ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΓΝΗΣΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ UFO, ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ,

Ένα βίντεο διαρκείας εννέα λεπτών με ένα UFO να εμφανίζει μια πολύ περίεργη συμπεριφορά πριν από δύο χρόνια, δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από το χιλιανό πολεμικό ναυτικό. Την ευθύνη της έρευνας έχει η CEFAA, η Χιλιανή κυβερνητική υπηρεσία που διερευνά τα UFO ή αλλιώς τα UAP (unidentified aerial phenomena), που υπάγεται στην DGAC, την αντίστοιχη υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Χιλής, με επιτροπές ειδικών στρατιωτικών, τεχνικών και ακαδημαϊκών που ασχολούνται εδώ και δεκαετίες με παρόμοια θέματα. Όμως, καμία από αυτές τις επιτροπές δεν ήταν μέχρι τώρα σε θέση να εξηγήσει το ιπτάμενο αντικείμενο το οποίο κατεγράφη από δύο έμπειρους αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού οι οποίοι βρίσκονταν σε πτήση με ελικόπτερο την συγκεκριμένη στιγμή.
Ο πτέραρχος Ρικάρντο Μπερμιούντεζ, διευθυντής της CEFAA κατά την έρευνα, δήλωσε ότι «δεν ξέρουμε τι ήταν, αλλά ξέρουμε τι δεν ήταν». Και η λίστα με αυτά που «δεν ήταν» έχει πολλές πιθανές εξηγήσεις.
Πώς όμως φτάσαμε στο σήμερα, και στην δημοσιοποίηση αυτού του περιστατικού ως UAP από το χιλιανό πολεμικό ναυτικό:
Στις 11 Νοεμβρίου του 2014, το ελικόπτερο Airbus Cougar AS-532 του Xιλιανού ναυτικού ήταν σε αποστολή ρουτίνας κατά τη διάρκεια της ημέρας, πετώντας βόρεια κατά μήκος της ακτής, δυτικά του Σαντιάγκο. Σε αυτό επέβαιναν ο πιλότος, ένας πλοίαρχος του Ναυτικού με πολλά χρόνια εμπειρίας πτήσεων, και ένας τεχνικός του Ναυτικού που δοκίμαζε μια WESCAM MX-15 HD FLIR κάμερα, που πολύ συχνά χρησιμοποιείται για «συγκαλυμμένη συλλογή πληροφοριών μέσου ύψους, παρακολούθηση και αναγνώριση», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της συσκευής. Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος περίπου 4500 ποδών στους 132 κόμβους, ο καιρός ήταν καλός με απεριόριστη οριζόντια ορατότητα, και θερμοκρασία αέρος 10 βαθμούς Κελσίου. Στις 1:52 μμ, λοιπόν, ενώ ο τεχνικός τραβούσε βίντεο τη περιοχή, παρατήρησε ένα παράξενο αντικείμενο που πετούσε στα αριστερά πάνω από τον ωκεανό, με κατεύθυνση δυτικά-βορειοδυτικά. Και οι τρεις άνδρες σύντομα το είδαν με γυμνό μάτι. Αντιλήφθηκαν πως η ταχύτητα και το ύψος του φαίνονταν τα ίδια με του ελικοπτέρου, και εκτίμησαν ότι το αντικείμενο ήταν σε απόσταση 55-65 χλμ. Αμέσως, ο τεχνικός έστρεψε την κάμερα προς αυτό και έκανε zoom με την υπέρυθρη για καλύτερη ποιότητα εικόνας.


Λίγο αργότερα, ο πιλότος επικοινώνησε με δύο σταθμούς ραντάρ -εναν κοντά, στην ακτή, και τον άλλον στο Σαντιάγκο (τον κύριο σταθμό ελέγχου της DGAC)- για να αναφέρει το περιστατικό, αλλά κανείς από τους δύο σταθμούς δεν μπορούσε να εντοπίσει κάτι άλλο εκτός του ελικοπτέρου. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιβεβαίωσαν πως δεν είχε αναφερθεί στην περιοχή κίνηση, είτε πολιτικών είτε στρατιωτικών αεροσκαφών, και ότι δεν είχε δοθεί καμία άδεια σε αεροσκάφη να πετάξουν στην ευρύτερη περιοχή. Ο πιλότος προσπάθησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με το UAP, χωρίς αποτέλεσμα. Ο τεχνικός το κατέγραψε για εννιά λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, κυρίως στο υπέρυθρο. Το Ναυτικό έδωσε την υπόθεση στην CEFAA και ο πτέραρχος Μπερμιούντεζ, με τη συνοδεία του πυρηνικού χημικού Μάριο Αβίλα, της CEFAA, έκαναν συνεντεύξεις. «Εντυπωσιάστηκα από τους μάρτυρες» είπε ο Αβίλα. «Ήταν άριστα εκπαιδευμένοι επαγγελματίες, με πολλά χρόνια εμπειρίας, και ήταν σίγουροι πως δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι είδαν». Ο πλοίαρχος του Ναυτικού είπε πως το αντικείμενο ήταν «επίπεδο και επίμηκες» με «δύο θερμικά ίχνη φωτός, σαν εξατμίσεις, που δεν συνέπιπταν με τον άξονα κίνησης». Ο τεχνικός το περιέγραψε «λευκό, με ημι-οβάλ σχήμα στον οριζόντιο άξονα» και ανέφερε ότι σε «σε δύο περιπτώσεις απελευθέρωσε κάποιου είδους αέριο ή υγρό με ισχυρό θερμικό ίχνος ή σήμα». Μετά από καταγραφή περίπου οκτώ λεπτών, η εκτόξευση μιας μεγάλης μάζας ενός πολύ θερμού υλικού καταγράφεται στο βίντεο, η οποία φεύγει πίσω από το αντικείμενο, πριν αυτό τελικά χαθεί.
Τα επόμενα δύο χρόνια έγινε μία σειρά αλλεπάλληλων συναντήσεων, με σκοπό την επεξήγηση του αντικειμένου στο βίντεο, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο συμπέρασμα. Αναλύσεις έγιναν από τον αστροφυσικό Λουΐς Μπαρέρα, τον αναλυτή φωτογραφιών και βίντεο Φρανσουά Λουάντζ και συναδέλφους από τη Γαλλία, σε συνεργασία με την γαλλική GEIPAN, τον Λουΐς Σαλαζάρ, μετεωρολόγο της Χιλιανής πολεμικής αεροπορίας κ.α. πολλούς ειδικούς.
«Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υποθέσεις στην καριέρα μου ως διευθυντή της CEFAA», «τότε η επιτροπή μας ήταν στα καλύτερά της» είπε ο πτέραρχος Μπερμιούντεζ σε email. Να σημειωθεί πως η CEFAA έχει άριστη φήμη, λόγω της μεγάλης συμμετοχής επιστημόνων από τον ακαδημαϊκό κόσμο, στρατιωτικών και προσωπικού της DGAC, και πολύ δύσκολα θα έπεφτε σε παγίδες γύρω από αυτά τα θέματα. (Πηγές: ΗuffPost Greece, Leslie Kean)