ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ Α.Τ.Ι.Α. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011.

Στο παρόν άρθρο, συλλέξαμε όσο πιο συνοπτικά μπορέσαμε τις υπόλοιπες αναφορές Α.Τ.Ι.Α. που έγιναν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, τόσο στην ιστοσελίδα μας UFOs & ALIENS TRYTH Greek community, όσο και στην έγκυρη ιστοσελίδα της HUFORC, και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω… (Ζωή να’χουνε, τρελαθήκαμε στις αναφορές φέτος! ).
Στις 22 Ιουλίου, άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο παρατηρήθηκε στο λιμάνι της Νάξου αργά το βράδυ. Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αντικείμενο εμφανίστηκε να διαγράφει μια αργή και σταθερή ημικυκλική τροχιά επάνω από την προβλήτα του λιμανιού. ''Εμφανίστηκε από το πουθενά, εξέπεμπε ένα σταθερό λευκό φως κυκλικού σχήματος και πετούσε σε σχετικά χαμηλό ύψος περίπου στα 350 μέτρα, διαγράφοντας ένα αργό ημικύκλιο επάνω από το λιμάνι χωρίς να ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος. Το παράξενο αντικείμενο απομακρύνθηκε αργά σε ευθεία πορεία με κατεύθυνση την Πάρο, ενώ η συνολική διάρκεια της παρατήρησης ήταν περίπου 30 δευτερόλεπτα.'' Στην περιοχή υπάρχει ο αερολιμένας της Νάξου, αλλά τη συγκεκριμένη ώρα ήταν κλειστός καθότι χρησιμοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Το ίδιο φωτεινό αντικείμενο εμφανίστηκε ξανά στη Νάξο, στις 31 Ιουλίου, γύρο στις 23:00 το βράδυ, αυτή τη φορά επάνω από το ναό του Απόλλωνα (Πορτάρα) με κατεύθυνση ξανά προς το λιμάνι. Όμως, αυτή τη φορά η διάρκεια της παρατήρησης δεν ξεπέρασε τα 4-5 δευτερόλεπτα καθότι το φως έσβησε αμέσως.


Στις 22 Ιουλίου, εκτός από τον κ.Μάριο που ενημέρωσε την ιστοσελίδα μας ότι πάνω από το νησί του Πόρου είδε ένα φωτεινό κατάλευκο ιπτάμενο αντικείμενο, την ίδια μαρτυρία είχαμε και από έναν άλλο κάτοικο του νησιού. Ο κ.Κώστας δήλωσε ότι ''είδα κι εγώ αυτή την άσπρη λάμψη στον ουρανό και δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι ήταν μετεωρίτης γιατί σταμάτησε για μερικά δεύτερα και μετά ξεκίνησε ξανά''.
Την πρώτη Αυγούστου, ένα εναέριο φαινόμενο παρατηρήθηκε περίπου στις 23:00 το βράδυ, για διάστημα 2 τουλάχιστον ωρών, στην περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης και Αλμυρής Κορινθίας κατά μήκος του Σαρωνικού. Οι αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν μεγάλες αναλαμπές φωτός κοντά στις κορυφές του βουνού των Γερανιών, που ήταν αρκετά έντονες και κάλυπταν έκταση εκατοντάδων μέτρων. Ο ουρανός ήταν καθαρός και δεν ακούγονταν βροντές, ενώ το φαινόμενο επαναλαμβανόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα που δεν ξεπερνούσαν τα 3-4 λεπτά. Σε μερικές στιγμές οι λάμψεις ήταν τόσο έντονες που φώτιζαν αρκετά μεγάλη έκταση του βουνού.
Την ίδια μέρα, είχαμε ακόμα μια μαρτυρία, αυτή τη φορά από τη Νέα Μάκρη με πολλά ιπτάμενα φώτα στον ουρανό. Ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι καθώς καθόταν στη ταράτσα του σπιτιού του, εντόπισε γύρο στις μία το βράδυ, 8-9 ιπτάμενα κιτρινόασπρα σφαιρικά αντικείμενα σε σχηματισμό V να κινούνται από Βορρά προς Νότο με μεγάλη ταχύτητα . Ο παράξενος φωτεινός στόλος ήταν ορατός στον μάρτυρα για 1-2 λεπτά.
Στις 9 Αυγούστου, στις 23:00 το βράδυ, δύο αρκετά μεγάλα νυχτερινά φώτα παρατηρηθήκαν στο χωρίο Πλαταριά της Ηγουμενίτσας, στο νομό Θεσπρωτίας. Ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι τα 2 φώτα ήταν σφαιρικά και φαίνονταν σαν να έβγαιναν διάφορα χρώματα περιμετρικά τους. Η ξαστεριά βοήθησε την καλή παρατήρηση και ας ήταν τα αντικείμενα αρκετά ψηλά. Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι βιντεοσκόπησε το γεγονός που κράτησε πάνω από 10 λεπτά, ενώ το βίντεο που προς το παρόν αγνοείται, (μάλλον) θα βρίσκεται στα αρχεία της HUFORC για ανάλυση.
