ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ PETROZAVODSK ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΟ 1977.

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1977 παρατηρήθηκε ένα μοναδικό φαινόμενο στον ουρανό της πόλης του Πετροζαβόντσκ (Petrozavodsk), στα βορειοδυτικά της τότε Σοβιετικής Ένωσης. O Sergei Milov, ανταποκριτής του Σοβιετικού πρακτορείου ειδήσεων TASS στο Petrozavodsk περιέγραψε ότι γύρω στις 4.00 το πρωί τοπική ώρα «ένα τεράστιο αστέρι που εξερράγη στον σκοτεινό ουρανό έστελνε αυθόρμητα ακτίνες φωτός στην Γη». Το αστέρι που απλώθηκε πάνω από την πόλη είχε την μορφή μέδουσας λούζοντάς την με πλήθος πολύ ωραίων ακτίνων που δημιουργούσαν την εικόνα βροχής. Η περιγραφή αυτή επιβεβαιώθηκε από πολλούς κατοίκους της πόλης. Οι κάτοικοι που μέχρι τότε παρατηρούσαν γοητευμένοι το θέαμα, όταν είδαν τις ακτίνες φωτός να κατευθύνονται προς το έδαφος, πανικοβλήθηκαν. Έτρεξαν στους δρόμους, πέφτοντας στο έδαφος. Κάποιοι εργαζόμενοι στο λιμάνι πίστευαν ότι ήταν πυρηνική επίθεση των Αμερικανών και φώναζαν: «Αυτό είναι το τέλος!» Ο Milov που αργότερα πήρε συνεντεύξεις από εκατοντάδες κατοίκους δήλωσε: «Οι άνθρωποι έμοιαζαν σαν ν’αρρώστησαν ξαφνικά. Έδιναν την εντύπωση ότι είχαν διαταραχτεί νοητικά. Οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν δήλωσαν ότι εκείνη την στιγμή ξύπνησαν ξαφνικά και είχαν ένα δυσάρεστο συναίσθημα. Κάποιοι υπέφεραν από εφιάλτες και κατάθλιψη. Οι περισσότεροι από αυτούς ανέφεραν ότι ένιωσαν σαν τους διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα». (Προβλήματα στην υγεία μαρτύρων περιστατικών UFO έχουν παρατηρηθεί στην περίπτωση του Robert Taylor στην Σκωτία το 1979, των Cash-Landrum το 1980 στις ΗΠΑ κ.ά).

 

