ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΕΚΡΗΞΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΙOΝΙΟΥ!

Ο Νοέμβριος φαίνεται να κλείνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, μετά από την χθεσινοβραδινή (27/11/2013) λάμψη μεγατόνων πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κεφαλλονιάς (της Λειβαθούς και του Ελειού) και τον εκκωφαντικό ήχο που ακολούθησε.
Όλα ξεκίνησαν μετά τις 21.00 το βράδυ όταν δεκάδες τηλέφωνα ακροατών στο Ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης (από την Ασπροβάλτα μέχρι τον Εύοσμο), μιλούσαν για ένα μεγάλο φωτεινό αντικείμενο που έπεφτε από τον ουρανό και το παρομοίαζαν με κομήτη. (Ιστοσελίδα: Hellas Press). Λίγα λεπτά αργότερα αναγνώστης του zougla.gr από τη Βέροια ανέφερε: «Καλησπέρα! Το είδα στη Βέροια στις 21.40! Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Μία τεράστια μπάλα μπλε-πράσινη. Απίστευτο ειλικρινά.»
Στη συνέχεια το φαινόμενο έγινε αντιληπτό από κατοίκους του Καπανδριτίου, των Τρικάλων (βίντεο), και της Αθήνας. Μάλιστα στην Αθήνα, μία μάρτυρας από τη περιοχή της Ηλιούπολης δήλωσε στο zougla.gr: «Καλησπέρα, πριν από 20-25 λεπτά περίπου είδα στον ουρανό δύο πράσινες λάμψεις. Δεν ήταν πυροτεχνήματα γιατί η πορεία τους ήταν σαν αεροπλάνου, μόνο που ήταν πολύ χαμηλά και δεν υπήρχε θόρυβος κινητήρων». Ακόμα ένας αναγνώστης του zougla.gr από τη Βαρυμπόμπη ενημέρωσε και για τη πορεία του αντικειμένου, που εκείνη την ώρα περνούσε πάνω από τη Πάρνηθα με νοτιοδυτική κατεύθυνση.


Τελικά, το αντικείμενο εξεράγει στον ουρανό ανάμεσα στη Ζάκυνθο και τη Κεφαλλονιά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των δύο νησιών να τρομοκρατηθούν από την τεράστια λάμψη του, που έκανε τη νύχτα μέρα, και τη δυνατή του βροντή, που κυριολεκτικά τράνταξε τα σπίτια των ορεινών χωριών των δύο νησιών. Συγκεκριμένα από το Πυργί ένας μάρτυρας δήλωσε: «Ο μετεωρίτης έγινε πολύ αισθητός στην περιοχή. Μάλιστα στον Πόρο όπου βρισκόταν ο πατέρας μου μετά το θόρυβο κουνήθηκαν λίγο!» Παρόμοιες αναφορές έγιναν στο inkefalonia.gr από τα Βλαχάτα Σάμης, από την περιοχή του Μαχαιράδου, τον Ελειό, τη Λειβαθώ και τα Μαυράτα της Νότιας Κεφαλλονιάς, με καλύτερη αναφορά αυτή του Δημήτρη που δήλωσε: «Εγώ το είδα μέσα από το πέλαγος. Ήρθε από τα δυτικά και στα μέσα της θάλασσας έκανε τον κρότο.»
Σύμφωνα με τις συνολικές πληροφορίες που αποκομίσαμε την διάρκεια της μέρας, το συγκεκριμένο τυχαίο συμβάν προκάλεσε ένα μικρό ξεμακρισμένο μετέωρο των Λεοντίδων, στο μέγεθος μπάλας, που δεν προκάλεσε καμία ζημιά ή τραυματισμό.