Στις 12 Αυγούστου, στη Σκεπαστή της Βόρειας Εύβοιας, ένας αυτόπτης μάρτυρας καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητο του, παραξενεύτηκε από την αλλαγή κάποιων αστεριών στον ουρανό! ‘’Στην αρχή δεν έδωσα σημασία γιατί τα πέρασα για αστέρια. Αλλά παρατηρώντας τα στη πορεία κατάλαβα πως δεν ήταν σταθερά αλλά κινούνταν και αυτά. Έτσι σταμάτησα το αμάξι και βγήκα έξω για να τα δω καλύτερα. Τελικά τα μάτια μου δεν με είχαν γελάσει! Ένα μεγάλο Α.Τ.Ι.Α. κινούταν πρώτο, ενώ ένα μικρότερο ακολουθούσε από πίσω του. Η απόσταση μεταξύ τους ήταν πολύ μικρή και θόρυβος δεν ακουγόταν καθόλου. Ξαφνικά σε μια στιγμή, το μεγαλύτερο έγινε πιο φωτεινό και άρχισαν να απομακρύνονται, μέχρι που τα έχασα από το οπτικό μου πεδίο." δήλωσε ο μάρτυρας. Όπως αποκάλυψε στη HUFORC, το ίδιο ακριβώς σκηνικό είχε βιώσει και το περασμένο χειμώνα, στις 20:00 το βράδυ, από το σπίτι του στο Μαντούδι μαζί με έναν φίλο του.
Στις 14 Αυγούστου, στις 21:07 το βράδυ, ένας αναγνώστης της ιστοσελίδας UFOs & ALIENS TRUTH (Greek community) από Αγίους Αναργύρους, εντόπισε ένα ιπτάμενο αντικείμενο που έμοιαζε με κίτρινη έντονη μπάλα να πετάει, λίγο πιο γρήγορα από ένα συμβατικό αεροπλάνο, νοτιοανατολικά, από Κορωπί προς Πεντέλη. Το ίδιο αντικείμενο εντόπισε και την επόμενη μέρα να κινείται ξανά, με την ίδια ταχύτητα, προς την ίδια κατεύθυνση, στις 21:33.
Στις 17 Αυγούστου, στις 10:30 το βράδυ, ακόμα μια μαρτυρία από την ιστοσελίδα UFOs & ALIENS TRUTH (Greek community) αποκαλύπτει ένα Α.Τ.Ι.Α. να κινείται στην περιοχή ανάμεσα στον όρμο Παναγιάς και Βουρβούρους στην Χαλκιδική. Το αντικείμενο πετούσε πολύ χαμηλά και είχε κατεύθυνση από ανατολικά προς νοτιοδυτικά.
Την ίδια μέρα ακόμα ένας μάρτυρας αποκάλυψε στη HUFORC ότι εντόπισε ένα φλεγόμενο αντικείμενο σαν σφαίρα πάνω από τη Ζάκυνθο. Ένα παρόμοιο φλεγόμενο Α.Τ.Ι.Α. που κινούταν με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο, σε ύψος περίπου 1500 μέτρων παρατήρησαν ακόμα δύο μάρτυρες από το νησί, για 1 με 2 λεπτά. Πολλοί αποδίδουν τις δύο συγκεκριμένες καταγραφές στο φαινόμενο των πεφταστεριών που συμβαίνει κάθε Αύγουστο τις συγκεκριμένες μέρες.
Η τελευταία θέαση Α.Τ.Ι.Α. του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου στη Χαλκιδική, όταν ένας κάτοικος της περιοχής είδε ένα φωτεινό πορτοκαλί δίσκο να διασχίζει με μεγάλη ταχύτητα τον ουρανό από Ουρανούπολη προς Σιθωνία. Ο κάτοικος δήλωσε: ‘’Στην αρχή το πέρασα για μετεωρίτη που πλησίαζε, αυτό όμως απομακρύνονταν! Αεροπλάνο αποκλείεται να ήταν, αφού είχε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος...’’
Τρεις μέρες μετά, ο ίδιος πορτοκαλί δίσκος, ακίνητος σαν μικρός ήλιος, εθεάθη από αρκετούς κάτοικους της Αμουλιανής, βραδινή ώρα ψηλά στον ορίζοντα, μεταξύ Αμμουλιανής-Σιθωνίας του νομού Χαλκιδικής. Οι μάρτυρες αποκλείουν να ήταν φωτοβολίδα, πυροσβεστικό ή πολιτικό αεροπλάνο. Τελικά, το Α.Τ.Ι.Α. αφού προκάλεσε ένα μικρό πανικό σε όσους το είδαν χάθηκε ψηλά μετά από πολλά δευτερόλεπτα ακινησίας.