ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ C.I.A. ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ UFO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Πριν από μερικά χρόνια η CIA (Central Intelligence Agency/Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) αποχαρακτήρισε αρκετά από τα παλιά της απόρρητα έγγραφα. Μέσα από τις διάφορες έρευνες/υποθέσεις που είχε αναλάβει κατά το παρελθόν ήτανε και οι υποθέσεις με τα UFO. Διάφορες θεάσεις, απαγωγές ανθρώπων από Εξωγήινες μορφές ζωής, απαγωγές ζώων κ.λπ κ.λπ. Τα περισσότερα είναι αρκετά γνωστά μέσα στο βάθος των ετών με αναλύσεις από ειδικούς, βιβλία με τις μαρτυρίες των απαχθέντων και οτιδήποτε αφορά μακριά από την σφαίρα της γήινης υπάρξεις μας.
Ένα πολύ ενδιαφέρον memo από την CIA είναι ο παρακάτω οδηγός για το πως πρέπει να τραβάμε φωτογραφίες όταν γινόμαστε μάρτυρες UFO, κάποια από αυτά είναι αρκετά παλιά (μιας και ο οδηγός γράφτηκε το 1960), αλλά, κάποια από αυτά είναι χρήσιμα ακόμη και τώρα. Η τεχνολογία μπορεί να έχει προχωρήσει και όλοι μέσω τον smart phones να έχουμε μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια μας, αλλά, ο τρόπος λήψης παίζει μεγάλο ρόλο όσα megapixel και να έχει ένα κινητό, επίσης, να μην ξεχνάμε ότι ένα κινητό δεν πρόκειται να αντικαταστήσει μια φωτογραφική μηχανή όσα χρόνια και να περάσουν (ειδικά στην εποχή που ζούμε) διότι οι τεχνογνωσία πάνω στις σύγχρονες ψηφιακές μηχανές είναι αρκετά μεγάλη και όλες οι τους οι λειτουργίες δεν χωράνε σε ένα smart phone.


1. Να είναι η κάμερα σας πολύ καλή.
Αυτό σημαίνει να ρυθμίσετε την φωτογραφική μηχανή σας, έτσι ώστε να μπορείτε να τραβήξει με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, να είναι πάντα η εικόνα το επίκεντρο, διότι δεν θέλετε να ακούσετε κάποιον να λέει ότι το UFO είναι η μαύρη μουτζούρα στη φωτογραφία σας!

2. Γρήγορο φιλμ, όπως το Tri-X κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Όπως είναι πιθανόν να μαντέψετε, οι τύποι τέτοιων φιλμ δεν υπάρχουν πια. Το "γρήγορο φιλμ" αναφέρεται σε φιλμ που είναι πραγματικά ευαίσθητο στο φως, ώστε να μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου (αφήνοντας λιγότερο φως στον φακό) και να πυροβολείτε σε πιο σκούρες συνθήκες. Αυτές τις μέρες, οι κάμερες έχουν ρυθμίσεις ISO που ωθούν τον τρόπο που θα μπορούσε να επιτύχει το φιλμ. Το Tri-X βαθμολογήθηκε με ένα πρότυπο ISO των 400, για παράδειγμα, και το νέο Nikon D5 μπορεί να τραβήξει με 3 εκατομμύρια ISO!

3. Για τη μετατόπιση αντικειμένων πρέπει να χρησιμοποιούνται ταχύτητες κλείστρου όχι μικρότερες από το ένα εκατοστό του δευτερολέπτου. Ο συνδυασμός κλείστρου και fast-stop (γρήγορο στοπ) θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες φωτισμού: το σούρουπο, τη συννεφιά, το ηλιακό φως κ.λπ. Εάν η φωτογραφική μηχανή σας δεν απαιτεί τέτοιες ρυθμίσεις, τραβήξτε απλά μόνο τη φωτογραφία.
Όσο πιο αργή είναι η ταχύτητα του κλείστρου πλέον και περισσότερη κίνηση πιθανόν να έχουμε την τελική εικόνα. Επιλέγοντας μια υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου, μπορείτε να μετριάσετε τις επιπτώσεις του θαμπώματος. Στο παρελθόν, η ταχύτητα κλείστρου σε συνθήκες νύχτας μπορεί να περιορίζεται από το ISO του φιλμ. Για παράδειγμα, μια κάμερα με χαμηλό ISO, θα πάρετε ένα μάτσο σκοτεινές φωτογραφίες. Αλλά με την ψηφιακή φωτογραφία, μπορείτε να δυναμώστε το ISO και την ταχύτητα του κλείστρου σας άνετα, έτσι θα μειωθούν οι θαμπές φωτογραφίες από την λήψη των UFO.

