ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

BΟRISOV vs OUMUAMUA: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Ο 2ος ΔΙΑΣΤΡΙΚΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ .. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ!

Στις 30 Αυγούστου του 2019, ο Ουκρανός ερασιτέχνης αστρονόμος Gennady Borisov ανακαλύπτει από το παρατηρητήριο MARGO στο Nauchnij της Κριμαίας, το δεύτερο διαστρικό αντικείμενο που εντοπίζεται να μπαίνει στο Ηλιακό μας σύστημα μετά τον μυστηριώδη Ομούαμούα το 2017. Το εύρημα ονομάζεται C/2019 Q4 (Borisov) και είναι ο πρώτος εξω-ηλιακός κομήτης που ανακαλύπτεται από την ανθρωπότητα.


Ο C/2019 Q4 (Borisov), επιβεβαιώνεται μάλιστα από το τηλεσκόπιο Gemini North στο Mauna Kea της Χαβάης, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019, όπου φωτογραφίζεται έγχρωμα και αποσαφηνίζεται άμεσα η ιδιότητά του χάριν της μικρής ουράς του. Οι αστρονόμοι θεωρούν αμέσως ότι έχουν τον πρώτο γνωστό διαστημικό κομήτη που εντοπίστηκε ποτέ, και συλλήφθηκε από το φασματογράφο Gemini Multi-Object Spectrograph σε τέσσερις εκθέσεις των 60 δευτερολέπτων σε δύο χρωματικές ζώνες, κόκκινο και πράσινο. (Οι μπλε και κόκκινες γραμμές είναι αστέρια φόντου που κινούνται στο παρασκήνιο.)
Βέβαια, υπάρχουν και οι απόψεις των πιο δύσπιστων που δεν είναι βέβαιοι εάν αυτός ο κομήτης προέρχεται από το εξωτερικό του ηλιακού μας συστήματος, επειδή η διαδρομή του μέσα από το διάστημα δεν είναι καλά καθορισμένη. Μέχρι στιγμής, όμως, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η πορεία του είναι υπερβολική (τόξου), δηλαδή ότι βυθίζεται στο ηλιακό σύστημα και σκοπεύει να ξαναβγεί από αυτό το 2020, ενώ οι εσωτερικά κινούμενοι κομήτες και αστεροειδείς έχουν ελλειπτικές τροχιές, οι οποίες κυμαίνονται από σχεδόν κυκλικές έως ωοειδείς.


Ο εντοπισμός του C/2019 Q4 (Borisov) αμέσως θεωρήθηκε μια ευκαιρία για την επιστημονική κοινότητα να επισημάνει ότι συχνά πυκνά φυσικά αντικείμενα που ξεφεύγουν από άλλα αστρικά συστήματα διασχίζουν το ηλιακό σύστημα, υπονοώντας ταυτόχρονα ότι σκέψεις για διαστημόπλοια και ανιχνευτικά εξωγήινα σκάφη (που ειπώθηκαν την πρώτη φορά για τον Ομούαμούα) ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων. Βέβαια, για ακόμα μία φορά δεν κατανοούν την παγίδα των ανακαλύψεων τους, αφού τα ίδια υπερσύγχρονα μηχανήματα που είδαν την ταυτότητα του διαστρικού κομήτη σε 10 μόλις μέρες δεν μπόρεσαν να αποσαφηνίσουν πριν από δύο χρόνια την πιθανή φυσική υπόσταση του πρώτου διαστρικού ταξιδιώτη που πλησίασε τη Γη, σε 34...
Ατυχία ή δεν θέλουν κάτι να μας πουν;