ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

TO ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟ «ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ» ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ FBI & ΤΟ «ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ» ΤΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ 6 ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ, ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2018 (UPDATED).

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2018, το ερευνητικό κέντρο για την ηλιακή δραστηριότητα (National Solar Observatory) στο Sunspot στο Νέο Μεξικό, έκλεισε ξαφνικά από το FBI. Σύμφωνα με εργαζόμενους ένα ομοσπονδιακό ελικόπτερο προσγειώθηκε στις εγκαταστάσεις και με βίαιο τρόπο οι πράκτορες που κατέβηκαν από αυτό εκκένωσαν τα κτίρια μέχρι νεοτέρας και χωρίς να εξηγήσουν το γιατί.
Το FBI δεν απέκλεισε μόνο τις εγκαταστάσεις και τη περιοχή γύρω από το παρατηρητήριο, αλλά μετέφερε και τους εργαζόμενους σε συγκεκριμένη τοποθεσία (δεν τους έβγαλε απλά από το παρατηρητήριο), ενώ φυσικά δεν υπήρξε καμία επίσημη δικαιολογία από την ομοσπονδιακή υπηρεσία για τους λόγους που το αστεροσκοπείο έκλεισε έως τις 17 του ίδιου μήνα. Μαζί με το National Solar Observatory το FBI έκλεισε και το τοπικό ταχυδρομείο, μία κίνηση που θεωρήθηκε ότι έγινε για την πιθανή διαρροή εγγράφων μέσω αυτού, αν και πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν πως αυτό αποφασίστηκε ως «ξεκάρφωμα».

 
Τα σενάρια για το ξαφνικό αυτό σφράγισμα του αστεροσκοπείου έδιναν και έπαιρναν από κάτι που παρατηρήθηκε από τα τηλεσκόπια και δεν ήθελαν οι αρχές να διαρρεύσει στο ευρύ κοινό (επικίνδυνη ηλιακή δραστηριότητα ή εξωγήινοι), μέχρι περιβαλλοντολογικά θέματα όπως τη πιθανή διαρροή υδράργυρου που χρησιμοποιείται από τα τηλεσκόπια. Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο James Macateer, διευθυντής του Ηλιακού Παρατηρητηρίου, σε συνέντευξη τύπου υποστήριξε ότι στο τηλεσκόπιο, οι επιστήμονες δεν είδαν εξωγήινους και όλα τα ερευνητικά δεδομένα θα δημοσιευθούν, χωρίς επεξεργασία μετά το τέλος του αποκλεισμού. Τόνισε, επίσης, ότι οι υπάλληλοι δεν έκρυβαν τίποτα, ούτε κρατούνταν μυστικά σε κάποια κυβερνητική εγκατάσταση, ούτε ότι αποκρυπτόταν κάποια «δολοφόνος ηλιακή φλόγα» ή ο φανταστικός πλανήτης Nibiru. Ωστόσο, είπε ότι δεν έχει ιδέα γιατί το FBI συμμετείχε στο κλείσιμο του Ηλιακού Παρατηρητηρίου, ούτε ότι του δόθηκε κάποιο έγγραφο ή αποδεικτικό. Την ίδια μέρα, η εταιρία ζήτησε συγγνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος Πανεπιστημίων για την Έρευνα στην Αστρονομία (AURA) που ασχολείται με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων εντόπισε ένα ζήτημα ασφάλειας στη μονάδα του National Solar Observatory, αποφασίζοντας το προσωρινό κλείσιμό της ως προληπτικό μέτρο.


Όμως, στις 14 Σεπτεμβρίου το βράδυ, έγινε επίσης γνωστό στο διαδίκτυο ότι τις ίδιες μέρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας επιπλέον 6 σημαντικά Ηλιακά Παρατηρητήρια (στην Αυστραλία, στη Χιλή, στην Ισπανία, στην Πενσιλβανία και δύο στην Χαβάη) ταυτόχρονα με το Ηλιακό Παρατηρητήριο στο Νέο Μεξικό. Οι χρήστες εντόπισαν τις Ηλιακές τους κάμερες κλειστές: 1) Την AXIS 232D Network Dome Camera που βρίσκεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, 2) τη webcam Observatory SOAR, του Τεχνητού Τηλεσκοπίου της Νότιας Αστροφυσικής που βρίσκεται στη Χιλή, 3) τη BRT Telescope Webcam που βρίσκεται στην Ισπανία, 4) τη webcam που βρίσκεται στο παρατηρητήριο Mauna Kea στο Πανεπιστήμιο Hawaii Hilo, 5) τη webcam από το παρατηρητήριο του Καναδά-Γαλλίας-Χαβάης στη Χαβάη, και 6) τη webcam του παρατηρητήριο JAT στο Fairless Hills της Πενσιλβανίας.
Όμως, τα παράξενα νέα δεν σταματούσαν σε αυτό... Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2018 η Maria G. Hill από το Salem της Ινδιάνας φωτογράφησε κάτι εξαιρετικό κοντά στον ήλιο που μπορούσε να περιγραφεί ως μεγάλα δισκοειδές Α.Τ.Ι.Α. καθώς και ένα τεράστιο στόλο μικρότερων λάμψεων που συνόδευαν τα τεράστια Α.Τ.Ι.Α που είχαν σχήμα δίσκου... ή τουλάχιστον αυτό ισχυριζόταν. Η φωτογραφία της επικρίθηκε έντονα με δεκάδες γνώστες παρόμοιων παρατηρήσεων να ισχυρίζονται ότι οι μικρές γραμμές και οι δίσκοι ήταν απλά αντανακλάσεις στα πλευρικά τοιχώματα του φακού.


Τελικά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters στις 19 Σεπτεμβρίου, το «λουκέτο» οφειλόταν σε κάτι πιο γήινο και συγκεκριμένα σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI λέχθηκε ότι είχαν εντοπίσει 2 μήνες πριν ύποπτη δραστηριότητα, η οποία σχετιζόταν με διακίνηση παράνομου σεξουαλικού υλικού που συνδεόταν με IP διεύθυνση του Αστεροσκοπείου. Αν και για πολλούς το μυστήριο λύθηκε... ο εργαζόμενος που εμπλεκόταν δεν συλλήφθηκε ποτέ και η υπόθεση τελεί ακόμη υπό διερεύνηση.