ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

USO ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΣΤΟ GOOGLE MAPS (+ νέες φωτογραφίες).

Ένας τεράστιος αγνώστου ταυτότητας υποβρύχιος σχηματισμός ή αντικείμενο εντοπίστηκε στις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου από το Google Earth και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι. Αυτό που φαίνεται από τις εναέριες λήψεις που διάσημου χάρτη είναι σαν να υπάρχει εκεί βυθισμένο ένα στρογγυλό αντικείμενο με μικρότερους κύκλους στην περίμετρό του, λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της όχι πολύ βαθιάς θάλασσας, στη Μηχανιώνα στη Θεσσαλονίκης, γι αυτό είναι και ορατό από ψηλά. Το «εύρημα» δεν απασχόλησε μόνο την Ελληνική μπλογκόσφαιρα, αλλά και αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την ανακάλυψή του, με πολλά σχετικά Google βίντεο να γίνονται viral.


Το Αγνώστου Ταυτότητας Υποβρύχιο Αντικείμενο (Α.Τ.Υ.Α.) ή αλλιώς και USO (Unidentified sumerged object), που πολλοί χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι αρέσκονται σε συνομοσιολογικές θεωρίες εκτιμούν πως μοιάζει με έναν ιπτάμενο δίσκο, εμφανίστηκε αρχικά στην ιστοσελίδα του Disclose.tv από ένα χρήστη του Google Earth ο οποίος ισχυρίστηκε πως βάσει των μετρήσεων που έκανε, το αντικείμενο έχει μήκος περίπου 67 μέτρα και βρίσκεται σε απόσταση από την ακτή περίπου 200 μέτρα. Άλλοι χρήστες του διαδικτύου πιστεύουν πως μπορεί να είναι απλά ένας ηφαιστειακός κρατήρας ή κάποιος παλιός κατεδαφισμένος φάρος. Σίγουρα πάντως, ο εικονιζόμενος σχηματισμός δεν είναι κυκλικό τμήμα στο πυθμένα της θάλασσας που στερείται βλάστησης (αποκαλούμενο και ως underwater fairy circles), όπως ισχυρίζονται οι Ελληνικές αντι-συνομοσιολογικές ιστοσελίδες factchecker.gr και ellinikahoaxes.gr, αφού σε άλλους χάρτες (Bing map, Εθνικό κτηματολόγιο) η γεωλογία του βυθού σε εκείνη τη περιοχή παραμένει αμετάβλητη για χρόνια με το σχηματισμό όμως αυτό να μην υπάρχει. Το φαινόμενο των underwater fairy circles γενικότερα παρατηρείται σε ρηχές θάλασσες και προκαλείται από τοξικά είδη βλάστησης που «μεταναστεύουν» σε νέες περιοχές, εξαιτίας της μόλυνσης και της κλιματικής αλλαγής.
Όπως και να έχει το επίμαχο αντικείμενο ή σημείο βρίσκεται αρκετά κοντά στην ακτή και είναι απορίας άξιο πως και δεν έχει θεαθεί μέχρι σήμερα, αν μιλάμε για φυσικό σχηματισμό και όχι για κάτι άλλο που «στάθμευσε» για λίγο εκεί. Οι συντεταγμένες του παράξενου κύκλου -για τους επίδοξους δύτες- είναι: 40°27'03.1"N 22°51'39.6"E ( 40.450855, 22.860987 ).

Ο στρογγυλός σχηματισμός από άλλη γωνία.

Βυθισμένο πλοίο όπως φαίνεται από το ίδιο ήψος, λίγο πιο κάτω.

Κοντινότερη λήψη του υποβρύχιου ευρήματος.

Φωτογραφία από το Bing Maps, με το USO να είναι το μόνο σχήμα του βυθού που λείπει.

Φωτογραφία του Εθνικού Κτηματολογίου Ελλάδος. Κι εδώ το USO έχει αποχωρήσει...

Το ίδιο USO φωτογραφίζεται σε κίνηση, λίγο πιο κάτω, στα Νέα Μουδανιά.

Διαβάστε επίσης: