ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

TΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ!

Λίγο πριν την γέννηση του Ιησού, τρεις σοφοί ιερείς και αστρολόγοι, οι γνωστοί σε όλους μας τρεις Μάγοι, είχαν δει ένα αστέρι με ασυνήθιστη λάμψη και το είχαν ερμηνεύσει σαν ένδειξη χαρμόσυνης είδησης της γέννησης κάποιου πανίσχυρου νέου ηγεμόνα. Το παράξενο αστέρι, τους προκάλεσε τόση εντύπωση ώστε ξεκίνησαν ακολουθώντας το φως του από τα βάθη της Ανατολής, για να προσφέρουν τα δώρα τους και να προσκυνήσουν το ξεχωριστό βρέφος!


Από τότε, αν και έχουν περάσει περίπου 2000 χρόνια, το φωτεινό εκείνο αστέρι παραμένει μυστήριο. Επρόκειτο για θαύμα, φυσικό φαινόμενο ή εξωγήινο σκάφος; Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει ότι δεν ήταν αστέρι, αλλά κάποια αόρατη δύναμη που πήρε αυτή την μορφή. Την άποψη του Ιωάννου του Χρυσοστόμου υποστήριξε το σύνολο των πατέρων της εκκλησίας, αφού τα κείμενα του ευαγγελιστή Ματθαίου αναφέρουν ότι στο τέλος το αστέρι κατέβηκε πάνω από τη στάνη για να υποδείξει τη φάτνη... ''ιδού, το άστρο οδήγησε αυτούς, μέχρις ότου ήλθε και στάθηκε πάνω από το σημείο όπου ήταν το παιδί''.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο απασχόλησε εκτός από την Εκκλησία και αρκετούς ερευνητές, αστρολόγους, αστρονόμους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
Σύγχρονοι ερευνητές μιλούν για άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο αφού όπως αναφέρεται στις γραφές, φαινόταν συνεχώς μέρα-νύχτα, δεν ακολουθούσε πορεία από τα ανατολικά προς τα δυτικά όπως όλα τα αστέρια (γιατί κατευθυνόταν από βορρά προς νότο), αλλά και γιατί εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν αρκετές φορές όσο κράτησε η παρουσία του.
Αρκετοί αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι το Άστρο της Βηθλεέμ σχετίζεται με διπλή ή τριπλή σύνοδο πλανητών, ενώ ο Έλληνας αστρονόμος Κωνσταντίνος Χασάπης υποστήριξε ότι προκλήθηκε από μία σύνοδο επτά πλανητών. Διακεκριμένοι Άγγλοι ερευνητές εκτιμούν πως το άστρο της Βηθλεέμ έμοιαζε πολύ περισσότερο με ένα λαμπρό νόβα πού περιγράφεται από τους Κινέζους ότι εμφανίστηκε την άνοιξη του 5 π.Χ. Ο μεγάλος Γερμανός αστρονόμος Ι. Κέπλερ υποστήριξε πως ήταν ένας συνδυασμός πλανητικής συνόδου με καινοφανή αστέρα, και ο Ωριγένης από την αρχαιότητα (185-254 μ.Χ.) υποστήριξε πως επρόκειτο για λαμπρό κομήτη όπως επίσης ο αστρονόμος Α. Στέντζελ το 1913 και πολλοί άλλοι μεταγενέστερα. Βέβαια, καμία μελέτη που έγινε για το μυστήριο άστρο δεν κατέληξε σε αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα και έτσι το γεγονός παραμένει ακόμα ανεξήγητο!