ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΟ HILL 611, ΤΟ «ROSWELL» ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, 29/1/1986.

Η πόλη Dalnegorsk μια πόλη 37 χιλιάδων κατοίκων στο Primorsky Krai στην ανατολική μεριά της Ρωσίας έγινε γνωστή για μια φερόμενη συντριβή UFO που έγινε το βράδυ στις 8 μ.μ στις 29 Ιανουαρίου του 1986. Το περιστατικό θα συμβεί στο όρος Izvestkovaya, που βρίσκεται κοντά στην πόλη και ονομάζεται επίσης «Ύψωμα 611» λόγω του ύψους του. Το περιστατικό, εκτός από συντριβή του Dalnegorsk ονομάστηκε και «Roswell της Σοβιετικής Ένωσης».


Στις 29 Ιανουαρίου 1986 περίπου στις 8 μ.μ., οι κάτοικοι του Dalnegorsk είδαν μια κοκκινωπή σφαίρα στον ουρανό, περίπου το ήμισυ του σεληνιακού δίσκου. Η σφαίρα κινούταν παράλληλα με το έδαφος και δεν ακουγόταν θόρυβος. Καθώς η σφαίρα πλησίαζε στο βουνό, άρχισε να χαμηλώνει μέχρι που έπεσε στην κορυφή του. Όλοι οι μάρτυρες, εκτός από έναν, δήλωσαν ότι δεν ακούστηκε καθόλου θόρυβος όταν η μπάλα έφτασε το έδαφος. Το φως που προκλήθηκε από τη σφαίρα περιγράφηκε ως το φως ενός δάσους που καίγεται και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Σύμφωνα με δηλώσεις μαρτύρων, υπολογίστηκε πως το αντικείμενο είχε μια ταχύτητα πτώσης περίπου 15 m/s.
Τρεις μέρες μετά το περιστατικό, μια ομάδα ερευνάς για εναέρια φαινόμενα και η επιτροπή ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών με επικεφαλής τον Valery Dvuzhilny ανέβηκε στην κορυφή του βουνού. Η ομάδα πραγματοποίησε έρευνες, πήρε δείγματα από το έδαφος και κάποιες φωτογραφίες. Η ομάδα ανακάλυψαν έναν κρατήρα περίπου 2χ2 μέτρων (άλλες πηγές ανέφεραν ότι οι διαστάσεις ήταν 3×3 μέτρα). Το έδαφος έμοιαζε σαν είχε θερμανθεί σε υψηλή θερμοκρασία. Τα βράχια καλύπτονταν από το μαυριδερό υλικό και γύρω από τον κρατήρα υπήρχαν υπολείμματα των καμένων δέντρων. Σε ορισμένα από τα βράχια βρήκαν σφαίρες από μια ασημένια ουσία, η οποία αναγνωρίστηκε ως γραφίτης. Ο τύπος γραφίτη που βρέθηκε στον τόπο του κρατήρα αναγνωρίστηκε ως διαφορετικός από εκείνον που βρέθηκε σε άλλα μέρη της τοποθεσίας.


