ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

«ΕΞΩΓΗΙΝΟ» ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ, ΤΟ 2008.

Στις 29 Απριλίου του 2008, στις 21:00 το βράδυ, ένα «σύννεφο φωτός» κινήθηκε πάνω από το Γύθειο προκαλώντας έκπληξη κι έντονο προβληματισμό στους κατοίκους. Το παράξενο φαινόμενο πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή της Παλιόπολης, στις εργατικές κατοικίες και στα Γυμνάσια. Λίγο αργότερα, τέσσερα μικρά ιπτάμενα αντικείμενα πετούν σε χαμηλό ύψος (περίπου στα 200 μέτρα), κοντά στη Λίμνη Γυθείου, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο αντικείμενο προσγειώνεται και αφήνει το αποτύπωμά του λίγα μέτρα πιο κάτω, μέσα σ’ ένα χωράφι με βρώμη, κοντά στο δρόμο Σπάρτης – Γυθείου. Η μορφή του αντικειμένου, πάντα σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν σφαιρικό, σαν μπάλα, χρώματος γρι, με ακανόνιστες γραμμές μέσα του και περιστρεφόταν με συγκεκριμένες κινήσεις και ασύλληπτες ταχύτητες, ενώ γύρω του περιστρεφόταν ένα άλλο φως.
Διάφοροι οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων που είδαν τα ιπτάμενα σκάφη που έμοιαζαν με ιπτάμενους δίσκους, καθώς και κάτοικοι της τριγύρω περιοχής, είπαν ότι το όλο περιστατικό διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Διασταυρώνοντας τις μαρτυρίες μάθαμε ότι το διάστημα που εμφανίστηκαν τα ΑΤΙΑ κανένα από τα κινητά τηλέφωνα των διερχομένων, των κατοίκων του Γυθείου και των τριγύρω χωριών δεν λειτουργούσε. Κατά την απογείωσή του, το μεγαλύτερο αντικείμενο παρέσυρε μαζί του, κοντινά καλώδια της ΔΕΗ και υπήρξε διακοπή ρεύματος.


Το τεράστιο αποτύπωμα μέσα στο χωράφι με τη βρόμη, φωτογραφήθηκε από το γνωστό μέντιουμ Πητ Παπαδάκο, που βρισκόταν στη περιοχή. «Όντως, την περασμένη Τρίτη ήμουν στο Γύθειο, τον τόπο καταγωγής μου και με μεγάλη έκπληξη παρακολούθησα αυτή την απρόσμενη επίσκεψη των εξωγήινων» ανέφερε ο Πητ Παπαδάκος και πρόσθεσε: «Ήταν 9.00 το βράδυ όταν ένα τεράστιο φως, σε μέγεθος δωματίου, εμφανίστηκε πάνω από την περιοχή. Με αρκετούς κατοίκους το ακολουθήσαμε και διαπιστώσαμε ότι τέσσερις μικροί ιπτάμενοι δίσκοι κι ένα μεγάλο μητρικό είχαν προσγειωθεί στην περιοχή της Λίμνης. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό, δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια το θέαμα».
Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, δεν είναι η πρώτη φορά που ΑΤΙΑ κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή. «Πέντε μέρες πριν, αρκετοί κάτοικοι είχαν δει πάλι το συγκεκριμένο φως. Όλο το Γύθειο μιλάει γι’ αυτές τις επισκέψεις. Είναι το θέμα συζήτησης σε όλα τα σπίτια» τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι οι εξωγήινοι δεν ήρθαν τυχαία στη συγκεκριμένη περιοχή. Εκεί κοντά όπου προσγειώθηκαν βρίσκεται ένας αρχαίος ναός και όπως όλοι γνωρίζετε τα ΑΤΙΑ έλκονται από τους αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμη, δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι το Γύθειο, στην αρχαιότητα, ήταν η γη των θεών. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...»,
Το θέμα γρήγορα πήρε διαστάσεις, με αρκετό κόσμο να σπεύδει στην περιοχή Λίμνη λίγο πιο έξω από το Γύθειο, για να δει ό,τι άφησε η προσγείωση των UFO. Η εφημερίδα Εσπρέσσο αλλά και η ιστοσελίδα apela.gr ήταν, όμως, οι μόνες που ανέφεραν το περιστατικό...