ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ARECIBO, 2001.

Ένα ακόμα αγρογλυφικό που αξίζει να αναφερθεί στη λίστα με τα καλύτερα αγρογλυφικά που βρέθηκαν ποτέ, είναι η απάντηση στο μήνυμα του Arecibo.
Η εμφάνιση σημειώθηκε στις 19 Αυγούστου του 2001, όταν δυο αγρογλυφικά εμφανίστηκαν κοντά στο ραδιοτηλεσκόπιο του Hampshire στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα αντιπροσώπευε ένα ανθρώπινο πρόσωπο, και το άλλο διαμόρφωνε ένα αναγνωρίσιμο σχήμα, σχεδόν ίδιο με το κωδικοποιημένο μήνυμα που στείλαμε από το ραδιοτηλεσκόπιο του Arecibo, το 1974. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το μήνυμα του Arecibo ήταν το πρώτο ραδιοσήμα που στάλθηκε στο διάστημα προς τα εξωγήινα αδέρφια μας. Ήταν επίσης και η πρώτη προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με έναν εξωγήινο πολιτισμό!


Οι μικρές αλλά πολύ σημαντικές διαφορές στο αγρογλυφικό ήταν, στον πίνακα των ατομικών αριθμών, στο διάγραμμα που απεικονίζει το ηλιακό μας σύστημα το οποίο έχει αντικατασταθεί με ένα άλλο που έχει ακόμη εννέα κόσμους, στην γραφική αναπαράσταση του ανθρώπου που είχε τροποποιηθεί με πολύ μεγαλύτερο κεφάλι, στο DNA και στο συνολικό πληθυσμό.
Όπως με όλα τα αγρογλυφικά, η προέλευση της απάντησης του Arecibo συζητήθηκε πολύ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα 27 χρόνια που χρειάστηκε για να επιστρέψει το μήνυμα, δεν είναι επαρκής χρόνος ούτε για να φθάσει στον προβλεπόμενο προορισμό του! Καθώς η εκτίμηση αποστολής από το ΣΕΤΙ ήταν στα 26.000 χρόνια! Ωστόσο, το σήμα κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, υπολογίστηκε ότι θα πέρναγε κοντά από 30 άστρα και πολύ πιθανό να διαβάστηκε σε ένα από τα πρώτα που συνάντησε στη διαδρομή. Βέβαια μην ξεχνάμε και το ενδεχόμενο, μιας τεχνολογίας πιο προηγμένης από τη δική μας, που μπορεί να πάρει το σήμα προτού να φθάσει στον επιδιωκόμενο στόχο.
Γι αυτό το λόγο, οι επικριτές του δεν μπορούν να αποκλείσουν σε καμία περίπτωση ότι αυτή η μορφή απάντησης δεν είναι και αληθινή... ένα πιθανό μήνυμα από έναν εξωγήινο πολιτισμό!