ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ UFO ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ 2014.

Η Κύπρος, εκτός από ένα κομβικό σημείο της Ασίας με την Ευρώπη, της Ελληνοτουρκικής ΑΟΖ και των παραθαλάσσιων κρατών της ανατολικής μεσογείου, είναι και ένα συνεχές σημείο διελεύσεων UFO. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και το 2014 είχαμε αρκετές αναφορές και καταγραφές αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων στον ουρανό του νησιού...
Η πρώτη από αυτές τις αναφορές, στις 28 Ιουνίου, συνοδευόταν από ένα εξαιρετικό βίντεο που έδειχνε ένα μεταλλικό σφαιρικό αντικείμενο να αιωρείται στον ουρανό και να αντανακλά το πορτοκαλοκόκκινο φως της δύσης του ηλίου. Το περιστατικό έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα της UFODI και μέσα στις λίγες πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφερόταν ότι ο μάρτυρας ήταν παραθεριστής σε γνωστή παραλία του νησιού και απαθανάτισε το ΑΤΙΑ πιθανός με το κινητό του τηλέφωνο.



Η επόμενη καταγραφή ΑΤΙΑ πάνω από το νησί της Κύπρου, συνέβη στις 27 Αυγούστου, νυχτερινή ώρα, πάνω από τη Λάρνακα. Εδώ, ο μάρτυρας είδε μαζί με τη κοπέλα του το παράξενο φως να στέκεται ακίνητο πάνω από ένα διπλανό τους λόφο. Το ζευγάρι, αμέσως, ανέβασε το βίντεο στο YouTube αναζητώντας απαντήσεις...



Όμως, η συγκλονιστικότερη καταγραφή της χρονιάς ήταν αυτή της Πάφου, την 1η Σεπτεμβρίου, στις 10:00 το βράδυ. Εκεί, εμφανίστηκε μία σφαίρα αρκετά ψηλά στον ουρανό που αναβόσβηνε πολλά χρώματα (κόκκινο, πράσινο, μπλε). Το πολύχρωμο αντικείμενο εντόπισαν τρεις Βρετανές παραθερίστριες μίας βίλας έξω από τη Πάφο, το κατέγραψαν με το κινητό τους τηλέφωνο και δήλωσαν τα εξής: «Ήμασταν σε διακοπές στην Κύπρο. Ήταν σαν μία πολύχρωμη ντισκομπάλα πάνω από τη βίλα μας. Το αντικείμενο αιωρούνταν για μερικά λεπτά με τα φώτα του να αναβοσβήνουν σε σπείρες. Μία μικρή κόκκινη κυκλική σπείρα στο κέντρο, μία πράσινη στη μέση και μία μπλε στην εξωτερική περίμετρο, κάνοντας κάθε φορά και διαφορετικές αλληλουχίες φωτός. Το αντικείμενο ήταν στατικό, αιωρούνταν για περίπου 7 λεπτά και στη συνέχεια μάλλον κατέβηκε στο επίπεδο της θάλασσας. Αν και το βιντεοσκοπήσαμε και οι τρεις, το ένα κινητό κόλλησε μετά την καταγραφή.» Το γνήσιο του συμβάντος πιστοποίησε και η MUFON, με κωδικό φακέλου 59500.



Στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00μμ, αυτή τη φορά ένας Κύπριος μάρτυρας ανέφερε, στην ιστοσελίδα του UFO Hunters.com, ένα ΑΤΙΑ με πάρα πολλά φωτάκια επάνω του να κινείται σε αρκετά μεγάλη απόσταση στο σημείο που ο ορίζοντας ενώνεται με τη θάλασσα, στο Ακρωτήρι της Λεμεσού. Ο μάρτυρας αποκλείει το αντικείμενο να ήταν κάποιο απομακρυσμένο πλοίο, μιας και αυτό πότε πήγαινε ευθεία, πότε απογειωνόταν και πότε προσθαλασσωνόταν (σαν να έκανε αραιά άλματα στην επιφάνεια του νερού). Το αντικείμενο ήταν ορατό για καμιά ώρα περίπου και μετά -συνεχίζοντας τις ίδιες κινήσεις- χάθηκε από την ορατότητα του μάρτυρα.
Στις 19 Σεπτεμβρίου, μία μητέρα, διηγήθηκε μία ιστορία βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας που της εκμυστηρευτικέ ο γιος της. Η ιστορία είχε να κάνει με ένα «λαμπερό διαστημικό σκάφος σε σχήμα αβγού» όπως εκείνος ονόμασε, το οποίο έπεσε από τον ουρανό σαν πεφταστέρι και στη συνέχεια πλησίασε το σπίτι του που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ερήμι. Όταν το αντιλήφθηκε τηλεφώνησε στη μητέρα του που του συνέστησε να απομακρυνθεί αμέσως με το αυτοκίνητό του. Άδικος κόπος όμως, αφού εκείνο τον αντιλήφθηκε και τον ακολούθησε στον έρημο δρόμο για 1,5 χιλιόμετρο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Τότε, αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του και να κλειδωθεί μέσα σε αυτό κρατώντας στα χέρια του μια καραμπίνα. Τρεις με τέσσερις ώρες μετά, το σκάφος έφυγε... και όλα συνέχισαν φυσιολογικά. Παρά τις διαβεβαιώσεις της μητέρας του μάρτυρα ότι το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό, τα ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία (μια φωτογραφία, ένα βίντεο, μια καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία, μια ακόμα μαρτυρία από κάποιο άλλο σημείο της περιοχής ή κάποια σημάδια απαγωγής!, τα οποία δεν υπήρξαν) μας οδηγούν να υποθέσουμε ότι δεν πρόκειται για αληθινή ιστορία αλλά για παραμύθια του αφηγητή.
Στις 5 και στις 9 Οκτωβρίου, είχαμε τις δύο τελευταίες αναφορές ΑΤΙΑ στον ουρανό της Κύπρου και πιθανόν του ίδιου αντικειμένου. Στις 5 του μήνα, ο μάρτυρας από το Στρόβολο περιέγραψε ένα στρογγυλό ΑΤΙΑ σε μέγεθος αυτοκινήτου, με κόκκινο χρώμα στην κορυφή και μπλε από κάτω, να διασχίζει τον ουρανό στις 2:30 το βράδυ, πότε οριζόντια, πότε κάθετα, σε πολύ υψηλή ταχύτητα, για δέκα περίπου λεπτά, ενώ στις 9 του μήνα, ο μάρτυρας από τη Λεμεσό περιέγραψε το ίδιο περίπου ΑΤΙΑ να κάνει τις ίδιες κινήσεις για 6 λεπτά πάνω από τη πόλη του στις 9:20μμ, με τη μόνη διαφορά ότι είχε πράσινο αντί για μπλε (το δεύτερο) φως. Μάλιστα, ο δεύτερος μάρτυρας αποκάλυψε ακόμα ένα στοιχείο, το οποίο ήταν ένας σιγανός θόρυβος στον αέρα σαν ηλεκτρισμός(!). Και τα δύο περιστατικά αναφέρθηκαν στην ιστοσελίδα του UFO Hunters.com . (Έρευνα: Harris Koutsiaftis)