ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Το ημερολόγιο των Μάγιας είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε ότι θέτει και την ημερομηνία για το πιθανό τέλος του κόσμου στις 21/12/2012. Αφού, μετά από υπολογισμούς και συγχρονισμό με το σημερινό χρονικό σύστημα μέτρησης, τελειώνει στις 21 του μήνα. Ακόμα και αν αποκλείσουμε την πιθανότητα λάθος συγχρονισμού με τα σημερινά δεδομένα, πράγμα αδύνατον, αφού στις μετρήσεις των Μάγια η μετάπτωση των ισημεριών έχει ελάχιστη απόκλιση με τις σημερινές αστρονομικές μετρήσεις, η τελευταία μέρα του ημερολογίου των Μάγιας... είναι και πάλι αρκετά κοντά. Όμως(;)... αυτό το ημερολογιακό τέλος (;) θα φέρει και τη καταστροφή;
Σύμφωνα με την τελευταία σελίδα του Κώδικα της Δρέσδης, του πιο σημαντικού κειμένου των Μάγιας που διασώθηκε από Ισπανούς Ιεροεξεταστές, βλέπουμε έναν αλιγάτορα να πνίγει όλη τη σελίδα με αίμα. Ένα περιστατικό που συνδυάστηκε με το ημερολόγιο τους και ερμηνεύτηκε ως το τέλος του κόσμου, επηρεασμένο από τις καταστροφολογικές θεωρίες που εξέφρασε το 1987 ο Αμερικανός ιστορικός τέχνης Χοσέ Αργκέλες. Μία ερμηνεία, για πολλούς λανθασμένη καθώς ο αλιγάτορας, ο ΙΜΙΧ, που συμβόλιζε το θεό της ζωής, πνίγεται στο δικό του αίμα (και στο τέλος πεθαίνει), προμηνύοντας το δικό του τέλος... το κλείσιμο του κύκλου μίας εποχής που παράκμασε, γέρασε, κουράστηκε, έφτασε στο τέλος της... και στη θέση της ξεκινά μια νέα, γιατί η ζωή είναι ένας κύκλος....
Αυτή, είναι και η εκδοχή που συμφωνώ (τελικά δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου) -και αποδεικνύεται σωστή- βασισμένη σε μία προφητεία που αποκαλύφθηκε στο ευρύ κοινό μετά την προβλεπόμενη έκλειψη του 1991 στο Μεξικό. Αυτή η έκλειψη σημάδεψε το θάνατο του 5ου ήλιου, μια περίοδος που χαρακτηρίστηκε από εξασθενημένες αξίες, ηθικά αλλά και πνευματικά, συσκότισε την συνείδηση και αύξησε τον υλισμό. Ο θάνατος του 5ου ήλιου και η γέννηση του 6ου... σύμφωνα με τους Μάγια σημαδεύουν την αρχή μιας χρυσής εποχής, με θεϊκές δυνάμεις από τα αστέρια(!) Μία προφητεία που βρίσκεται και αυτή στο κώδικα της Δρέσδης, έναν από τους πέντε αρχαίους κώδικες που σώθηκαν από την καταστροφή του πολιτισμού των Μάγια.
Προσωπικά θα ήθελα μετά από αυτή τη μέρα, να έρθει η γέννηση μιας ολοκληρωτικά καινούργιας εποχής, και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, σταδιακά ο πολιτισμός να βρεθεί μπροστά σε μια τεράστια αναδιάρθρωση προς το καλύτερο... κάτι που συζητιέται αλλά δεν μπορώ να σας εγγυηθώ.
Όσο για το ''για πολλούς'' τέλος που προμηνύουν οι πέντε ημερολογιακοί Κύκλοι των Μάγιας (Tzolkin – Haab - trecena - veintena – και έναν μεγάλο των 5.125 ετών για ιστορικούς λόγους), θα τους πω ότι η κυκλική αντίληψη του χρόνου στο ημερολόγιο, δεν έχει τέλος (αφού είναι κυκλική), δηλαδή κάθε 25.625 χρόνια στο γαλαξία μας, θα επαναλαμβάνονται οι ίδιες ισημερίες ακολουθώντας τις μετρήσεις του ίδιου ημερολογίου ξανά από την αρχή. Γιατί μιλάμε για ένα γαλαξιακό ημερολόγιο... το ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ, από οποιονδήποτε γνωστό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας! Ένα τέλειο μετρικό σύστημα ανώτερο (άγνωστο πώς…) από το παρόμοιο σημερινό των τριών αστρονομικών κύκλων (ημερήσιο – περιστροφή Γης γύρο από τον εαυτό της, ετήσιο – περιστροφή Γης γύρο από τον Ήλιο, γαλαξιακό – περιστροφή ηλιακού συστήματος γύρο από το κέντρο του γαλαξία) που υπολογίστηκε από τους σύγχρονους αστρονόμους αρκετά κοντά… στα 25.800 χρόνια περίπου!

 
Και να ήταν μόνο οι Μάγια… σε αυτή τη συντέλεια! Γενικά ο Δεκέμβριος του 2012 είναι αρκετά «βεβαρημένος» με αβάσιμες προφητείες.
Εκτός από τον ''πνιγμό'' που φέρεται να προμηνύει το ημερολόγιο των Μάγιας, έχουμε τον Νιμπίρου, τον πλανήτη που ''έρχεται'' σύμφωνα με τους Σουμέριους, το Σκοτεινό Ρήγμα του Γαλαξία μας που θα φέρει για αιώνες το σκοτάδι σύμφωνα με ένα κομμάτι της Μυθολογίας των Μάγιας και αν σε αυτά ενώσουμε την αναμενόμενη αναστροφή της πολικότητας, την επίθεση φωτονίων, τις θανατηφόρες ηλιακές εκλάμψεις, την ενηλικίωση του αντίχριστου και άλλες πολλές προφητείες καταστροφής που αν δεν γίνουν τώρα… σίγουρα θα μεταφερθούν στο μέλλον... το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κρατάμε το HOLLYWOOD ζωντανό, όπως και μία παγκόσμια κερδοσκοπία που στήθηκε στο όνομα της συντέλειας!
Δυστυχώς χάνουμε την ουσία. Γιατί ο κόσμος δεν κινδυνεύει από καμία προφητεία, αλλά από εμάς τους ίδιους, με τον τρόπο που κακομεταχειριζόμαστε το πλανήτη και τους συνανθρώπους μας τα τελευταία 150 χρόνια. Και αν φτάσουμε κάποια στιγμή στο τέλος, θα φταίμε αποκλειστικά εμείς, και η λύσσα καταστροφής (της χλωρίδας, της πανίδας και της ατμόσφαιρας) για χρηματοοικονομικές απολαβές που ξεπερνούν το κόστος διαβίωσης που πραγματικά χρειαζόμαστε και μας μετατρέπουν σε επικίνδυνο ‘’ιό’’ του πλανήτη! (Έρευνα: Harris Koutsiaftis).