στην επαρχία Γκουιζού. Μετά το κλείσιμο του ραδιοτηλεσκοπίου στο Αρεσίμπο, το οποίο πλέον έχει καταρρεύσει, το κινεζικό είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.


Το Sky Eye τέθηκε σε λειτουργία σαρώνοντας το βαθύ διάστημα για ραδιοφωνικά σήματα που θα μπορούσαν να υποδείξουν εξωγήινη ζωή, από το 2019. Ένα χρόνο μετά, η ομάδα του Zhang Tonjie εντόπισε δύο σετ ύποπτων σημάτων ενώ επεξεργαζόταν τα εως τότε δεδομένα, ενώ το 2022, βρήκε κι άλλο ένα ύποπτο σήμα από δεδομένα παρατήρησης σε εξωπλανήτες, που μόνο τεχνητά θα μπορούσε να παραχθεί. Καθώς τα σήματα είναι ραδιοκύματα στενής ζώνης που χρησιμοποιούνται συνήθως μόνο από ανθρώπινα αεροσκάφη και δορυφόρους, θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί από εξωγήινη τεχνολογία. Ωστόσο, οι επιστήμονες σημείωναν ότι τα ευρήματά τους είναι προκαταρκτικά και θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάλυση, γιατί θα μπορούσαν να είναι κάποιο είδος ραδιοπαρεμβολής.


Μετά τη δημοσίευσή της, η αναφορά άρχισε γρήγορα να κυκλοφορεί στο κινεζικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Weibo και έγινε αντιληπτή από πολλά άλλα μέσα. Όμως λίγες ώρες μετα, η δημοσίευση «κατέβηκε», με τους λόγους πίσω από την ξαφνική αυτή διαγραφή να παραμένουν ασαφείς.
Η απόπειρα της MailOnline να επικοινωνήσει με το Εθνικό Αστρονομικό Αστεροσκοπείο της Κίνας για να σχολιάσει το διεγραμμένο δημοσίευμα δεν είχε αποτέλεσμα.
Πηγές: Bloomberg, MailOnline.