ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ UFO ΣΤΙΣ Η.Π.Α., 1/3/1639.

Την 1 Μαρτίου του 1639, ο John Winthrop (Τζον Ουίνθορπ) έγραψε στο ημερολόγιό του ένα πολύ παράξενο γεγονός. Ο κυβερνήτης της αποικίας της Μασαχουσέτης, στο ημερολόγιο του κατέγραφε τις δοκιμασίες και τους θριάμβους των Πουριτανών συμπολιτών του καθώς ξεκινούσαν μια νέα ζωή στην Αμερική. Καθώς λοιπόν έγραφε την ιστορία στο χαρτί, άρχισε να εξιστορεί ένα πιο ασυνήθιστο γεγονός που είχε προκαλέσει πρόσφατα σάλο στους Άγγλους μετανάστες.

Ο Winthrop έγραφε ότι νωρίτερα στο έτος ο Τζέιμς Έβερελ, «ένας νηφάλιος, διακριτικός άνθρωπος» και δύο άλλοι, κωπηλατούσαν μια βάρκα στον ποταμό Μουντί, όταν είδαν ένα μεγάλο φως στον νυχτερινό ουρανό. «Όταν στάθηκε ακίνητο, φούντωσε και ήταν περίπου τρία μέτρα», ανέφερε ο κυβερνήτης, «κι όταν έτρεξε, πήρε σχήμα χοίρου». 

Κατά τη διάρκεια δύο έως τριών ωρών, οι βαρκάρηδες είπαν ότι το μυστηριώδες φως «έτρεχε τόσο γρήγορα όσο ένα βέλος» που έτρεχε μπρος-πίσω μεταξύ τους και του χωριού Τσάρλεσταουν, σε απόσταση περίπου δύο μιλίων. «Διάφορα άλλα αξιόπιστα πρόσωπα είδαν το ίδιο φως, μετά, περίπου στο ίδιο μέρος», πρόσθεσε ο Winthrop. 

Όταν η παράξενη εμφάνιση έλαβε τέλος, οι τρεις Πουριτανοί βαρκάρηδες έμειναν έκπληκτοι όταν βρέθηκαν ένα μίλι πιο πέρα - σαν να τους είχε μεταφέρει το φως εκεί. Οι άνδρες δεν είχαν καμία ανάμνηση από την κωπηλασία τους, που έγινε μάλιστα ενάντια στη παλιρροϊκή ροή του νερού, αν και υπάρχει περίπτωση να είχαν μεταφερθεί εκεί από τον άνεμο ή μια αντίστροφη παλιρροϊκή ροή. «Η μυστηριώδης επανατοποθέτηση της βάρκας θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι αγνοούσαν μέρος της εμπειρίας τους. Ορισμένοι ερευνητές θα το ερμήνευαν ως πιθανή απαγωγή εξωγήινων αν συνέβαινε σήμερα», γράφουν οι Jacques Vallee και Chris Aubeck στο Wonders in the Sky: Unexplained Aerial Objects from Antiquity to Modern Times. 

Κάποιοι είχαν υποθέσει ότι η περίεργη λάμψη θα μπορούσε να ήταν ένα «Ignis Fatuus», δηλαδή ένα χλωμό φως που μπορεί να εμφανιστεί πάνω από ένα έλος τη νύχτα λόγω της καύσης του αερίου από την αποσυντεθειμένη οργανική ύλη. Αν κι η αναφορά του Winthrop ήταν σωστή, ωστόσο, το φως δεν ανέβαινε από το έλος, αλλά κυκλοφορούσε φέγγοντας έντονα στον ουρανό, καθιστώντας την εξήγηση αυτή απίθανη. 

Σύμφωνα με μια άλλη καταχώρηση στο ημερολόγιο του Winthrop, μία ακόμα παράξενη εμφάνιση συνέβη στον ουρανό της Βοστόνης, πέντε χρόνια αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου του 1644: «Περίπου τα μεσάνυχτα, τρεις άνδρες, ερχόμενοι με βάρκα στη Βοστόνη, είδαν δύο φώτα να βγαίνουν από το νερό κοντά στο βόρειο σημείο του όρμου της πόλης, σε μορφή ανδρών, και να πηγαίνουν νότια, σε μικρή απόσταση από την πόλη, όπου στη συνέχεια εξαφανίστηκαν».