ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

KEIMENA 3.300 ΕΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΩΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΕΟ ΑΠΟΙΚΙΣΤΗ!

Σε βιβλίο του 2015, που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Sheffield Phoenix Press με τίτλο «ο Αδάμ, η Εύα και ο Διάβολος, μια νέα αρχή» (Adam, Eve and the Devil: A New Beginning), που υπογράφεται από τους Μάριο Κόρπελ και Γιόχανες ντε Μουρ (Marjo Korpel, Johannes de Moor), παρουσιάζεται μια νέα εκδοχή της σημιτικής μυθολογίας για τη δημιουργία του Κόσμου και της ανθρώπινης φυλής. Στο βιβλίο τους οι δύο συγγραφείς - ερευνητές περιγράφουν τις διαπιστώσεις των 3300 ετών ουγκαριτικών πήλινων επιγραφών που βρέθηκαν από Γάλλους αρχαιολόγους στη Συρία το 1929 και οι επιγραφές αυτές είχαν εν μέρει αποκρυπτογραφηθεί το 1970. Οι Ολλανδοί κάνοντας μια νέα προσπάθεια μετάφρασης της γλώσσας που εμφανίζεται στην αρχαία πόλη Ουγκαρίτ, μια γλώσσα που ανήκει στην ομάδα των σημιτικών γλωσσών, έμειναν έκπληκτοι καθώς διαπίστωσαν πως στα πήλινα αυτά δισκία παρουσιάζεται ο Αδάμ ως ουράνιος θεός (και όχι ως πλασμένος από το Θεό). 


Η αφήγηση αναφέρει ότι ο Ελ και η σύζυγός του, Ασεράχ (Asherah), ζούσαν σε έναν αμπελώνα ή έναν κήπο, στις παρυφές του όρους Αραράτ, που από τη Βίβλο το όρος αυτό είναι γνωστό από την κιβωτό του Νώε. Ως ο πρώτος αμαρτωλός δεν εμφανίζεται ο άνθρωπος, αλλά ένας κακός θεός που ονομαζόταν Horon. Ο Horon κατέβηκε από το όρος των θεών και μετέτρεψε το Δένδρο της Ζωής στον κήπο, ως Δένδρο του Θανάτου, και έκλεισε όλον τον κόσμο σε μια δηλητηριώδη ομίχλη. Τότε ο Αδάμ εστάλη στη Γη να αποκαταστήσει τη ζωή, αλλά απέτυχε διότι ο Horon με τη μορφή ενός τεράστιου φιδιού τον δάγκωσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την αθανασία του (ουσιαστικά να μειωθεί η ζωή του από τα χιλιάδες στα 100 έτη από το δηλητήριο). Τότε ο Θεός, για να παρηγορήσει τον Αδάμ του έστειλε την Εύα, μια γυναίκα σε θνητή επίσηςεπίσης, προσφέροντας του μια αρχή εκεί και μία αρχή στην δική μας ανθρώπινη φυλή. 

«Σε αντίθεση με τη βιβλική παρουσίαση, ο Αδάμ, απεικονίζεται ως θεός και η γυναίκα του δεν αποδέχεται καμία ενοχή», θα πει ο συγγραφέας Μάριο Κόρπελ σε συνέντευξη του στο Ολλανδικό "Trouw". Ο Marjo Korpel, εκτός από συγγραφέας του βιβλίου είναι και Αναπληρωτής Καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης στο Προτεσταντικό Θεολογικό Πανεπιστήμιο στο Άμστερνταμ και Groningen στην Ολλανδία. Ενώ ο δεύτερος ερευνητής που βοήθησε στην δημιουργία του βιβλίου, ο Johannes de Moor, είναι ομότιμος καθηγητής Σημιτικών Γλωσσών και Πολιτισμού της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής στην Προτεσταντικό Θεολογικό Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.