ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ 1971.

Μετά από 22 χρόνια, ένας καταδρομέας της 56ης μοίρας Αστραπής (56th Lightning Squadronr), της 41ης ομάδας καταδρομών του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού (41th Royal Marines Commando Group), αποκάλυψε ότι την 31η Μαΐου του 1971, μία υπερφωτεινή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενη σφαίρα πέρασε πάνω από τη Δεκέλεια της Κύπρου. Η καθυστερημένη συνέντευξή του στην PUFORG, το 1993, ήταν συγκλονιστική:


«Υπηρετούσα στο Πολεμικό Ναυτικό και συμμετείχα σε μια ομάδα που ονομαζόταν 41η ομάδα καταδρομών (41th Commando Group), που εκείνο τον καιρό ήταν σταθμευμένη στη Μάλτα. Συνηθίζαμε να αναχωρούμε από τη Μάλτα 2 -3 φορές το χρόνο και να ταξιδεύουμε έως την Κύπρο για τις λεγόμενες ασκήσεις πεδίου. Την νύχτα της 31ης Μαΐου του 1971, στις 8μ.μ., εγώ και οι περίπου 1400 άντρες που συμμετείχαμε στην χερσαία άσκηση, που εξελισσόταν 6-7 μίλια έξω από την Δεκέλεια, υπήρξαμε μάρτυρες σε ένα πολύ λαμπερό φως που πέρασε χίλια μέτρα πάνω από τα κεφάλια μας !
Αυτό που νομίσαμε αρχικά ήταν ότι επρόκειτο για τους προβολείς ενός στρατιωτικού οχήματος σε πλήρη δέσμη που βρισκόταν πίσω από το επικείμενο λόφο. Η ομάδα μου, των 20 ατόμων, έδωσε σήμα να σβήσουν τα φώτα του πιθανού οχήματος, γιατί η άσκηση γινόταν χωρίς φώτα, όμως δεν είχαμε καμία απάντηση. Η εντύπωσή μας ήταν εσφαλμένη. Αμέσως το φως έγινε ισχυρότερο. Κατευθύνθηκε από τη Δύση στην Ανατολή και στη μέση του νησιού, γύρισε από το Βορρά προς το Νότο. Η δεύτερη μας εντύπωση, ότι ήταν μια φωτοβολίδα σε μεγάλο ύψος στον ουρανό, τελικά ήταν και αυτή λάθος. Η φωτεινή σφαίρα, που στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τη μοίρα φαινόταν σαν μακρόστενο ‘’πούρο’’ λόγω του αρκετά ανοιχτού κλείστρου στη φωτογραφική μηχανή, είχε ξεπεράσει σε ύψος τα 10.000 πόδια και μετά από 22 λεπτά κατέληξε στα δεξιά της σελήνης.
Όλοι στην άσκηση (περίπου 1400 άντρες) είδαν το φως. Όταν επέστρεψα στη βάση, έγραψα μια πλήρη έκθεση για όλα όσα είχα βιώσει εκείνη τη νύχτα. Κάλυπτε περίπου 5 σελίδες. Αν και τρεις εβδομάδες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι αυτό που είδαμε ήταν ένα UFO, η αναφορά του συνταγματάρχη άλλαξε σε πυροβολισμό τροχιακού βλήματος (NARAS). Αυτή ήταν και η επίσημη απάντηση που δόθηκε εν τέλη.»
Μετά από έρευνα της PUFORG για την εύρεση της έκθεσης που συντάχθηκε στα προ 30ετίας αποχαρακτηρισμένα αρχεία της Αγγλίας, δεν βρέθηκε τίποτα για το περιστατικό. Έως σήμερα, οι φωτογραφίες που κατάφερε να αποσπάσει ο καταδρομέας είναι τα μόνα αποδεικτικά στοιχεία της παράξενης αυτής συνάντησης. (Πηγή: Bob Boyd, PUFORG Report 9308, Open Minds)