ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

«ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ» ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ JAMES WEBB, 25/12/2021.

Το JWST (James Webb Space Telescope), το μεγαλύτερο, ακριβότερο και ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο που δημιουργήθηκε ποτέ, εκτοξεύτηκε τελικά από τη Γαλλική Γουιάνα στις 25 Δεκεμβρίου του 2021, μετά από αμέτρητες καθυστερήσεις και αποτυχίες. Το βίντεο μεταδόθηκε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο τις πρώτες ώρες της 25ης Δεκεμβρίου, αλλά η αρχική μετάδοση του διαχωρισμό του τηλεσκοπίου από το όχημα εκτόξευσης Ariane 5 και η επακόλουθη ανάπτυξη ηλιακής συστοιχίας, ήταν κακή. Έτσι, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) προχώρησε στη βελτίωσή του βίντεο και το έδωσε ξανά στη δημοσιότητα, βγάζοντας ότι περίεργο φαινόταν γύρω από την εκτόξευση. Πολλοί θεώρησαν πως η κακή ποιότητα της αναμετάδοσης όπως και το επεξεργασμένο βίντεο που αναρτήθηκε αργότερα, είχαν σκοπό να κρύψουν την δραστηριότητα των φωτεινών παρατηρητών που φάνηκε κατά την έξοδο του τηλεσκοπίου από την Γη.

Στην Ελλάδα, ο γνωστός ερευνητής Γεώργιος Κασιμάτης έγραψε στο προφίλ του: «Ένα νέο διαστημικό τηλεσκόπιο, το James Webb εκτοξεύτηκε στο διάστημα, στις 25 Δεκεμβρίου τού 2021, Χριστούγεννα. Το γεγονός αυτό, φαίνεται ότι δεν άφησε αδιάφορους τούς φωτεινούς "παρατηρητές" που κινούνται ελεύθερα και ανεξέλεγκτα στο διαστημικό περιβάλλον της Γης. Για κάποιους αυτά είναι διαστημικά συντρίμμια, από προηγούμενες πτήσεις. Όμως εκείνα βρίσκονται εκεί, τουλάχιστον από το 1961, που για πρώτη φορά πέταξε άνθρωπος εκεί, και το διάστημα ήταν καθαρό. Το τηλεσκόπιο βλέπει στην υπέρυθρη ζώνη, τού ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Με αυτό θα δούμε -η ανθρωπότητα- αόρατα αντικείμενα στο ανθρώπινο μάτι. Εμείς θα ασχοληθούμε με τα παράπλευρα φαινόμενα που δημιούργησε η εκτόξευση, και τα οποία αποσιωπούνται και δεν έχουν σχέση με το όλο εγχείρημα!».

Εδώ το βίντεο με τις αποκαλύψεις του ερευνητή...

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, αποτελεί εγχείρημα της NASA σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και τον Καναδικό Οργανισμό Διαστήματος, για την καλύτερη παρατήρηση μερικών από των πιο μακρινών συμβάντων και αντικείμενων στο σύμπαν, όπως ο σχηματισμός των πρώτων γαλαξιών, κάτι που ήταν αδύνατον για τα παλαιότερα επίγεια και διαστημικά όργανα μέτρησης, αλλά και την κατανόηση του σχηματισμού των αστέρων και των πλανητών, κάτι που συμπεριλαμβάνει και την απευθείας απεικόνιση των εξωπλανητών που έχουν ανακαλυφθεί... 

Εδώ το βίντεο της επεξεργασμένης εκτόξευσης...