ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Η ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ UFO, TO 2019.

Σήμερα και κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Α.Τ.Ι.Α./Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (World UFO Day), με αφορμή το περιστατικό της συντριβής του Ρόσγουελ που συνέβη στις 7 Ιουλίου του 1947, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ. Από τότε, οι λάτρεις των ΑΤΙΑ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου και στρέφουν το βλέμμα προς τον ουρανό για την ανίχνευση αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων. Υποστηρικτές της ημέρας δηλώνουν ανοιχτά μερικά από τα μεγαλύτερα μέσα μαζικής ενημέρωσης του πλανήτη, όπως τα, Yahoo News, USA Today, abc News, Daily Star, Mashable, International Business Times και CBC News.


Το φετινό θλιβερό γεγονός.
Δυστυχώς η φετινή εορτή δεν θα έχει τόσο εορταστικό χαρακτήρα, αφού προ ημερών και συγκεκριμένα τη Δευτέρα το βράδυ, στις 13 Μαΐου του 2019, απεβίωσε ένας εκ των σημαντικότερων ερευνητών UFO, ο Stanton T. Friedman (Στάντον Φρίντμαν), σε ηλικία 84 ετών. Ο Φρίντμαν, αν και καταξιωμένος πυρηνικός φυσικός στο επάγγελμα, είχε αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα των UFO από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στην απόδειξη της ύπαρξης της εξωγήινης νοήμον ζωής. Ήταν, επίσης, ο άνθρωπος που αναβίωσε το περιστατικό του Ρόσγουελ την δεκαετία του 70, όταν μέσα από προσωπικές του έρευνες και αποκαλύψεις η ξεχασμένη έως τότε συντριβή του ιπτάμενου δίσκου το 1947... έγινε παγκόσμιος θρύλος!


Ακόμα μία παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στους εξωγήινους.
Κάθε χρόνο οι απανταχού λάτρεις των UFO έχουν δύο γιορτές. Εκτός από την Παγκόσμια Ημέρα UFO, υπάρχει και η Παγκόσμια Ημέρα Επαφής (διεθνής όρος: World Contact Day) που εορτάζεται κάθε 15η Μαρτίου. Την ημέρα αυτή οι διάφοροι λάτρεις των εξωγήινων επισκεπτών και οι επαφικοί (διεθνής όρος: contactees) προσπαθούν να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους και να έλθουν σε «φιλική και ειρηνική επαφή» με εξωγήινα όντα. Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1953 από το Διεθνές Γραφείο Ιπταμένων Δίσκων (IFSB).

Περισσότεροι εορτασμοί & εκδηλώσεις.
Η πίστη ότι τα εξωγήινα όντα έχουν φτάσει μέχρι εδώ, έχει δημιουργήσει δεκάδες διοργανώσεις, συμπόσια, εορτασμούς και φεστιβάλ κυρίως στην Αμερική αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη. Οι ενδιαφερόμενοι που σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε κάποιο άλλο μέρος της γης και να συνδυάσουν το ταξίδι τους με γνώμονα την ουφολογία, προλαβαίνουν φέτος τις εξής εκδηλώσεις: Στις 5-7 Ιουλίου του 2019, το UFO Festival στο Ρόσγουελ των ΗΠΑ, στις 31 Αυγούστου, το Wonderland UFO Festival στο Σαν Αντόνιο, και στις 1-3 Σεπτεμβρίου, το International UFO Congress (τη μεγαλύτερη διοργάνωση όλων) στο Φοίνιξ.
Οι ενδιαφερόμενοι δυστυχώς δεν θα προλάβουν φέτος τα εξίσου σημαντικά: UFO Symposium (Σονόμα, ΗΠΑ), Contact in the Desert (Ίντιαν Γουέλς, Καλιφόρνια, ΗΠΑ), Alien Con (Λος Άντζελες, ΗΠΑ), Awakening UFO & Conscious Life Expo (Μάνστεστερ, Αγγλία) και το 50ο MUFON's International UFO Symposium (Ιρβάιν, Καλιφόρνια, ΗΠΑ), που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Μαρτίου, 1-3 Ιουνίου, 21-23 Ιουνίου, 19-20 Ιουλίου, 26-28 Ιουλίου αντίστοιχα.
Την αυλαία για το 2020, θα ανοίξει η Αυστραλία με το Cosmic Consciousness Conference (Ουρουλού, Αυστραλία) στις 11-13 Ιανουαρίου του 2020.

Η Ελληνική διάσταση του φαινομένου.
Σήμερα, εν έτει 2019, η ουφολογία στην Ελλάδα έχει τον αποκλειστικά δικό της χώρο, με τις ιστοσελίδες UFOs & Aliens Truth (Greek community) και Ερ.Ε.Ν.Ζω που μετρούν περίπου 10 χρόνια ύπαρξης με παρακλάδια στα μεγαλύτερα social media, τα δωρεάν ηλεκτρονικά περιοδικά eT και Unlocking the Truth, το Project ALL του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων, τις επιτόπιες έρευνες των ερευνητών Χάρη Κουτσιαύτη και Νίκου Αποστολόπουλου, αλλά και το τελευταίο συνέδριο (2nd Contact with Space EA) που διοργανώθηκε από την κα Ευγενία Σαρρή τον Ιούνιο του 2017 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με καλεσμένους τεράστια ονόματα της διεθνής ουφολογίας, όπως οι, Richard Dolan, Peter Robbins & James DeMeo PhD (ενώ αναμένεται επόμενο συνέδριο του χρόνου). Η έρευνα των Α.Τ.Ι.Α. έχει πλέον εναρμονιστεί με τις διεθνείς μεθόδους έρευνας εναέριων φαινομένων και, έχοντας εκλείψει οι τσαρλατανισμοί του παρελθόντος από ημιμαθείς προσωπικότητες, έχει πάψει πλέον να απαξιώνεται στα μάτια του κόσμου. (Άρθρο: Harris Koutsiaftis)