ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

«ΑΦΑΝΤΟ» ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΖΕ ΤΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, 8/7/2021.

Στις 16:16 (διεθνής ώρα) της Πέμπτης 8 Ιουλίου του 2021, προβλέπεται ότι κάποιο αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο θα βρεθεί πολύ κοντά στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με κίνδυνο να υπάρξει ακόμη και σύγκρουση! Την είδηση ανακοίνωσε την Τετάρτη 7/7 ο ρωσικός οργανισμός διαστήματος Roscosmos και σύμφωνα με τον επικεφαλής του, Dmitry Rogozin, η ρωσική πλευρά διαφωνούσε με την αμερικανική NASA ως προς τα ακριβή δεδομένα της ενδεχόμενης συνάντησης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) με το «απροσδιόριστο περιφερόμενο αντικείμενο», όπως ακριβώς αυτό ονομάστηκε. Οι μεν μιλούσαν για ελάχιστη απόσταση διέλευσης στα 1,8 χιλιόμετρα, οι δε το υπολόγιζαν στα 4,6 .

Όμως, παρά τις ρωσο-αμερικανικές διαφωνίες για το πόσο κοντά θα φτάσει το αντικείμενο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι δύο πλευρές συμφωνούσαν πως πρόκειται, πιθανότατα, για ένα από τα χιλιάδες «διαστημικά απορρίμματα», δηλαδή κομμάτια από παλιούς τεχνητούς δορυφόρους οι οποίοι διαλύθηκαν και τα οποία περιπλανώνται στο διάστημα γύρω από τη Γη. Το ενδεχόμενο της προσέγγισης του πιθανού διαστημικού απορρίμματος στον ΔΔΣ επισήμανε το αυτοματοποιημένο σύστημα προειδοποίησης για επικίνδυνες καταστάσεις στο εγγύς (προς τη Γη) διάστημα. Παρόλ’ αυτά, ο Rogozin ούτε επιβεβαίωνε ούτε διέψευδε την απειλή για τον ΔΔΣ, αλλά δήλωνε ότι απλώς «παραμένουμε σε επιφυλακή και παρακολουθούμε την κατάσταση». Κι εδώ σημειώνουμε πως κατά τη διάρκεια μόνο της περσινής χρονιάς είχε χρειαστεί δύο φορές να τροποποιηθεί η τροχιά του ΔΔΣ ώστε να αποφευχθεί τυχόν σύγκρουση με διαστημικά απορρίμματα, ενώ υπήρξε και μία μικρή σύγκρουση στις 12 Μαΐου του 2021 όπου δημιουργήθηκε μία τρύπα σε έναν από τους ρομποτικούς βραχίονες του σταθμού. 

 Κι ενώ όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να μάθουν τι έγινε στις 8 Ιουλίου, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS που έβγαλε το θέμα στη δημοσιότητα, δεν ξαναέγραψε τίποτα γι αυτό. Μάλιστα τις επόμενες μέρες προχώρησε τα σχετικά άρθρα για την Roscosmos με άλλα θέματα, μη πληροφορώντας περαιτέρω για την συγκεκριμένη είδηση... πιθανότατα αποφεύγοντας να ταυτοποιήσει τι ήταν αυτό που πέρασε πλησίον του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Ή τουλάχιστον αυτό υποψιάζονται οι κυνηγοί UFOs που παρακολουθούν καθημερινά τι καταγράφουν οι κάμερες του ΔΔΣ, από τις οποίες έχουν εντοπίσει δεκάδες παράξενα αντικείμενα να τον πλησιάζουν κατά καιρούς... 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ο μεγαλύτερος τεχνητός δορυφόρος της Γης και φιλοξενεί 7μελες πλήρωμα. Έχει τεθεί σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη το Νοέμβριο του 1998 και, όπως προδίδει το όνομά του, αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στη NASA, το Roscosmos, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) και τους ομολόγους οργανισμούς από την Ιαπωνία και τον Καναδά (JAXA και CSA). Ωστόσο, η διαχείριση του έχει ανατεθεί εξ ημισείας σε ΗΠΑ και Ρωσία.