Η χημική ανάλυση των συλλεγέντων σφαιρών έδειξε ότι αποτελούνται από γραφίτη, πυρίτιο και σίδηρο. Μερικά από αυτά έδειξαν σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου, βισμούθου και άλλων σπάνιων στοιχείων. Πραγματοποιήθηκε ανάλυση των πετρωμάτων, του εδάφους και των υπολειμμάτων των καμένων δένδρων και σημειώθηκε ότι η σύνθεση ήταν παρόμοια με εκείνη των δειγμάτων που συλλέχθηκαν από τη θέση του γεγονότος της Τουνγκούσκα (θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο). Περαιτέρω αναλύσεις έχουν βρει την παρουσία χρυσού, αργύρου, νικελίου και μολυβδαινίου. Ο χρυσός θεωρείται πολύ ενδιαφέρων, διότι το Dalnegorsk δεν έχει ορυχεία ή πετρώματα που περιέχουν αυτό το ορυκτό. Αξίζει να αναφερθεί πως μια απλή φωτιά το άμορφο κράμα μετάλλου έφτασε σε 2800 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε ένα από τα δείγματα βρέθηκαν νήματα χαλαζία τα οποία με την σειρά τους αποτελούνται από ακόμη λεπτότερες ίνες σε δέσμες.
Τι ακριβώς συνέβη; Ο Valery Dvuznilny πρότεινε ότι ήταν η πτώση ενός εξωγήινου οχήματος (ΑΤΙΑ). Ενώ ο διδάκτωρ Χημικών Επιστημών Βλαντίμιρ Βισότσκι είπε για τα μέταλλα: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι ένα σημάδι υψηλής τεχνολογίας, και όχι ένα δείγμα φυσικής ή επίγειας προέλευσης».
Στις ΗΠΑ, το ατύχημα αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεοπτικής εκπομπής Sightings που μεταδόθηκε το 1995 από το δίκτυο Fox. Ο δημοσιογράφος Tod Mesirow πήγε στην περιοχή και μίλησε μάρτυρες και μερικοί επιστήμονες. Ο Mesirow είπε ότι η ανάλυση των θραυσμάτων μετάλλων έχει δείξει ότι το μέταλλο δεν είναι ανθρώπινης κατασκευής αλλά είναι κάτι άλλο. Ο επιστήμονας Gennadi Belimov δήλωσε το 1993 ότι ήταν ένα σοβιετικό στρατιωτικό μπαλόνι ανίχνευσης. Η ταχύτητα του μπαλονιού θα ήταν 54 χλμ. / ώρα, πολύ χαμηλότερη από την εκτιμώμενη του Dvuzhilny. Αυτή η εξήγηση αμφισβητήθηκε από τον ουφολόγο Michael Gershtein, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το αντικείμενο είχε μια ορισμένη τροχιά και δεν μπορούσε να είναι μια μπάλα που ρίχτηκε από τον άνεμο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο V. Psalomschokov, αυτό ήταν ένα σοβιετικό στρατιωτικό όχημα που ελεγχόταν από απόσταση. Ο Alexander Rempel, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό NLO Magazine, έγραψε ότι από την εξέταση των θραυσμάτων δεν μπορούσε να εξακριβωθεί αν το αντικείμενο ήταν επίγειας φύσης ή όχι. Ο γεωλόγος V. Berliozov δήλωσε ότι τα ίχνη από την πτώση στο έδαφος μας κάνουν να σκεφτόμαστε πως ήταν ένα αντικείμενο κοσμικής προέλευσης. Ως εκ τούτου υποτίθεται ότι ήταν μετεωρίτης. Ο Y. Vasilyev σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ribak Primorya πρότεινε ότι ήταν ένα κομμάτι του διαστημικού λεωφορείου Challenger που έπεσε στο έδαφος της Σοβιετικής Ένωσης.


Αξίζει να σημειωθεί πως για σχεδόν δύο χρόνια μετά το ατύχημα, το Νοέμβριο του 1987 στην περιοχή του Dalnegorsk παρατηρείται μια ασυνήθιστα υψηλή δραστηριότητα από αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που είχαν διαφορετικά σχήματα – πούρου, κυλινδρικά, σφαιρικά – και ήταν εντελώς αθόρυβα. Το γεγονός ήταν αληθινό προς τους καλοθελητές και σκοταδιστές που ζουν ακόμα στο μεσαίωνα! Οι μάρτυρες των ΑΤΙΑ ήταν πάνω από 100 εργαζόμενοι, διανοούμενοι, η αστυνομία, ο στρατός. Τα Ιπτάμενα αντικείμενα προκαλούσαν ισχυρές παρεμβολές 2 λεπτών,και δυσλειτουργία σε τηλεοράσεις, τηλεγραφικές γραμμές και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αιτία του προβλήματος ήταν από ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που προέκυψε στην περιοχή που είχε δραστηριότητα UFO. Από 13 έως 33 ΑΤΙΑ πέταξαν απευθείας πάνω πόλη του Dalnegorsk. Παραδόξως, το αντικείμενα έδειχναν να ενδιαφέρονται για τον τόπο της συντριβής – σταματούσαν πάνω από τους λόφους και έριχναν στο έδαφος ισχυρές δέσμες φωτός σαν προβολείς. Και τον Ιανουάριο του 1989, οι τοπικοί ερευνητές και περιστασιακοί παρατηρητές ανέφεραν ότι ένα UFO έκανε προσγείωση μόλις 200 μέτρα από τον τόπο της συντριβής.
Από την ημέρα του περιστατικού έχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά το σημείο της συντριβής εξακολουθεί να έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους της περιοχής. Σημειώνεται ότι το «ύψωμα 611» έχει αρνητικές επιπτώσεις στο αίμα – προκαλεί μείωση του επιπέδου των λευκών αιμοσφαιρίων και μια αύξηση σε βακτήρια. Επιπλέον αυξάνει την αρτηριακή πίεση, επιταχύνει τον σφυγμό , υπάρχει ένας ανεξήγητος φόβος. Ίσως ο λόγος για αυτή την επίδραση ήταν οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 4.000 έως 25.000 βαθμούς Κελσίου), και υπάρχει στο σημείο μια ακτινοβολία άγνωστης προέλευσης. Τα συμπεράσματα δικά σας... (Πηγή: thetruth.gr)