4. Μην μετακινείτε την κάμερα κατά την λήψη της φωτογραφίας.
Αυτό είναι προφανές και εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα αλλά σε μικρότερο βαθμό χάρη στην εξέλιξη των φωτογραφικών μηχανών.

5. Τραβήξτε αρκετές φωτογραφίες με το αντικείμενο, όσες ποιο πολλές μπορείτε. Εάν μπορείτε, να συμπεριλάβετε και το έδαφος (περιοχή) στην εικόνα του UFO.
Και εδώ είναι προφανές τι πρέπει να κάνει ο αυτόπτης μάρτυρας.

6. Αν το αντικείμενο φαίνεται να είναι κοντά σας, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κοντά, προσπαθήστε να αλλάξετε την τοποθεσία σας στο έδαφος, έτσι ώστε κάθε εικόνα να τραβηχτεί από διαφορετική μεριά. Μια αλλαγή στη θέση των 40 ή 60 ποδιών είναι καλή. (Αυτό ρυθμίζετε με την ανάλυση της φωτογραφίας σας.) Αν το αντικείμενο φαίνεται να είναι μακριά, περίπου ένα μίλι, παραμείνετε γύρω από το σημείο όπου βρίσκεστε και συνεχίστε να τραβάτε φωτογραφίες. Μια μικρή κίνηση δεν θα βοηθήσει. Ωστόσο, εάν μπορείτε να φτάσετε σε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε 1/2 έως ένα μίλι και να τραβήξετε μια άλλη σειρά από φωτογραφίες αυτό θα βοηθήσει.
Όπως και παραπάνω και εδώ είναι προφανές τι ισχύει, οι οδηγίες είναι πολλοί απλές για το τι πρέπει να κάνει ο μάρτυρας.

7. Μετά την λήψη των φωτογραφιών των UFO, παραμείνετε στο σημείο όπου βρίσκεστε: Τώρα, σιγά-σιγά γυρίστε την κάμερα και φωτογραφίστε το επίπεδο σε 360 μοίρες για να τραβήξετε την γύρω περιοχή. Αυτή η φωτογραφία είναι πολύτιμη για την ανάλυση των UFO που μόλις φωτογραφήσατε.
Και εδώ ισχύει ότι και παραπάνω.

8. Το αρνητικά (των φωτογραφιών) έχουν αξία. Βεβαιωθείτε ότι η επεξεργασία τους γίνεται με προσοχή.
Εδώ μιλάει για τις παλιές αναλογικές φωτογραφικές μηχανές. Αυτή η οδηγία δεν ισχύει για τις σύγχρονες ψηφιακές μηχανές.

9. Εάν μπορείτε, να έχετε ακόμη ένα αρνητικό μαζί με το πρωτότυπο.
Ισχύει ότι και με την 8η οδηγία.

10. Οποιεσδήποτε αναπαραγωγές που πραγματοποιήσατε για τεχνική μελέτη και ανάλυση πρέπει να γίνονται από το πρωτότυπο αρνητικό και θα πρέπει να τυπώνεται για να εμφανίζεται όλη η εικόνα, συμπεριλαμβανομένων των ορίων και ακόμη και των οπών των οδοντωτών τροχών, αν έχει η ταινία τους.
Προφανώς, αρνητικά (και κάνοντας τα αντίγραφα των αρνητικών) είναι ένα πράγμα από τα παλιά, οπότε πραγματικά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Αλλά, είναι μια καλή υπενθύμιση για να κάνετε backup τα αρχεία σας σε ένα ξεχωριστό σκληρό δίσκο, ακριβώς σε περίπτωση που χάσετε την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής σας, ή το laptop σας έχει καταστραφεί ή ή ή…

Υ.Γ.: Πόδια (feet) = Μονάδα μέτρησης, 1 μέτρο ισούται με 0,305 πόδια.
Υ.Γ.2: Μίλια (miles) = Μονάδα μέτρησης, 1 μίλι ισούται με 1.609  μέτρα.
(Επιμέλεια κειμένου: Chris Kazantzoglou)