Ο διαπρεπής Ρώσος επιστήμονας, λέκτορας του Ινστιτούτου Αεροπλοΐας της Μόσχας και κορυφαίος μελετητής των UFO’s στην Σοβιετική Ένωση, Felix Ziegel υπολόγισε βασιζόμενος σε σχέδιο του μάρτυρα Andrei Akimov, ότι η διάμετρος του θόλου του μεδουσοειδούς αντικειμένου ήταν περίπου 105 μέτρα. Είχε κόκκινο χρώμα, και εξέπεμπε ένα γαλαζωπό λευκό φως. Σύμφωνα με A.Grakov, που παρατήρησε ένα λαμπερό κίτρινο φως στο μέγεθος του φεγγαριού, ο αέρας πάνω από την λίμνη στο Petrozavodsk έλαμπε από λευκό φως αφότου η σφαίρα είχε εξαφανιστεί. Η λάμψη ήταν πιο έντονη απ’ ότι τα φώτα που παρατηρήθηκαν στο Petrozavodsk.
Ο Yuri Linnik, διαπίστωσε ότι μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 1977, υπήρξε ανεπτυγμένη βιολογική δραστηριότητα στις περιοχές γύρω από το Petrozavodsk. Αν και σημειώνει ότι αυτή η ανάπτυξη μπορεί να μην σχετίζεται με το φαινόμενο του Petrozavodsk, ο Linnik παρ’όλα αυτά αναφέρει το άνθισμα των τριαντάφυλλων στον κήπο του και το δεύτερο άνθισμα περίπου 10 ειδών χόρτων.
Ο Linnik χαρακτήρισε εκπληκτικό το γεγονός για το γεωγραφικό πλάτος της Καρελίας, επειδή μετά την φθινοπωρινή ισημερία η βλάστηση των χόρτων σχεδόν σταματάει. Επίσης οι μηχανικοί γύρω από το Petrozavodsk διαπίστωσαν τεράστιες διακοπές λειτουργίας σε συσκευές υπολογιστών (επίσης χαρακτηριστικό σε θεάσεις UFO), που μετά ανέκτησαν την κανονική τους λειτουργία.
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε, επίσης, γύρω στη 01.00 τοπική ώρα στο Medvezhyegorsk, στις 2.30 πάνω από το Loukhi, στις 3.00 στο Kovdor, καθώς και στη Palanga της Λιθουανίας. Από τις 3.00 ως τις 3.25 πμ ένα άγνωστο φωτεινό αντικείμενο παρατηρήθηκε από το επιβλέπον προσωπικό του εμπορικού λιμανιού του Λένινγκραντ. Στις 3.30 ένα ιπτάμενο αντικείμενο, περιβαλλόμενο από μια φωτεινή στρώση, παρατηρήθηκε από το πλήρωμα του Σοβιετικού αλιευτικού πλοίου Primorsk, το οποίο αναχωρούσε από το λιμάνι του Primorsk. Το αντικείμενο κινούταν αθόρυβα προς τ’ανατολικά, και κοντά στο Primorsk άλλαξε ξαφνικά κατεύθυνση προς το βορρά. Στο Ελσίνκι της Φινλανδία, οι εφημερίδες ανέφεραν στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου την θέαση μιας φωτεινής σφαίρας. Η σφαίρα παρατηρήθηκε από πολλούς κατοίκους, μεταξύ των οποίων και του προσωπικού του αεροδρομίου της πόλης. Ένα άγνωστο αντικείμενο παρατηρήθηκε κοντά στο Turku της Φινλανδίας από δύο άντρες. Σε απόσταση 300 μέτρων είδαν ένα περιστρεφόμενο αντικείμενο που έμοιαζε με σωσίβιο. Η εφημερίδα Ilta-Sanomat επίσης ανέφερε ότι οι πιλότοι ενός επιβατηγού αεροσκάφους των Φινλανδικών αερογραμμών που αναχώρησε από την Ρώμη, παρατήρησαν ένα φωτεινό αντικείμενο πάνω από την Κοπεγχάγη της Δανίας.
Πολλοί έχουν υποθέσει ότι το φαινόμενο οφειλόταν στον Σοβιετικό δορυφόρο Kosmos-955, που εκτοξεύθηκε στις 3.58 τοπική ώρα από το Κοσμοδρόμιο του Pletesk. Το κύριο πρόβλημα όπως έχουν αποδείξει ο Lev Gindilis, μέλος του Αστρονομικού Ινστιτούτου Sternberg και ο Felix Ziegel είναι ότι ο δορυφόρος κινούταν προς τα ανατολικά, όπως περιστρέφεται η γη, ενώ το αντικείμενο αυτό όσο περνούσε η ώρα πήγαινε προς τα δυτικά. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι σε πολλά μέρη το φαινόμενο παρατηρήθηκε πριν την εκτόξευση του δορυφόρου. O Ουκρανός ερευνητής Oleh Pruss, που εργάστηκε για 18 στην Σοβιετική βάση εκτόξευση πυραύλων στο Kapustin Yar, δήλωσε: «Γνωρίζω από πρώτο χέρι, το θέαμα που συμβαίνει στον ουρανό κατά την εκτόξευση πυραύλου- είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα. Παρ’όλα αυτά, αυτό πάνω από το Petrozavodsk ήταν κάτι τελείως διαφορετικό». (Πηγή: thetruth.gr)