ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ!

Σοκάρουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε στις 21 Μαρτίου του 2017 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας για την κλιματική αλλαγή.  Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα ''Η Αυγή'', ο Π.Ο.Μ. διευκρινίζει ότι το 2016 δεν ήταν μόνο η θερμότερη χρονιά που καταγράφηκε ποτέ στη Γη (+2 βαθμούς Κελσίου) αλλά κι εκείνη με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, η έκταση των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό συρρικνώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί ποτέ. Φέτος το Χειμώνα, τουλάχιστον τρεις φορές η Αρκτική βίωσε το ισοδύναμο ενός καύσωνα, με τον Ιανουάριο του 2017 να είναι ο τρίτος θερμότερος εδώ και 137 χρόνια.


Οι παρατηρούμενες αλλαγές στο κλίμα των τελευταίων 2 ετών έχουν ήδη ευρείες επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, στην οικονομία και στην ανθρώπινη υγεία. Η αύξηση της θερμοκρασίας, οι καύσωνες και οι ξηρασίες, δημιουργούν αύξηση στη στάθμη της θάλασσας, οξίνιση των ωκεανών και μείωση των κατακρημνίσεων και των ροών των ποταμών, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μικρότερες σοδειές, λειψυδρία, μεταναστεύσεις ειδών βορειότερα, απώλεια βιοποικιλότητας, δασικές πυρκαγιές και αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων.


Αγνοώντας τα σενάρια που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ ότι η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας είναι τεχνητή με σκοπό τον εποικισμό ενός εξωγήινου είδους (παρόμοιο σενάριο με αυτό της ταινίας ''η Άφιξη'' του 1996), η απότομη κλιματική αλλαγή τα τελευταία 2 χρόνια θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους σε ατομικό επίπεδο και αναμένοντας τις υποσχόμενες παγκόσμιες μεταρρυθμίσεις στην βαριά βιομηχανία που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι καιρός να αρχίζουμε να προστατεύουμε με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας το πλανητικό μας σπίτι, με τους εξής (απλούς) τρόπους:
1. Εξοικονόμηση ενέργειας (Περιορισμό στην κατανάλωση ρεύματος, λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, χρήση ανεμιστήρα αντί κλιματιστικού, ηλεκτρικές συσκευές ενεργειακής κλάσης Α, ηλιακό θερμοσίφωνα, μόνωση κτιρίων, κλείσιμο συσκευών, σβήσιμο των φώτων.)
2. Ανακύκλωση (Συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης αλουμινίου, χαρτιού, γυαλιού, και περιορισμό των πλαστικών συσκευασιών και προϊόντων μιας χρήσης).
3. Χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του ποδηλάτου αντί της αυτοκίνησης.