ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ NASA)!

Θέλεις κι εσύ να γίνεις ο επόμενος Έλληνας που θα στείλει το όνομά του να καεί στον Ήλιο, στην κυριολεξία; Πάντα ήθελες να γίνεις μέρος μιας σημαντικής διαστημικής αποστολής; Τώρα, ήρθε η ώρα σου, χάρη στο πρόγραμμα "Hot Ticket" της NASA.
Ο διαστημικός οργανισμός θα βάλει όλα τα ονόματα που θα υποβληθούν έως την 27η Απριλίου του 2018, σε ένα μικροτσίπ που θα συνοδεύει το μη επανδρωμένο δορυφόρο Parker Solar Probe στην αποστολή του, να παρακολουθήσει δηλαδή την ατμόσφαιρα του φλογερού μας αστεριού από αρκετά κοντά - κάτι που δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ πριν.


Το Parker Solar Probe προγραμματίζεται να ξεκινήσει από το διαστημικό σταθμό Kennedy της NASA τον Ιούλιο του 2018. Θα πραγματοποιήσει πολλαπλές διαδρομές γύρω από τον ήλιο και θα φτάσει σε 4 εκατομμύρια μίλια από την επιφάνεια του, πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο προηγούμενο διαστημικό σκάφος που έχει πάει εκεί. Κατά την πλησιέστερη προσέγγισή του, αναμένεται να φτάσει ταχύτητες έως και 692.000 χλμ/ώρα, ξεπερνώντας το σημερινό ρεκόρ ταχύτητας που κατέχει ο ιχνηλάτης Juno, ο οποίος επιταχύνθηκε στα 265.000 χλμ/ώρα όταν πλησίασε τον Δία το καλοκαίρι του 2016. Για να αντέξει τις ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες των 1,377 βαθμών Κελσίου του Ήλιου, ο Parker Solar Probe είναι εγκιβωτισμένος σε μια θωράκιση θερμότητας με άνθρακα πάχους 4,5 ιντσών. Οι μηχανικοί της NASA πιστεύουν ότι αυτή η προστασία θα αποτρέψει την αποτέφρωση του καθετήρα και θα εξασφαλίσει ότι τα όργανα μέσα θα παραμείνουν σε μια άνετη "θερμοκρασία δωματίου".
Οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν από τον μη επανδρωμένο δορυφόρο θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για τις καιρικές συνθήκες του ήλιου και να βρουν τρόπους για να προβλέψουν τις σποραδικές και ενδεχομένως επιβλαβείς ηλιακές εκλάμψεις. Μια πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών εκτιμά ότι μια ξαφνική μαζική ηλιακή εκδήλωση θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές έως και δύο τρισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και να καταστήσει την Ανατολική Ακτή της χώρας χωρίς ισχύ για ένα ολόκληρο έτος! Αν και το τρέχον χρονοδιάγραμμα αποστολής του διαστημικού σκάφους παρατείνεται μόνο επτά χρόνια, μέχρι το 2025, οι εμπειρογνώμονες της NASA λένε ότι αν τα πράγματα πάνε καλά, ο ανιχνευτής μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Ο αρχικά αποκαλούμενος Solar Probe Plus μη επανδρωμένος δορυφόρος μετονομάστηκε σε Parker Solar Probe, τον Μάιο του 2017, προς τιμήν του πρωτοποριακού αστροφυσικού Eugene Parker, ο οποίος ανέπτυξε τη θεωρία του υπερηχητικού ηλιακού ανέμου το 1958. Εκτός από τον μικροτσίπ με τα ονόματα όσων υποβάλουν την φόρμα* στο: http://parkersolarprobe.jhuapl.edu/The-Mission/Name-to-Sun/, ο καθετήρας θα φέρει επίσης τη φωτογραφία του ερευνητή και αντίγραφο της επιστημονικής του εργασίας.

*Μόλις γράψετε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν στην ηλεκτρονική φόρμα και επικυρώσετε πατώντας ''submit'', η ΝΑΣΑ εντός 4ων ωρών θα σας στείλει ένα απαντητικό mail για να επιβεβαιώσετε ότι τα στοιχεία σας είναι ακριβή. Κάνοντας κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δείτε, γίνεται άμεσα η επιβεβαίωση και λαμβάνετε επί τόπου ένα πιστοποιητικό δίπλωμα που πιστοποιεί τη συμμετοχή σας σε αυτή την ιστορική αποστολή που θα αγγίξει τον Ήλιο!