ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

OPERATION PAPERCLIP, 1945.

Το 1945, μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ίδρυσαν την Joint Intelligence Objectives Agency (JIOA), στην οποία δόθηκε η άμεση ευθύνη για τη δημιουργία της ‘’Operation Paperclip’’.

Η επιχείρηση Paperclip ήταν ένα πρόγραμμα για την πρόσληψη πρώην Ναζί στρατιωτικών επιστημόνων, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν κρυφά μετά το πέρας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στην Αμερική, αρχικά χωρίς την έγκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι 104 συλληφθέντες Γερμανοί επιστήμονες εγκληματίες πολέμου που μεταφέρθηκαν στο Fort Bliss του Τέξας και στο White Sands Proving Grounds του Νέου Μεξικού, είχαν αναλάβει για τον Αδόλφο Χίτλερ, εργασίες για ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα προηγμένα πρωτότυπα αεροσκάφη, πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς και χημικά όπλα, ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν μελετήσει αποτελεσματικές τακτικές βασανιστηρίων και πλύσης εγκεφάλου.

Ένα από τα ονόματα που συμπεριλάμβανε η λίστα της ‘’Operation Paperclip’’ ήταν αυτό του Warner Von Braun, πρωτοπόρου της πυραυλικής τεχνολογίας, πατέρα των πυραύλων v-2 και αργότερα επικεφαλή των ερευνών της NASA που οδήγησαν στη κατάκτηση της Σελήνης.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα και ερευνητή Νικ Κουκ, ένα ακόμα όνομα στη λίστα ήταν αυτό του Χανς Κάμλερ. Χαρισματικός στρατηγός των SS, επιστήμονας και μηχανικός στα πρωτοποριακά προγράμματα του Γ’ Ράιχ , Wunderwaffen, Die Glocke και Haunebu.
Τα υπόλοιπα ονόματα της λίστας που ήρθαν στο φως, ήταν οι πυραυλικοί επιστήμονες: Herbert A. Wagner (εφευρέτης των πυραύλων Hs 293), Erich W. Neubert, Theodor A. Poppel, August Schulze, Eberhard Rees, Wilhelm Jungert, Walter Schwidetzky, οι φυσικοί: Georg Goubau, Gunter Guttwein, Georg Hass, Horst Kedesdy, Kurt Lehovec, οι χημικοί: Rudolf Brill, Ernst Baars, Eberhard Both, οι μηχανικοί: Eduard Gerber, Richard Guenther, Hans Ziegler, ο γεωφυσικός Dr. Helmut Weickmann, ο ιατρικός επιστήμονας Gerhard Schwesinger, οι Arthur Rudolph, Georg Rickhey, Hubertus Strughold, και ογδόντα έξι αεροναυτικοί μηχανικοί που τα ονόματά τους παραμένουν άγνωστα και πιθανολογείται ότι οι περισσότεροι δούλεψαν σε σχέδια ιπτάμενων δίσκων ή αντιγράφων των Haunebu στην περιοχή 51.

Ίσως για αυτό το λόγο, πήγαν στις ΗΠΑ και εντάχθηκαν μαζικά στην επιχείρηση Paperclip το 1959, ακόμα ενενήντα τέσσερις επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων των Friedwardt Winterberg και Friedrich Wigand.
Ο λόγος που συστάθηκε το ‘’Operation Paperclip’’ήταν η εξέλιξη της καταπληκτικής τεχνολογίας που βρέθηκε στα υπόστεγα των μυστικών βάσεων του Χίτλερ και λεηλατήθηκε τους τελευταίους μήνες του πολέμου από τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ. Οι Αμερικανοί κάνοντας ένα βήμα παραπάνω από τους Ρώσους, δεν αρκέστηκαν μόνο στα σχέδια και το πρωτότυπο υλικό, αλλά θεώρησαν απαραίτητο και το προσωπικό δυναμικό που θα τους βοηθούσε να εξελίξουν γρηγορότερα την τεχνολογία του Γ’ Ράιχ. Προϊόντα αυτής της επιχείρησης (που ίσως κρατά ακόμα) ήταν οι διηπειρωτικοί πύραυλοι, τα εξελιγμένα καύσιμα για αεροπλάνα, τα Στελθ, τα διαστημόπλοια και πολλά άλλα...! Τεχνολογίες που κανείς δεν έμαθε ποτέ αν ήταν επινοήσεις των Ναζί (σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;) ή έπεσαν απλά στα χέρια τους... από τον ουρανό!