ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ «ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ» ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑΣ.

Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε το συμβάν με 11 ναυτικούς να τραυματίζονται μετά από πρόσκρουση πυρηνικού υποβρυχίου των ΗΠΑ με ένα «αγνώστου» ταυτότητας υποβρύχιο αντικείμενο (USO) στη Σινική Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με το USNI News.


Συγκεκριμένα, το υποβρύχιο κατηγορίας Seawolf USS Connecticut (SSN-22) υπέστη σύγκρουση κατά την κατάδυση του στα διεθνή ύδατα στις 2 Οκτωβρίου του 2021 και επέστρεψε στο λιμάνι του 7ου Στόλου των ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στόλου Ειρηνικού έξι ημέρες μετά. Η έκθεση του καπετάνιου Μπιλ Κλίντον, αναφέρει: «Το υποβρύχιο USS Connecticut (SSN-22) ταχείας επίθεσης κατηγορίας Seawolf προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου, ενώ επιχειρούσε σε διεθνή ύδατα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού. Η ασφάλεια του πληρώματος παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν υπήρξαν θανάσιμοι τραυματισμοί. Το υποβρύχιο παραμένει σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση. Η μονάδα και οι χώροι πυρηνικής πρόωσης του USS Connecticut δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί. Εκτιμάται η έκταση της ζημιάς στο υπόλοιπο υποβρύχιο. Το αμερικανικό ναυτικό δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Το περιστατικό θα διερευνηθεί».
Το πυρηνικό υποβρύχιο κατευθύνθηκε στο Γκουάμ και εισήλθε στο ναύσταθμο για επείγουσες επισκευές. 

Το περιστατικό παραμένει εξαιρετικά περίεργο, διότι το συγκεκριμένο υποβρύχιο διαθέτει τα πλέον προηγμένα συστήματα πλοήγησης, παθητικό και ενεργητικό σόναρ που αποτρέπει οποιαδήποτε σύγκρουση, ειδικά με κάποιο στατικό αντικείμενο, όπως για παράδειγμα κάποιο υπερυψωμένο εμπόδιο στο βυθό. Επίσης καμία συγκρουση με κάποιο μεγάλο θαλάσσιο θηλαστικό δεν θα επέφερε την οποιαδήποτε ζημιά στην άτρακτο, όπως κι αν το υποβρύχιο πλησιαζε καποιο άλλο εχθρικό υποβρύχιο για εμβολισμό, πρώτων θα ειχε εντοπιστεί και δεύτερον θα ειχε υποστει κι εκεινο ζημιές που θα έπρεπε να επισκευαστούν.
Είναι κοινό μυστικό ότι οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις επιχειρούν σε μία θαλάσσια ζώνη η οποία διεκδικείται από την Κίνα (με την οποία δεν υπάρχουν πλέον καλές σχέσεις) και υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο, όπως υπάρχει και το μυστηριώδες σενάριο των USO, δηλαδή οι Αμερικανοί να είχαν μια «αρκετά» στενή επαφή 3ου τύπου...