ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

BLACK NIGHT: Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ!

Η ιστορία του ξακουστού μυστηριώδη δορυφόρου «Μαύρου Ιππότη» (Black Knight Satellite) ξεκινάει επίσημα από το 1958, ανεπίσημα από το 1899 και αναβιώνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια χάρις σε συνεχή καινούριο φωτογραφικό υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για έναν μυστηριώδη δορυφόρο, πιθανότατα εξωγήινης προέλευσης, που διαγράφει πολική τροχιά γύρω από τη Γη και σύμφωνα με την αεροπορία των ΗΠΑ η ιστορία του ξεκινά από τη δεκαετία του 1920-30, όπου και πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνος για ύποπτα ραδιοσήματα, πολλά χρόνια πριν εντοπιστεί και φωτογραφιστεί από τη NASA.


Πολλά έχουν ειπωθεί για το μυστηριώδες αντικείμενο που βρίσκεται στον μακρύ κατάλογο των φαινομένων που παραμένουν ανεξήγητα παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας. Κάποιες από τις θεωρίες που σχετίζονται με τον «Μαύρο Ιππότη» θέλουν τον μεγάλο εφευρέτη Νίκολα Τέσλα, να έχει λάβει επαναλαμβανόμενο ραδιοσήμα από τον δορυφόρο το 1899, ενώ το ίδιο σήμα ισχυρίστηκε ότι έλαβε ο ερασιτέχνης χειριστής ασυρμάτου Γιόργκεν Χολς, στο Όσλο της Νορβηγίας, το 1928. Το 1928 ράδιο-ερευνητές του Eindhoven στην Ολλανδία και το 1929 ράδιο-ερευνητές κοντά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας έλαβαν ξανά τα ίδια ραδιοφωνικά σήματα από το διάστημα. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Guglielmo Marconi εντοπίζει τα ίδια ραδιοσήματα που, επίσης, προέρχονται από το διάστημα.
Το 1954 δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένων των St. Louis Post Dispatch και San Francisco Examiner, ανέφεραν ότι η αεροπορία των ΗΠΑ είχε εντοπίσει στην τροχιά της Γης δύο δορυφόρους, παρά το ότι εκείνη την εποχή ουδείς είχε την τεχνογνωσία να θέσει σε τροχιά τεχνητούς δορυφόρους. Στις 26 Νοεμβρίου του 1958 (ένα χρόνο μετά την αποστολή του Ρωσικού δορυφόρου Sputnik I), Αμερικάνοι, Ρώσοι και Ιταλοί αστρονόμοι αρχίζουν και λαμβάνουν σήματα με άγνωστο κωδικό πολύ πιο πάνω από το γήινο δορυφορικό δίκτυο. Μετά από έρευνες, τα ραντάρ ανακαλύπτουν πως τα σήματα προέρχονταν από ένα αγνώστου ταυτότητας διαστημικό αντικείμενο κοντά στη γη. Το 1960, γίνεται η πρώτη οπτική επαφή, όταν τον συναντά το σοβιετικό σκάφος Voshkod 1 που για περίεργο λόγο αμέσως εγκατέλειψε την αποστολή του, ενώ τον Μάιο του 1963 εντοπίζεται και πάλι κατά τη διάρκεια της αποστολής του αμερικανικού Mercury-Atlas 9 από τον αστροναύτη Γκόρντον Κούπερ. Στην τελική τροχιά του, ο ίδιος ανέφερε ότι είδε ένα λαμπερό πράσινο αντικείμενο μπροστά στην κάψουλα του σε απόσταση να κινείται προς το διαστημόπλοιο του. Η τότε αναφορά του υποκλάπηκε από σταθμό παρακολούθησης στην Αυστραλία, αναγκάζοντας τη NASA να μιλήσει για παραισθήσεις, μετά από διακοπή ρεύματος και διαρροή διοξειδίου του άνθρακα μέσα στη διαστημική κάψουλα.




Το 1973, ο Σκωτσέζος συγγραφέας Duncan Lunan αποφάσισε να μελετήσει τα συγκεκριμένα ραδιοσήματα. Συνέκρινε τους χρόνους καθυστέρησης στη λήψη των σημάτων με τη σειρά με την οποία είχαν γίνει αντιληπτά και κατέληξε στο πολύ εντυπωσιακό συμπέρασμα ότι αντιπροσώπευαν έναν αστρικό χάρτη από κάποιο εξωγήινο αντικείμενο που είχε έρθει από το αστέρι Έψιλον του Βοώτη και το οποίο, εδώ και 13.000 χρόνια, βρίσκεται κάπου κοντά στο γήινο φεγγάρι.
Το 1998, το θέμα αναβίωσε μετά από έξι φωτογραφίες του πληρώματος του STS-88 αλλά τίποτα δεν αποκαλύφθηκε μέχρι το 2011, όταν η NASA κυκλοφόρησε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς τη προσθήκη εξηγήσεων, αρχικά. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, η διάσημη διαστημική υπηρεσία μίλησε μια μαύρη «θερμική κουβέρτα» που αποκολλήθηκε από το διαστημικό λεωφορείο Endeavour και φωτογραφήθηκε από τους αστροναύτες πριν καεί στη γήινη ατμόσφαιρα. Όμως, τον Ιανουάριο του 2016, είχαμε ακόμα μία εμφάνιση του «Μαύρου Ιππότη» όταν μία κάμερα του ρωσικού Soyuz TMA-M απαθανάτισε με τη σειρά της ακόμα μία τροχιακή διέλευση του δορυφόρου, επαναφέροντας ξανά το θέμα στη δημοσιότητα.




Η ιστορία του μυστηριώδη δορυφόρου προσέλκυσε, το 2015, και την προσοχή της Pepsi Production. Οι παραγωγοί της Pepsi σε συνεργασία με την Levity Entertainment Group έκαναν μια ταινία μικρού μήκους για τον «Μαύρο Ιππότη», με τίτλο «Black Night Decoded» θέλοντας να περάσουν ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης. Βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ταινία ήταν ένα κόλπο μάρκετινγκ για την προώθηση της εταιρείας τους, αλλά αναρωτιόμαστε μήπως κάποιος ήθελε να μας μεταπείσει ότι η λεγόμενη «θερμική κουβέρτα» ήταν μια φτηνή δικαιολογία για την απόκρυψη ενός πραγματικού μυστήριου «και ίσως εξωγήινου» δορυφόρου (που όντος ένα χρόνο μετά ξανά-φωτογραφήθηκε σε τροχιά).