ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΠΑΤΗΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΧΛΑΠΑΤΣΑ ΤΟ «ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΣΙΝΗ ΗΛΕΙΑΣ!

Αφού φάγαμε το τόπο και ψάξαμε όλο το διαδίκτυο για να βρούμε έναν ιδιαίτερο μύκητα... δηλαδή ένα σπάνιο μανιτάρι με κάποιο ιδιαίτερο μάτι από πάνω του, και δεν βρήκαμε τίποτα, οι γονείς αυτής της χώρας μας έδωσαν την απάντηση, και τελικά ταυτοποιήσαμε το περιβόητο «πλασματάκι» της Μυρσίνης που έχει εξάψει την φαντασία των συμπολιτών μας στην Ηλεία!
Το «πλασματάκι» δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία παιδική ντοματούλα χλαπάτσα, η οποία είχε σχιστεί από κάτω, είχε αδειάσει το εσωτερικό της, είχε πατηθεί, και φαινόταν σαν μάτι το εσωτερικό πράσινο του κοτσανιού που υπήρχε από την άλλη μεριά. Λίγο το χώμα, λίγο ο ήλιος, λίγο ο χρόνος που βρισκόταν στην χωμάτινη αυλή, δημιούργησαν το make-up «αλλά Σπίλμπεργκ» που ξεγέλασε τους πάντες... εκτός από τους γονείς αυτής της χώρας (ακολουθεί σχετικό βίντεο και φωτογραφία στο τέλος του άρθρου)!

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Ιανουαρίου του 2020, όταν το Ilia.news αποκάλυψε ένα παράξενο «πλασματάκι» που έχει κάνει ολόκληρη την Ηλεία να ψάχνει την «ταυτότητα» και την προέλευσή του. Το «πλασματάκι» που εντοπίστηκε σε αυλή αγροικίας της Μυρσίνης του δήμου Λεχαινών, έμοιαζε με μανιτάρι, αλλά από κάτω έμοιαζε με αστερία, και είχε ένα πράσινο μάτι στην κορυφή του.
Η κα Γιώτα Νίκα ιδιοκτήτρια του σπιτιού που βρέθηκε το πλάσμα, μιλώντας στο ilialive.gr περιέγραψε πως το αντιλήφθηκε με το σύζυγό της. «Σήκωσε ο άντρας μου ένα νάιλον και το είδε. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί δεν το έχουμε ξαναδεί. Ήταν κάτι στρογυλλό σε μέγεθος μεγάλου μήλου, δεν κουνιόταν, δεν είχε πόδια, παρά μόνο ένα γαλανό μάτι στην επάνω μεριά. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, τη διατροφή του, το περιβάλλον του. Το αφήσαμε εκεί, έζησε περίπου δέκα μέρες και απεβίωσε. Μας έκανε εντύπωση, όμως σαν πλάσμα τι μπορεί να ήταν αυτό;», ανέφερε.
Την επόμενη μέρα μάλιστα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος πήγε και είδε και ο ίδιος το μυστήριο αυτό «ον», γράφοντας στην ενημερωτική του σελίδα στο Facebook: «Ένα παράξενο πλασματάκι, ένα παράξενο ον, εμφανίστηκε στο χωράφι συμπολίτη μας στη Μυρσίνη, αρκετές ημέρες πριν. Σήμερα το είδα από κοντά, το φωτογράφισα και επισυνάπτω φωτογραφίες. Μέχρι προχθές ήταν ζωντανό, μόλις το ακουμπούσες με ένα ξυλαράκι άνοιγε ένα ματάκι γαλάζιο στο κέντρο του. Ήταν στρογγυλό με διάμετρο περίπου 10 εκατοστά. Τώρα δεν είναι ζωντανό πλέον, έχει συρρικνωθεί και η διάμετρός του είναι 6 εκατοστά. Χωρίς κάποια οσμή και κρύο. Αν το γυρίσουμε ανάποδα, θα δούμε ένα θαυμάσιο αστέρι με 6 ακτίνες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Το παρέλαβα σε ένα σακουλάκι και θα το δείξω σε ένα κτηνίατρο σε λίγη ώρα. Αν κάποιος φίλος έχει ξαναδεί παρόμοιο ον, ας μας πει τη γνώμη του».
Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, ακόμη και από πανελλαδικές εφημερίδες, ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τεράστιος, με πολλούς να μιλούν ακόμα και για εξωγήινο ον ή φυτό! Όμως, η αλήθεια δεν άργησε να φτάσει στο φως...

Οι φωτογραφίες από το χωράφι:








Η παιδική ντοματούλα χλαπάτσα: