ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 UFO ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΙΝΔΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ!

Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2012, κατά μήκος των συνόρων Ινδίας-Κίνας, έχουν αναφερθεί από τους συνοριοφύλακες περισσότερες από 100 θεάσεις UFO, χωρίς να έχει ακόμη εντοπιστεί η προέλευση ούτε ενός από αυτά τα φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα!
Υπεύθυνο για τις συνεχείς εκθέσεις στο Ινδικό Αρχηγείο Στρατού, ήταν το 14 Σώμα του ινδικού στρατού, το οποίο φροντίζει για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος του Kargil-Leh στα σύνορα με την Κίνα.
Το ειδικό Σώμα συνολικά έχει αναφέρει μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, 99 καταγραφές κινεζικών κατασκοπευτικών εναερίων οχημάτων, από τις οποίες οι 62 έχουν αναφερθεί στο δυτικό τομέα -στην περιοχή Λαντάκ- με μόλις τρία από αυτά τα αντικείμενα να περνούν τα σύνορα προς την Ινδία, και άλλες 37 στον ανατολικό τομέα στο Αρουνάτσαλ Πραντές.

 
Οι εκθέσεις που συντάχθηκαν και στάλθηκαν στο αρχηγείο, παρουσίαζαν τις κιτρινωπές σφαίρες να απογειώνονται από την κινεζική πλευρά και αργά να διασχίζουν τον ουρανό για τρεις έως πέντε ώρες πριν εξαφανιστούν, με τους Κινέζους αξιωματούχους από τη πλευρά τους να επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για κινεζικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή δορυφόρους.
Οι εκθέσεις ανέφεραν ακόμα και τη προσπάθεια ενός τμήματος του στρατού για επαλήθευση της ταυτότητας ενός αντικειμένου, με κινητή επίγεια μονάδα ραντάρ και αναλυτή φάσματος, που τελικά παρουσιάστηκε άκαρπη καθώς το φωτεινό αντικείμενο που παρακολουθούσαν οπτικά δεν φαινόταν στο ραντάρ, χαρακτηρίζοντας το ως μη μεταλλικό.
Με τις παράξενες εναέριες εμφανίσεις, ασχολήθηκε και μια ομάδα αστρονόμων από το Ινδικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο στη Hanle, 150 χλμ νότια της λίμνης, για τρεις ημέρες. Η ομάδα εντόπισε τα ιπτάμενα αντικείμενα, άλλα δεν μπόρεσε να καθορίσει με βεβαιότητα τι ήταν, αποκλείοντας όμως τις περιπτώσεις των μετεωριτών και των πλανητών.
Από τη πλευρά τους οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα μυστηριώδη αντικείμενα δεν είναι κατ 'ανάγκη από το εξωτερικό διάστημα. Συγκεκριμένα ο αστροφυσικός Jayant Narlikar αναφέρει ότι: "Τα εξωγήινα σκάφη είναι σίγουρα φανταχτερός τίτλος, άλλα όχι γεγονός", επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει περισσότερο προσεκτική έρευνα στα περιστατικά και από τις δύο πλευρές.

 
Διάφορες άλλες πηγές μιλούν για παρόμοιες εκθέσεις πριν από 5-6 χρόνια που δεν πήραν καθόλου δημοσιότητα. Στα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα της περιοχής λέγεται ότι έχει συμπεριληφθεί και ένα παράξενο ανδροειδές ρομπότ που παρατηρήθηκε από Ινδούς επιστήμονες το 2004 να περπάτα αρχικά κατά μήκος μιας κοιλάδας πριν πετάξει μακριά. Στα τέλη του 2003, πάλι το 14 σώμα είχε στείλει μια λεπτομερή έκθεση στην έδρα του Στρατού σχετικά με παρατηρήσεις φωτεινών αντικειμένων κατά μήκος της Siachen, μια αναφορά που κινδύνεψε να γελοιοποιήσει τον τότε αρχηγό του ινδικού στρατού, που απέρριψε οργισμένα τις εκθέσεις ως παραισθήσεις. Το 2004, μια ομάδα ορειβατών ανέφερε ένα ΑΤΙΑ στη κοιλάδα Lahaul Spiti των Ιμαλαίων, ενώ το 2010, η ινδική IAF απέρριψε τις θεάσεις του Στρατού για κάποια φωτεινά αντικείμενα, λέγοντας ότι ήταν τα κλασικά κινέζικα φανάρια.