ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΩΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟ Α.Τ.Ι.Α. ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ, 12/6/2020.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιουνίου του 2020, και σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζουν οι ένοικοι του σπιτιού, το πέρασμα ενός άγνωστου αεροσκάφους (που δεν πρόλαβε να δει κανείς) επάνω από μία αγροικία σε χωριό του δήμου Αγιάς στη Λάρισα, προκάλεσε ζημιές στην οροφή της, ξηλώνοντας δεκάδες κεραμίδια.



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, onlarissa.gr, όλα έγιναν στη 13:40 το μεσημέρι κι ενώ στο σπίτι βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ άλλων ένα βρέφος μερικών μηνών και μία άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα. Ξαφνικά όλοι τους άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο που κάθε δέκατο του δευτερολέπτου που περνούσε ολοένα και δυνάμωνε.
«Ακούσαμε έναν κρότο που δε μπορώ να περιγράψω. Το σπίτι ολόκληρο δονήθηκε από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι λες και γίνονταν σεισμός. Ακολούθησε ένας ακόμη πολύ ισχυρός θόρυβος για να χαθεί στα επόμενα δευτερόλεπτα. Βγήκαμε αμέσως έξω αλλά αυτό που είχε περάσει από πάνω μας, κινούνταν με τέτοια ταχύτητα που είχε εξαφανιστεί από τον ορίζοντα...», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.
«Αφού βεβαιωθήκαμε ότι ήμασταν όλοι καλά, βγήκαμε έξω και αντικρίσαμε κάτι που δε μπορούσαμε να φανταστούμε. Ολόκληρα κομμάτια της σκεπής είχαν ξηλωθεί... Οι ζημιές όπως βλέπετε είναι μεγάλες», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ευτυχώς το πρωτοφανές περιστατικό εκτός από πανικό και ταραχή, άφησε μόνον υλικές ζημιές.
Εκ των πραγμάτων τα γεγονότα και οι μαρτυρίες οδηγούν στο πιθανότερο σενάριο της χαμηλής διέλευσης μαχητικού αεροσκάφους, που δεν τήρησε τον κανονισμό περί ασφάλειας πτήσεων, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Όμως η τοποθέτηση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), δια του Εκπροσώπου Τύπου αυτού, Αντισμηνάρχου (Ι) Κωνσταντίνου Γκουμάτση, ότι δεν οφειλόταν σε χαμηλή πτήση μαχητικού αεροσκάφους από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως Λαρίσης, το «ξύρισμα» της οροφής της οικίας, περιπλέκει αρκετά τα πράγματα, και αναζοπυρώνει τις υποθέσεις για UFO.
«Δηλώνω επίσημα ότι τη συγκεκριμένη ώρα του περιστατικού όλα τα μαχητικά αεροσκάφη της 110 ΠΜ είχαν επιστρέψει από τις πρωινές πτήσεις και ήταν όλα στο έδαφος και στα καταφύγιά τους από τις 11:00 το πρωί. Αν υποθέσουμε ότι ένα μαχητικό F-16 πετούσε τόσο χαμηλά και «ξύρισε» τα κεραμίδια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι απολύτως βέβαιο ότι τώρα θα μιλούσαμε –ο μη γένοιτο– για κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό συμβάν, που ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Μαχητικό αεροσκάφος πάντως δεν ήταν», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδας lawandorder.gr .
Σημειώνεται ότι η Παρασκευή είναι συνήθως ημέρα που στην Πολεμική Αεροπορία δεν πραγματοποιούνται πολλές πτήσεις καθώς πραγματοποιείται η εβδομαδιαία συντήρηση του υλικού, και οι οποίες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί είναι συνήθως πολύ πρωινές ώστε περί τις 09:00–10:00 να έχουν προσγειωθεί οι πάντες ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι και οι συντηρήσεις και νωρίς το απόγευμα να φύγει το προσωπικό. Εκτός εκτάκτων περιπτώσεων βεβαίως, που δεν υπήρξαν, ωστόσο, την Παρασκευή 12/6, αφού η πτητική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο ήταν ελάχιστη.

Πάντως, ήδη η οικογένεια κινήθηκε νομικά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας παράλληλα την αναφορά των ραντάρ της Πάρνηθας για να επιβεβαιωθεί ο δράστης, προκειμένου να αποζημιωθούν ώστε να αποκαταστήσουν τις σοβαρές ζημιές που υπέστη το σπίτι τους.