ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ «ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΗΜΑ» ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΝΗ ΕΞΩΓΑΙΑ!

Ρώσοι ραδιοαστρονόμοι «έπιασαν» ένα μυστηριώδες σήμα βαθιά στο διάστημα που προερχόταν από την περιοχή του άστρου HD-164595, σε απόσταση 95 ετών φωτός από τη Γη. Το άστρο HD-164595 βρίσκεται στον αστερισμό του Ηρακλή και είναι γνωστό ότι έχει τουλάχιστον μία εξωγαία γύρω του, στο μέγεθος του Ποσειδώνα, με συνθήκες ικανές να φιλοξενήσουν ζωή, χωρίς να αποκλείεται η ύπαρξη και άλλων. Την ανακάλυψη έκανε το ρωσικό ραδιοτηλεσκόπιο RATAN-600, διαμέτρου 577 μέτρων, που βρίσκεται στον βόρειο Καύκασο και στελεχώνεται από αξιόπιστους επιστήμονες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.


Το σήμα έγινε γνωστό και κέρδισε το ενδιαφέρον του κόσμου μετά από ανάρτηση του συγγραφέα Paul Gilster, ο οποίος διατηρεί μπλογκ για την εξερεύνηση του διαστήματος και την εξωγήινη ζωή. Αν και το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2015, μόλις τώρα (Αύγουστος 2016) ενημερώθηκαν οι αστρονόμοι στον υπόλοιπο κόσμο για την ύπαρξη του, ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι δεν αποκλείσθηκε η πιθανότητα να προήλθε από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό. «Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι πρόκειται για σήμα που προέρχεται από εξωγήινη ζωή, αλλά είναι σίγουρο ότι απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία και δουλειά» έγραψε ο Glister.
«Το σήμα από το HD 164595 είναι ενδιαφέρον, επειδή προέρχεται από ένα άστρο που μοιάζει με τον ήλιο, και αν είναι τεχνητό, η δύναμή του είναι αρκετά μεγάλη για να προέρχεται από έναν πολιτισμό με δυνατότητες πέρα από αυτές της ανθρωπότητας» δήλωσε στο CNN ο αστρονόμος Ντάγκλας Βάκοκ, διευθυντής της METI International, που ψάχνει για τη ζωή πέρα από τη Γη.


Σε δήλωσή του, ο Σεθ Σόστακ, ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI, είπε πως «είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί κάποιος θα ήθελε να στοχεύσει το ηλιακό μας σύστημα με ισχυρό σήμα». «Αυτό το σύστημα αστέρων είναι τόσο μακριά που δεν θα έχει καταγραφεί ακόμη από κάποιο ραντάρ που θα τους λέει ότι είμαστε εδώ» πρόσθεσε. Τόνισε επίσης πως το METI International θα παρατηρεί το αστέρι από το Παρατηρητήριο στον Παναμά «ψάχνοντας για σύντομους παλμούς που μπορεί να σταλούν ως σήμα από προηγμένους εξωγήινους». «Χωρίς επιβεβαίωση από ανεξάρτητο παρατηρητήριο, ένα υποθετικό σήμα από εξωγήινους δεν θεωρείται αξιόπιστο» πρόσθεσε.
Μέχρι στιγμής, η ομάδα δεν έχει εντοπίσει σήματα που να ταιριάζουν με εκείνα που ανιχνεύτηκαν αρχικά από το ρωσικό τηλεσκόπιο και τους επιστήμονες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, αλλά ο Σόστακ σημειώνει πως δεν έχουμε καλύψει ακόμη όλο το φάσμα των συχνοτήτων στις οποίες θα μπορούσε να βρίσκεται το σήμα». «Μια ανίχνευση, φυσικά θα παρακινήσει αμέσως το SETI και τις κοινότητες ραδιοαστρονομίας να κάνουν περισσότερες παρατηρήσεις παρακολούθησης».