ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

H EΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΛΕΠΕΙ ΤΑ STARLINK ΣΤΟΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020.

Δεκάδες αναφορές συμπολιτών μας γέμισαν το διαδίκτυο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2020, όταν μία παράξενη πομπή φώτων έκανε την εμφάνισή της στον ουράνιο θόλο της χώρας μας τις νυχτερινές ώρες. Δεκάδες μάρτυρες, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Πτολεμαίδα, Μάνη, Κοζάνη, Εύβοια, Αργολίδα, όλοι... περιέγραφαν στο facebook γκρουπ της σελίδας μας UFOs & Aliens Truth Greek community μία σειρά 20-30 φωτεινών αντικειμένων να κινούνται σε ευθεία σειρά και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, ενώ υπήρξε μέχρι και αναφορά Έλληνα πιλότου της πολιτικής αεροπορίας την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο Κω-Αθήνα, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 16/4. Τη στιγμή της παρατήρησης το αεροσκάφος πετούσε στα 18.000 πόδια ΒΑ της Αμοργού.
Παρά το διαδικτυακό πανικό και τα δεκάδες ανυπόστατα άρθρα για διελεύσεις UFO που κυκλοφόρησαν από δεκάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες της χώρας μας, αποδείχθηκε τελικά ότι οι συμπολίτες μας δεν έβλεπαν UFOs, αλλά τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους Starlink της SpaceX, του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, που ξεκίνησαν τις δοκιμαστικές τους πτήσεις πάνω από τον άξονα της Ευρώπης, με κάποιες ώρες σε διέλευση πάνω από την Ελλάδα.



Όλα ξεκίνησαν, τον Μάρτιο του 2020, όταν η εταιρεία της SpaceX εκτόξευσε 60 δορυφόρους οι οποίοι έγιναν ορατοί από την Ολλανδία λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση τους και συνεχίζονται να γίνονται ορατοί έως σήμερα.
Ο βασικός σκοπός των δορυφόρων της Starlink, είναι να δώσει την ευκαιρία στο άμεσο μέλλον να έχουν όλοι πρόσβαση σε μία αξιόπιστη και γρήγορη σύνδεση ίντερνετ, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ακόμη και αν πριν δεν είχαν καν τη δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο. Για να γίνει αυτό δυνατό, η SpaceX έχει υπολογίσει ότι πρέπει να στείλει 12.000 δορυφόρους στο διάστημα γι' αυτό το σκοπό.
Στην περίπτωση των δορυφόρων του προγράμματος Starlink, ο καθένας έχει βάρος 227 κιλά, έχει πολλαπλές κεραίες και μία μεμονωμένη ηλιακή συστοιχία για να μειωθούν οι πιθανότητες βλάβης στα μηχανικά συστήματα. Επίσης, ο καθένας περιέχει ένα σύστημα εντοπισμού εισερχομένων αντικειμένων (π.χ. διαστημικών σκουπιδιών που μπορεί να συγκρουστεί) και μπορεί να τα αποφύγει αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη παρέμβασης από την ομάδα εδάφους. Η κίνηση επιτυγχάνεται μέσω ενός συστήματος ηλεκτρικής προώθησης, με τον κινητήρα να απαιτείται για να φέρει τον δορυφόρο στο επιχειρησιακό του ύψος, στα 550 χλμ, αλλά και για να διατηρεί τη σωστή του θέση στον ουρανό και να τον κάψει στην ατμόσφαιρα στο τέλος της «ζωής» του.



Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η SpaceX είναι μία από μια σειρά εταιρειών που έχουν την άδεια να εκτοξεύσουν σε τροχιά μεγάλους «αστερισμούς» τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων για παροχή πρόσβασης στο Ίντερνετ. Μεταξύ αυτών είναι και η βρετανική One Web, που άρχισε να θέτει σε τροχιά δορυφόρους τον Φεβρουάριο του 2020, αρχίζοντας με έξι συσκευές. Φιλοδοξίες στον κλάδο έχει και η Amazon, με το Project Kuiper, που προορίζεται να περιλαμβάνει 3.200 δορυφόρους. Σε όλες τις περιπτώσεις πρόκειται για σχέδια που περιλαμβάνουν δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, ύψους κάτω των 2.000 χλμ από την επιφάνεια της Γης, προκειμένου να περιορίζεται το latency (η καθυστέρηση) στις συνδέσεις Ίντερνετ. Όλοι τους θα είναι ορατοί με γυμνό οφθαλμό, κάνοντας πιο δύσκολη την παρατήρηση του ουρανού από τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες παρατηρητές...

Δείτε, παρακάτω, τους δορυφόρους Starlink σε όλες τις γωνίες θέασης που μπορείτε να τους πετύχετε στον ουρανό:




Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο, πότε θα ξαναγίνει ορατή η διέλευση των δορυφόρων της Starlink πάνω από το σπίτι σας: https://james.darpinian.com/satellites/?special=starlink