ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Ο ΑΣΤΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ NASA, RICHARD B. HOOVER ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ.

Ο Richard Brice Hoover, γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου του 1943, έχει συγγράψει 33 τόμους και 250 δημοσιεύσεις για την αστροβιολογία, τα ακτινοφιλικά, τα διάτομα, την ηλιακή φυσική, την οπτική ακτινοβολία και τους μετεωρίτες. Είναι κάτοχος 11 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, ήταν ο εφευρέτης της χρονιάς της NASA το 1992 και τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του SPIE Optics and photonics related technologies, το 2009. Εργάστηκε στο Marshall Space Flight Centre της NASA από το 1966, όπου ασχολήθηκε με την αστροφυσική και την αστροβιολογία, μέχρι τη συνταξιοδότησή του στα τέλη του 2011, ως επικεφαλής του τμήματος.
Ο Δρ. Hoover είναι, επίσης γνωστό, ότι είχε εξαγγείλει έξι φορές (το 1997, το 2005, το 2007, το 2008, το 2011 και το 2013) ότι έχει ανακαλύψει απολιθωμένους μικροοργανισμούς σε μια συλλογή επιλεγμένων μετεωριτών από την Ανταρκτική, που κατά πάσα πιθανότητα είναι τα υπολείμματα εξωγήινων βακτηρίων. Η εργασία του είναι δημοσιευμένη στο Ημερολόγιο της Κοσμολογίας (ένα δωρεάν αλλά μόνο μέσω κόμβων προσβάσιμο ακαδημαϊκό ημερολόγιο στο διαδίκτυο) και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ!
Μιλάμε για μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στην ανθρώπινη ιστορία, που θα αποδείξει και επιστημονικά ότι η ζωή (σε κάποια μορφή), όχι απλά δεν είναι μοναδική στη Γη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό να έχει επικρατήσει σε όλο το ηλιακό μας σύστημα, σε κομήτες και φεγγάρια και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο κυρίαρχη στα δεκάδες ή εκατοντάδες δισεκατομμύρια άλλα πλανητικά σώματα στον γαλαξία μας. Υπονοεί επίσης ότι η ζωή μάλλον δε δημιουργήθηκε στη Γη, αλλά πιθανότατα ήρθε εδώ από το διάστημα.


Ο Δρ. Hoover έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα αφού πρώτα αποστείρωσε και στη συνέχεια έκοψε σε κομμάτια μερικούς ανθρακούχους μετεωρίτες χονδριτών, οι οποίοι είναι μετεωρίτες που συνήθως περιέχουν πολύ νερό και οργανικά υλικά, όπως αμινοξέα. Μετά, εξέτασε το μόλις εκτεθειμένο εσωτερικό των μετεωριτών με ένα μικροσκόπιο ηλεκτρονίων και μέσα βρήκε πολλά από αυτά που φαίνονται να είναι, όπως λέει, «ιθαγενή απολιθώματα μικροφυτρώσεων κυανοβακτηρίων και άλλων νηματοειδών μικροοργανισμών». Πολλά από τα απολιθώματα ήταν ενσωματωμένα απευθείας στους βράχους (CI1 Ivuna & Orgueil και στους ανθρακούχους μετεωρίτες CM2 Murchison & Murray, καθώς και τον μετεωρίτη Polonnaruwa) και η έλλειψη αζώτου σε αυτά, σημαίνει σύμφωνα με τον Hoover ότι δεν είναι πιθανό να έχουν γήινη προέλευση. Οπότε, σ’ αυτήν την περίπτωση, «ιθαγενή» σημαίνει ότι τα βακτήρια μπορεί να έφτασαν στη Γη μαζί με τον μετεωρίτη, αυτόχθονα δηλαδή, άρα εξωγήινα. Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον σχετικά με αυτά τα απολιθώματα, είναι ότι πολλά από αυτά έχουν πολύ οικεία όψη με τα γήινα κυανοβακτήρια, τα οποία είναι αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη και ανθεκτική μορφή ζωής στη Γη.
Σχεδόν ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα είναι εξαιρετικά σκεπτική με αυτά τα νέα, ειδικά όταν λάβει κανείς υπόψη του τι υπονοεί η εργασία του Δρ. Hoover, το γεγονός ότι τέτοιες απόψεις έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν και την πιο πιθανή (αλλά λιγότερο καταπληκτική) ερμηνεία, ότι οι δομές αυτές, είτε δεν είναι από βακτήρια, είτε έχουν γήινη προέλευση.
Ολόκληρη η εργασία ακόμα και σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί ως λανθασμένη από την επιστημονική κοινότητα και ελέγχεται από 100 ειδικούς και 5.000 επιστήμονες. Σύμφωνα με το ημερολόγιο «καμία άλλη εργασία στην ιστορία της επιστήμης δεν έχει υποστεί τόσο εκτεταμένο έλεγχο και ποτέ πριν στην ιστορία της επιστήμης, δεν έχει δοθεί η ευκαιρία στην επιστημονική κοινότητα να αναλύσει κριτικά μια σημαντική ερευνητική εργασία, πριν αυτή δημοσιευτεί».
Η NASA, από την πρώτη στιγμή, αποστασιοποιήθηκε επισήμως από τους ισχυρισμούς του Δρ. Hoover αλλά και την έλλειψη εμπειρογνωμόνων ειδικών που θα έδιναν μία εμπεριστατωμένη απάντηση. Οι επικεφαλείς αστροβιολόγοι της διαστημικής υπηρεσίας θεωρούν ακόμα και σήμερα ότι «οι ισχυρισμοί για εξωγήινη ζωή προέρχονται από αμφιλεγόμενα στοιχεία και αναμένουμε περαιτέρω γραμμές αποδείξεων επιπλέον των μορφολογικών δεδομένων που υποστηρίζουν τέτοιες βιαστικές αξιώσεις. Η μόρφωση από μόνη της δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεκάθαρα ως εργαλείο για την πρωτόγνωρη ανίχνευση της ζωής, καθώς η ερμηνεία της μορφολογίας είναι υποκειμενικά γνωστή και η χρήση της από μόνη της έχει οδηγήσει σε πολυάριθμα λανθασμένα συμπεράσματα στο παρελθόν.» (Πηγές: Dvice, NASA, SPIE, Wikipedia.)