ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΟ USO ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ! (ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Τι είναι αυτό τελικά που μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο στο βυθό της θάλασσας στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, στις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου; Δυστυχώς δεν γνωρίζω για να σας πω. Είμαι όμως 100% σίγουρος, και μπορώ να το αποδείξω, ότι η επίσημη δήλωση που επαναδημοσιεύθηκε από τις ιστοσελίδες factchecker.gr, ellinikahoaxes.gr, seleo.gr και news247.gr ήταν πρόχειρη και άσχετη με την πραγματικότητα, και πιθανότατα δόθηκε για να κοπάσει ο σάλος που προκλήθηκε με το θέμα, το οποίο σε χρόνο ρεκόρ έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Αναζητώντας απαντήσεις για το Αγνώστου Ταυτότητας Υποβρύχιο Αντικείμενο, που φαίνεται στις εικόνες του Google Earth, το seleo.gr έφτασε στο λανθασμένο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει εμφανιστεί και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου και της Βαλτικής. Επικαλούμενοι άρθρο της Daily Mail, που δημοσιεύθηκε το 2017, το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται «Unterwater Fairy Circles». Αυτοί οι κύκλοι έχουν εμφανιστεί παλιότερα, γύρω από τις ακτές της Δανίας καθώς και τα νησιά της Βαλεαρίδας, συμπεριλαμβανομένης και της Μαγιόρκα. Όπως ήταν αναμενόμενο, το φαινόμενο τότε, είχε προκαλέσει ερωτήματα και όλοι έψαχναν απαντήσεις. Όπως αναφέρει το άρθρο, αυτά τα «φαλακρά μπαλώματα» προκαλούνται από μόλυνση ξένων ειδών στα θαλάσσια λιβάδια και όπως υποστηρίζουν επιστήμονες, θέτουν ολόκληρα οικοσυστήματα σε κίνδυνο εξαφάνισης. Τα εισβάλλοντα είδη οδηγούνται σε αυτές τις περιοχές από τα μολυσμένα νερά και την αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με τους ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων Νήσων της Πάλμα, στη Μαγιόρκα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι κύκλοι αυτοί έχουν αργό ρυθμό ανάπτυξής, μόνο μερικά εκατοστά ετησίως, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες «είναι ουσιαστικά μη αναστρέψιμες».
Η εξήγηση του seleo.gr είναι σωστή και συμβαίνει στις θάλασσες, όλου του κόσμου θα έλεγα, όμως στην περίπτωσή του Θερμαΐκού δεν ισχύει, και εξηγώ...


Τα «Unterwater Fairy Circles», όπως αναφέρουν οι αντι-συνομοσιολογικές ιστοσελίδες της χώρας μας, έχουν αργό ρυθμό ανάπτυξής, μόνο μερικά εκατοστά ετησίως, σωστά; Άρα, πέρυσι ο 67 μέτρων κύκλος θα ήταν περίπου 66,5 μέτρα και πρόπερσι ο 66 μέτρα. Όμως ψάχνοντας στις προπέρσινες αεροφωτογραφίες της Google Earth και συγκεκριμένα σε αυτές που τραβήχτηκαν στις 29/10/2016 από το επίμαχο σημείο, ο κύκλος το 2016 δεν υπάρχει ενώ η υπόλοιπη γεωλογία του βυθού παραμένει αμετάβλητη! Οπότε με σιγουριά λέμε ότι το φαινόμενο των «Unterwater Fairy Circles» καταρρίπτεται. Ο εικονιζόμενος σχηματισμός δεν είναι κυκλικό τμήμα στο πυθμένα της θάλασσας που στερείται βλάστησης. Επίσης, καταρρίπτονται και οι θεωρίες για κάποιον παλιό κατεδαφισμένο φάρο, για πανάρχαιους κυκλικούς τύμβους που σκεπάστηκαν με την άνοδο της θάλασσας ή για δίχτυα που θα έπρεπε να φέρουν αναγνωριστικές σημάνσεις γύρω τους, όπως λέχθηκε από κάποιους.


Με τη σειρά τους καταρρίπτονται και οι θεωρίες για ηφαιστειακό κρατήρα ή φυτοπλαγκτόν που επέπλέε με κυκλική μορφή στην επιφάνεια του νερού ή  απορρίμματα από κάποιο πλοίο και θα σας εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί. Ο λόγος είναι απλός και ένας. Ο κυκλικός σχηματισμός εκτός από τα παράλια της Μηχανιώνας ξαναφωτογραφήθηκε την ίδια χρονιά από την Google Earth και λίγο πιο κάτω, νοτιότερα των Νέων Μουδανιών. Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως το «τεράστιο Αγνώστου Ταυτότητας Υποβρύχιο Αντικείμενο που εντοπίστηκε στο βυθό του Θερμαϊκού» πιθανότατα ήταν σε κίνηση!


Και εξηγούμαστε. Στην εικόνα του χάρτη των Νέων Μουδανιών το σύνολο των δορυφορικών φωτογραφιών που την έφτιαξαν δείχνει το ίδιο ακριβώς αντικείμενο (χωρίς καμία διαφοροποίηση στο σχήμα του) άλλες 6 φορές. Όπως όλοι γνωρίζουμε οι χάρτες αποτελούνται από δεκάδες φωτογραφίες σε συνέχεια. Οπότε, το λογικό είναι να θεωρήσουμε ότι το αντικείμενο ήταν σε παράλληλη κίνηση και φωτογραφιζόταν ξανά και ξανά από τον δορυφόρο, παρά ότι υπήρχαν άλλα 6 όμοια εκεί. Εξάλλου η λογική συνέχεια που εμφανίζονται τα αντικείμενα στα Νέα Μουδανιά είναι σε σειρά, μία ακολουθία που δηλώνει κίνηση και όχι πλήθος αντικειμένων.

Καταρρίπτοντας όλες τις παραπάνω λογικές θεωρίες, τελικά μιλάμε για ένα USO που ταξίδευε υποβρύχια στα ριχά νερά του Θερμαϊκού; για ένα φυσικό σχηματισμό που δεν κατανοούμε και προχώραγε κάτω από το νερό στα 200 μέτρα από την ακτή; ή απλά η Google Earth παίζει παιχνίδια μαζί μας; Κάτοικοι της Χαλκιδικής περιμένουμε την οπτική επιβεβαίωσή σας και τις φωτογραφίες σας από τις θαλάσσιες αυτές περιοχές: 40°27'03.1"N 22°51'39.6"E ( 40.450855, 22.860987 ) &
40°13'01.6"N 23°18'18.7"E ( 40.217113, 23.305202 ) ...

*Ευχαριστούμε για την δημιουργία του άρθρου, τους: Ιωάννη Μαίανδρο, Γ. Κασιμάτη, Γιάννη Περσεύς.







Διαβάστε επίσης: