ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

Την Κυριακή 7 Αυγούστου του 2016, στις 11 το βράδυ, στην παραλία Καβούρι στο Κατάκολο, ένα ζευγάρι έγιναν μάρτυρες και θεατές ενός φαινομένου που δείχνει να συνδέεται με Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), κοινώς UFO! Όπως ανέφερε το ζευγάρι στο patrisnews.gr: «Πέντε ιπτάμενα αντικείμενα σαν πύρινες μπάλες εκ των οποίων το ένα έδειχνε να ηγείται, σαν να βγήκαν από το νερό με κάθετη φόρα, διασκορπίστηκαν στον ουρανό και στη συνέχεια ενώθηκαν και εξαφανίστηκαν με απίστευτους σχηματισμούς. Ήμασταν πάνω σε μηχανή και σταματήσαμε (στην περιοχή του Καβουρίου, κοντά στην καντίνα του Παφιώλη), γιατί φοβηθήκαμε, σκεφτήκαμε πως ότι είναι θα πέσει στα 50 μέτρα μπροστά μας. Φυσικά αυτό ήταν πολύ πιο μακριά αλλά ήταν τόσο μεγάλο που μας φάνηκε πως ότι κι αν ήταν θα έσκαγε μπροστά μας! Σβήσαμε τη μηχανή, εξακολουθήσαμε να το βλέπουμε και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ακουγόταν ο παραμικρός ήχος!!! Το φαινόμενο έλαβε χώρα για αρκετή ώρα ως που συγκεντρώθηκαν όλα μαζί κι εξαφανίστηκαν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση...».
Σε συνέχεια της μαρτυρίας του ζευγαριού, όπως αναφέρει το ilialive.gr, φως στο «μυστήριο» έριξε μια νεαρή γυναίκα από την περιοχή. Το φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα που είδε το ζευγάρι το βράδυ της Κυριακής, δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από φαναράκια ευχών! Στην περιοχή του Καβουρίου, πολύ κοντά στην καντίνα Παφιώλη από νωρίς είχε ξεκινήσει ένα παιδικό πάρτι. Όπως είπαν οι γονείς των παιδιών που έκαναν το πάρτι – επικοινώνησαν με το ilialive.gr - αργά το βράδυ άναψαν όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, φαναράκια ευχών. Κάτι πολύ διαδεδομένο τελευταία όχι μόνο σε παιδικά πάρτι αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Λόγω του ανέμου τα φαναράκια ευχών κινούνται ακαθόριστα, όχι πάντα ανοδικά, αλλά πολλές φορές παράλληλα με την επιφάνεια. Στην προκειμένη περίπτωση, τα φαναράκια ευχών – που ανάβουν με φωτιά και όντως θυμίζουν πύρινες μπάλες από μακριά, κινήθηκαν παράλληλα με την επιφάνεια της θάλασσας και στη συνέχεια ανάλογα με τον αέρα ανέβηκαν προς τον ουρανό έως τη στιγμή που χάθηκαν.
Τα φαναράκια όμως ανησύχησαν κάποιους στην περιοχή που φοβήθηκαν πως μπορεί να παρασυρθούν και να πέσουν σε εκτάσεις με ξερά χόρτα και να ξεσπάσει πυρκαγιά. Για αυτό το λόγο κάλεσαν και την Αστυνομία. Την ίδια ώρα άλλοι πολίτες που διέκριναν πάνω από τη θάλασσα τα φαναράκια, θεώρησαν πως ήταν φωτοβολίδες κινδύνου που πιθανόν να έριξε κάποιο σκάφος και κάλεσαν το Λιμενικό Σώμα προς ενημέρωση. Το όλο θέμα απασχόλησε τις επόμενες μέρες δεκάδες ιστοσελίδες μεγάλης αναγνωσιμότητας που «έπεσαν στην φάκα», όπως και δύο πανελλαδικά φύλλα εφημερίδων που ίσως και να το παρατράβηξαν λιγάκι παραπάνω, αναφέροντας μέχρι και περιγραφές εξωγήινων όντων από μάρτυρες!


