ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...

Το διαστημικό λεωφορείο Atlantis πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Ιουλίου του 2011, λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), την τελευταία του προσγείωση στο διαστημικό κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, ολοκληρώνοντας την 30χρονη Οδύσσεια των διαστημικών λεωφορείων της ΝΑΣΑ.


Το διαστημικό λεωφορείο, ήταν η πολυπλοκότερη ιπτάμενη μηχανή που έχει ποτέ κατασκευαστεί, έθεσε σε τροχιά το πρώτο διαστημικό τηλεσκόπιο (το Hubble), το οποίο αποτέλεσε επανάσταση στην αστρονομία και συνέβαλε στην κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και στη λειτουργία του.
Το πρόγραμμα σημαδεύτηκε και από δύο καταστροφές: την έκρηξη του Challenger στις 28 Ιανουαρίου 1986 αμέσως μετά την εκτόξευσή του και την διάλυση του Columbia την 1η Φεβρουαρίου του 2003 κατά την επιστροφή του στην ατμόσφαιρα... Δεκατέσσερις αστροναύτες έχασαν τη ζωή τους στις δύο αυτές τραγωδίες.
Επιστρέφοντας στο θέμα μας, μετά από τρεις δεκαετίες αποστολών σε τροχιά γύρω από τη Γη, η NASA απέσυρε ξαφνικά τα διαστημικά λεωφορεία, αφού η κυβέρνηση Obama αποφάσισε να περικόψει τους πόρους, με συνέπεια τα χρήματα να μην επαρκούν για περαιτέρω επανδρωμένες αποστολές. Τα προγράμματα διακόπηκαν για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον, όπου δεν θα υπάρξει άλλη επανδρωμένη αμερικανική αποστολή στο διάστημα (και αν αυτή υπάρξει θα είναι ιδιωτική), την ίδια στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος Soyuz συνεχίζει κανονικά τις επανδρωμένες πτήσεις πέρα από την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Βέβαια, η ΝΑΣΑ υπόσχεται ότι το πρόγραμμα κόπηκε για να μαζευτούν ευκολότερα πόροι για την κατασκευή άλλων διαστημόπλοιων που θα μπορούν να ταξιδέψουν ακόμα μακρύτερα στο Διάστημα. Αν αυτό ισχύει, τότε μιλάμε για πολλές αποκαλύψεις στα επόμενα χρόνια πολλών απόρρητων project που μπερδεύαμε με ufo ή για κάτι ποιο μυστηριώδες… που τον τελευταίο καιρό παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις…! Το διεθνές πρόγραμμα ‘’αντιμετώπισης απειλών από το διάστημα και αποφυγής επερχόμενων συγκρούσεων’’!



Προς το παρόν, η NASA επίσημα εξακολουθεί να επενδύει και να αναπτύσσει το ρομποτικό διαστημικό πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος, για το οποίο προβλέπονται τουλάχιστον άλλες 3 αποστολές. Μέχρι το τέλος του 2011, η NASA προγραμματίζει αποστολή σκάφους σε τροχιά γύρω από επερχόμενο αστεροειδή, αποστολή σκάφους στον Δία και αποστολή ενός εξερευνητικού rover στον Άρη. Παρ' όλα αυτά και σε αυτόν τον τομέα, το μέλλον του προγράμματος δείχνει αβέβαιο.
Η τελευταία προσγείωση του Ατλαντίς σηματοδότησε και το τέλος εποχής των εγκαταστάσεων στο Ακρωτήρι Κανάβεραλ που επέφερε όλα αυτά τα χρόνια τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις σε αυτήν τη γωνιά της Φλόριντα. Εκτός των 10.000 απολυμένων που ζούσαν στη περιοχή, γύρω από τις διαστημικές εγκαταστάσεις της NASA είχε στηθεί μια ολόκληρη κοινωνία η οποία ανέπνεε από τη διατήρηση του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων. Το διαστημικό κέντρο αναμένεται να μετατραπεί σε ένα τεράστιο μουσείο, με συνέπεια να μην αποφέρει τα ίδια χρηματικά οφέλη στις επιχειρήσεις και να οδηγήσει την τοπική κοινωνία στη καταστροφή.