Όμως οι αναφορές δεν σταμάτησαν εδώ. Αρκετοί συμπολίτες μας και λάτρεις του φαινομένου των UFO, από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου του 2016, επικοινωνούσαν με την ιστοσελίδα μας UFOs & Aliens Truth Greek community και ανέφεραν πιθανά UFO πάνω από την Αττική. Η Β.Β. ανέφερε στις 7 Αυγούστου: «Πριν 3-4 λεπτά (21:45) είδα από βόρεια με κατεύθυνση νότια (από Περιστέρι Αττικής) 2 αντικείμενα στον ουρανό το ένα πίσω από το άλλο σε σταθερή μεταξύ τους απόσταση. Ήταν αρκετά φωτεινά ώσπου χάθηκαν. Αυτό κράτησε γύρω στο 1,5 λεπτό. Έχω application για τον ISS και για Iridium αλλά δεν μου έδειχνε κάποια θέαση εκείνη την ώρα. Το είδε κανείς άλλος;». Ο Ι.Α. ανέφερε στις 7 Αυγούστου: «Στις 14.20 περίπου, είδα ένα φωτεινό ασημί αντικείμενο με απίστευτη ταχύτητα. Είχε κατεύθυνση από βορρά προς νότο και εξαφανίστηκε πάνω από τον Σαρωνικό μεταξύ Φαλήρου και Αίγινας. Η θέαση έγινε από εμένα και άλλα τρία άτομα από την περιοχή του ΜΕΤΣ στην Αθήνα με θέα 180 μοιρών τουλάχιστον. Παρακαλώ όποιος έτυχε να το δει ας απαντήσει.» Ο Α.Χ. ανέφερε στις 12 Αυγούστου: «Καλημέρα, μόλις είδα (χαράματα) κάτι φωτεινό να περνά πάνω από τις πολυκατοικίες στην Νίκαια που μένω. Δεν ήταν σίγουρα αεροπλάνο γιατί μετά από 20 δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε...».
Δυστυχώς οι μάρτυρες, στις θεάσεις της Αττικής, δεν υπολόγισαν ή δεν γνώριζαν την έξαρση των πεφταστεριών αυτής της περιόδου, που μάλιστα φέτος ήταν η εντυπωσιακότερη βροχή της τελευταίας δεκαετίας…! Όπως ανέφεραν οι ειδικοί της NASA, φέτος οι Περσείδες θα εμφάνιζαν έξαρση καθώς στην πορεία της γης θα βρίσκονταν πολλά περισσότερα πεφταστέρια λόγω της βαρυτικής επίδρασης του Δία που εξέτρεψε τα σωματίδια πιο κοντά στην τροχιά του πλανήτη μας. Εκτός αυτού, φέτος μαζί με τις Περσείδες είχαμε και τα πεφταστέρια 5 ακόμα βροχών μετεωριτών και συγκεκριμένα των Κάπα-Συγγνίδων, Ήτα-Εριδανίδων, Άλφα-Καπρικορνίδων, Βήτα-Κασσιοπείδων και Δέλτα-Ακουαρίδων που συνέπεσαν στις 7-15 Αυγούστου, με αποτέλεσμα τα πεφταστέρια να είναι 150 με 160 ανά ώρα από 60 έως 100 που είναι συνήθως. Επίσης η δύση της Σελήνης στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Αυγούστου έκανε τον ουρανό σκοτεινότερο με την παρατήρηση των διαττόντων αστέρων να είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού. (Τις περιόδους με τις εξάρσεις των βροχών μετεωριτών μπορείτε εύκολα να τις εντοπίζετε από το app Meteor Showers.)
Όλα τα παραπάνω φαινόμενα, δεν είχαν καμία σχέση με την ραγδαία αύξηση των εμφανίσεων ΑΤΙΑ στον Ελληνικό ουρανό, την περίοδο 29 Ιουνίου - 7 Ιουλίου, που τα περιστατικά ήταν όντως ανεξήγητα. Καλό καλοκαίρι και προσοχή από που ενημερώνεστε...